Κυριακή, Νοεμβρίου 20, 2022

ΠΡΟΣΩΠΑ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΚΑΘΑΡΤΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ : 1.Ο «αμερόληπτος»... επαγγελματισμός μιας κατ΄επανάληψη ψευδομένης δημοσιογράου

 

Η «αμερόληπτη» κυρία Ιωάννα Μάνδρου

Η «αμερόληπτη» κυρία Ιωάννα Μάνδρου



Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς την δόξα τραβά. Ο λόγος για την πασίγνωστη δημοσιογράφο, Ιωάννα Μάνδρου. Η οποία επανήλθε στο γνωστό μοτίβο δημοσιογραφίας που ασκεί, το οποίο δεν φημίζεται για την «αμεροληψία» του.

Μία ματιά στον τρόπο που η γνωστή δημοσιογράφος καλύπτει διαχρονικά συγκεκριμένες υποθέσεις, αποδεικνύει ότι η τοποθέτηση της είναι πιο συγκεκριμένη και από την διαδρομή της αμαξοστοιχίας Λιανοκλαδίου.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα η κάλυψη της δήθεν «σκευωρίας Novartis». Η κυρία Μάνδρου από την πρώτη στιγμή εμφανίστηκε πεπεισμένη για την ύπαρξη του «σκοτεινού σχεδίου» στο οποίο συμμετείχαν υπουργοί, πολιτικοί, εκδότες, δημοσιογράφοι, περαστικοί κλπ, προκειμένου να «ενοχοποιηθούν άδικα» αυτοί που είχαν την απόλυτη πολιτική ευθύνη της διαφύλαξης του ΕΣΥ από την βουλιμία της πολυεθνικής.

Ακόμα και όταν η πολυεθνική δέχτηκε να πληρώσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ για την λαθροχειρία που διέπραξε στην Ελλάδα, η κυρία Μάνδρου δεν λύγισε. Συνέχισε την αταλάντευτη πορεία προς το Λιανοκλάδι. Στην καλύτερη περίπτωση τα υποτιθέμενα θύματα της σκευωρίας είχαν αποτύχει να διαφυλάξουν το δημόσιο συμφέρον, αυτό όμως δεν είχε καμμία σημασία για την σταθερή ρεπόρτερ. Το πραγματικό θύμα που είναι ο ελληνικός λαός, άκουγε την κ. Μάνδρου να βαπτίζει «θύματα» τους πολιτικούς.

Έφτασε η ώρα της δικαιοσύνης, η οποία έκρινε αμετάκλητα και τελεσίδικα ότι δεν υπήρξε καμία σκευωρία από κανέναν, η κυρία Μάνδρου όμως δεν παρέκκλινε εκατοστό. Μέχρι και την ύστατη στιγμή, η αταλάντευτη ρεπόρτερ ισχυριζόταν πως ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αντιμετώπιζε πλήθος κακουργηματικών κατηγοριών, επειδή έστησε «σκευωρία» με θύματα τους καημένους τους πολιτικούς.

Όταν αποκαλύφθηκε πως τα όσα υποστήριζε για τις υποτιθέμενες κακουργηματικές διώξεις Παπαγγελοπούλου ήταν ψεύδη, τότε η κυρία Μάνδρου ανακοίνωσε ότι σκέφτεται να εγκαταλείψει το «λειτούργημα».

Ξαπόστασε λοιπόν για λίγο, αλλά ήταν κάτι προσωρινό.

Μόλις η διαδικασία στο ειδικό δικαστήριο «εκτροχιάστηκε» πλήρως από την πορεία που είχε «προδιαγράψει» η γνωστή δημοσιογράφος, επανήλθε άμεσα στις ράγες για να βάλει μία  «τάξη».

Μιλάμε για μια ολική επαναφορά που θα ζήλευε και ο Schwarzenegger στο πρόσφατο ριμέικ του Εξολοθρευτή.

Σε ένα επικό κρεσέντο «αμεροληψίας», η Ιωάννα Μάνδρου επιτέθηκε στην πρόεδρο του ειδικού δικαστηρίου, την κ. Βασιλική Ηλιοπούλου, κατηγορώντας την για «μεροληψία»! Επιχειρεί μάλιστα να δικαιολογήσει και την μεροληψία της προέδρου, λέγοντας ότι αδικήθηκε από την κυβέρνηση στις πρόσφατες προαγωγές…

Δεν της περνά φυσικά από το μυαλό της κυρίας Μάνδρου, ότι οι μάρτυρες κατηγορίας αυτοδιασύρθηκαν, αφού πλέον δεν είχαν την προστασία των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ. Όπως άλλωστε δήλωσε και ο Τρισμέγιστος Ανδρέας Λοβέρδος, στην Βουλή λέμε και καμιά μπαρούφα, σε αντίθεση με την έδρα του ειδικού δικαστηρίου.

