Δευτέρα, Οκτωβρίου 03, 2022

CRIMEN FERPECTO/ ΕΝΑ (ΣΧΕΔΟΝ ΤΕΛΕΙΟ)... "ΛΕΤΕΙΟ" ΕΓΚΛΗΜΑ: Απολαυστική Ισπανική "κατάμαυρη κωμωδία"

https://filmatic.online/uploads/mini/fullstory_poster/80/cf378189d664b576f1786905d329c5.jpg

CRIMEN FERPECTO/ ΕΝΑ (ΣΧΕΔΟΝ ΤΕΛΕΙΟ)... "ΛΕΤΕΙΟ" ΕΓΚΛΗΜΑ

 Το  «Λέτειο έγκλημα»  ή  "Ένα, σχεδόν, τέλειο έγκλημα", όπως είναι ο εναλλακτικός ελληνικός τίτλος της ταινίας, είναι μια Ισπανική "μαύρη κωμωδία " σκηνοθετημένη  από τον πασίγνωστο   Άλεξ ντε λα Ιγκλέσια,Álex de la Iglesia - Wikipedia

Álex de la Iglesia (1965) - Wikipedia

ένα μετρ των καλτ ταινιών, ο οποίος έχει υπογράψει τις θαυμάσιες  "La comunidad" (Η πολυκατοικία),  "El día de la bestia" (Η μέρα του κτήνους) και το Μπαρ (2017). 

Σκηνοθέτης  έντονα πολιτικοποιημένος , που καταγγέλλει τα πρότυπα ζωής των μαζικών καπιταλιστικών κοινωνιών, την έλλειψη ηθικών αξιών, τον γρήγορο πλουτισμό, τον καταναλωτισμό, την αδίστακτη συμπεριφορά  των ανθρώπων που διψούν για  επιτυχία.

ΥΠΟΘΕΣΗ O Rafael (Guillermo Toledo) είναι ο Number 1   προϊστάμενος-πωλητής στο γυναικείο τμήμα ενός πολυκαταστήματος  της Μαδρίτης.Δεν είναι μόνο καταμάχητα  πειστικός στις πελάτισσες , αλλά περνά κάθε βράδυ ζωή ονειρεμένη διασκεδάζοντας στο ίδιο το πολυκατάστημα με κάποια από τις πανέμορφες  πωλήτριες συναδέλφους του .
Ο Rafael ονειρεύεται μια ζωή ελεύθερη από  τις μικροαστικές υποχρεώσεις στο πλαίσιο ενός συμβατικού  γάμου πνιγμένου στη ρουτίνα , τα παιδιά και τα δάνεια . Για να φτάσει όμως  στο σημείο που επιθυμεί πρέπει να να γίνει  ο νέος επικεφαλής των πωλήσεων στον όροφό του  του, υποσκελίζοντας  τον μισητό αντίπαλο του, τον Don Antonio (Luis Varela), πετυχημένο επίσης  διευθυντή πωλήσεων  στον τομέα των ανδρικών ενδυμάτων..
Ο ανταγωνισμός των δύο ανδρών παίρνει μορφή ανοιχτού πολέμου και , όταν ο Rafael μαθαίνει ότι ο ανταγωνιστής του προβιβάζεται σε διευθυντή του ορόφου και σκοπεύει να τον μεταθέσει στο υπόγειο , τσακώνεται μαζί του και τον σκοτώνει μέσα στις τουαλέττες !
Στη συνέχεια, κρύβει το πτώμα του άτυχου  Don Antonio , σκοπεύοντας να το κάψει. Για κακή του όμως τύχη, η Lourdes (Monica Cervera), η πιο άσχημη πωλήτρια στο τμήμα του,  τον έχει δει να διαπράττει την δολοφονία και τον εκβιάζει ότι,  αν δεν συνάψει σχέση μαζί της , θα τον καταγγείλει στην ασυνομία.
Ο Rafael υποκύπτει στον εκβιασμό ,  η Lourdes καίει το πτώμα του Don Antonio, και μετατρέπει τον Rafael σε σκλάβο των σεξουαλικών ορέξεών της και των πιο ταπεινωτικών επιθυμιών της.
Όταν μάλιστα η Lourdes  καταφέρνει να τον παντρευτεί , ο  Rafael αποφασίζει να να την ξεφορτωθεί σχεδιάζοντας το τέλειο έγκλημα
 
Picture

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Θύμιος και η Αστέρω παίζουν στο ψυχόφραμα του ΣΥΡΙΖΑ

  Ο ΣΥΡΙΖΑ και η πανούργα Σταματίνα Θανάσης Καρτερός Η ΑΥΓΗ avgi.gr  (INTIME NEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ) Και έχει πλαντάξει στο δάκρυ ...