Είναι ένας κανόνας από τον οποίο δεν ξεφεύγει κανείς. Θυμηθείτε για παράδειγμα την απόλυτη στήριξη που απολάμβανε ο Μένιος Κουτσόγιωργας από τα Νέα, το Βήμα κλπ, όταν έστηνε τα περιβόητα σόου στο Βήμα της Βουλής, όπου «ουδείς δικαιούτο να ομιλεί», πέραν του ιδίου. Στο ειδικό δικαστήριο όμως τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά, για τον Λοβέρδο, την Τσατάνη, τον Αθανασίου και φυσικά την Ράικου.

Ενώπιον του ειδικού δικαστηρίου, τα στημένα σόου τύπου Βγενόπουλου και Μαντούβαλου στα οποία ειδικεύεται ο Σκάι της κ. Μάνδρου, πάνε περίπατο. Μπορεί ας πούμε ο Μαντούβαλος που είναι υπόδικος για το σκάνδαλο του παραδικαστικού και πρωτόδικα καταδικασμένος σε πολυετή φυλάκιση να «επιστρατεύεται» προκειμένου να συκοφαντήσει την Βασιλική Θάνου, χωρίς η κυρία Μάνδρου να «αντιδρά» που ο σταθμός της παρουσιάζει έναν τύπο που έχει διαγραφεί από τον δικηγορικό σύλλογο ως «δικηγόρο» εξαπατώντας το πανελλήνιο.

Η κ. Ηλιοπούλου όμως, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των ανωτάτων δικαστών, γνωρίζουν πολύ καλά τα της δικαιοσύνης. Γνωρίζουν για παράδειγμα καλύτερα από όλους, εάν κάποιος δικαστικός λειτουργός είναι διεφθαρμένος, εάν κάποιος που παριστάνει τον δικηγόρο στην ουσία εκμαυλίζει δικαστικούς λειτουργούς, εάν κάποιος που παριστάνει τον δημοσιογράφο στην ουσία αναλαμβάνει επί πληρωμή λόμπι για να επηρεάσει οι δικαστικές αποφάσεις.

Σε τελική ανάλυση, κάθε δικαστής και εισαγγελέας, μπορεί να καταλάβει εάν η κυρία Τσατάνη είναι ή όχι θαύμα της φύσης, αφού ως άλλος Κασπάροφ ξεπέρασε σε ταχύτητα και το τελευταίο μοντέλο laser εκτυπωτή της Hewlett-Packard.

Είναι λοιπόν προσβλητικό για όλους τους έντιμους Έλληνες δικαστές, να ισχυριστεί κάποιος πως η κ. Ηλιοπούλου μεροληπτεί επειδή δεν συμμετέχει σε μία φαρσοκωμωδία που στήθηκε με δόλο, προκειμένου να μην καταβάλει μία πολυεθνική που διέπραξε μέγιστο έγκλημα κατά της Ελλάδας τις ανάλογες αποζημιώσεις.

Διότι είναι βέβαιο πως ουδείς έντιμος Έλληνας δικαστής θα ανεχόταν εξόφθαλμα ψεύδη μαρτύρων, όπως έκαναν ορισμένοι δημοσιογράφοι όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Ευτυχώς για την δικαιοσύνη, την πατρίδα και τον ελληνικό λαό, η κυρία Ηλιοπούλου είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Οι ράγες των λειτουργών της Δικαιοσύνης οδηγούν στην αλήθεια, ακόμα και εάν αυτή διαφέρει από το Λιανοκλάδι.

Στον αντίποδα, το Λιανοκλάδι της Ιωάννας Μάνδρου, είναι η ενοχή Παπαγγελοπούλου. Θα την επιδίωξη ακόμα και εάν πρόκειται για καταδίκη τροχαίας παράβασης σε πεζόδρομο της Καρκαλούς. Δεν την λες λοιπόν και «υπόδειγμα αμεροληψίας»…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: