Τρίτη, Οκτωβρίου 11, 2022

Η "Υπόγα" της ΝΔ ενορχηστρώνει τον απίστευτης τοξικής χυδαιότητας πόλεμο κατά της Μάγδας Φύσσας

https://www.avgi.gr/sites/default/files/styles/main/public/2022-10/magda_fyssa.jpg?itok=e0GdDDdv

Υπόγα ΝΔ / Στο στόχαστρο της τοξικής χυδαιότητας και η Μάγδα Φύσσα

Τεκμηριωμένη έρευνα των συντακτών της Αυγής αποκαλύπτει πόσο μεθοδικά και οργανωμένα "δουλεύει" το σύστημα της παραπληροφόρησης και στοχοποίησης της χαροκαμένης μάνας , που εκπορεύεται από τη λεγόμενη "Ομάδα Αλήθειας"  της Νέας Δημοκρατίας


Μόλις ολοκληρώθηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής και οι ναζί οδηγήθηκαν στη φυλακή, αίφνης η Μάγδα Φύσσα μετετράπη από την Υπόγα σε αντίπαλο και στοχοποιήθηκε

Τις τελευταίες ημέρες, η δίκη της Χρυσής Αυγής -η οποία διεξάγεται σε δεύτερο βαθμό- κέντρισε το ενδιαφέρον των χρηστών του twitter. Ο λόγος ήταν ο ναζιστικός χαιρετισμός του συνηγόρου των καταδικασμένων χρυσαυγιτών, Κωνσταντίνου Πλεύρη. Η πλειονότητα των χρηστών κατήγγειλε την πρωτοφανή κίνηση του ακροδεξιού δικηγόρου. Για την «Υπόγα» της ΝΔ, όμως, η γραμμή ήταν διαφορετική: για μία ακόμα φορά τον τελευταίο καιρό, εστίασαν στην παρουσία της Μάγδας Φύσσα, μητέρας του δολοφονηθέντος Παύλου.

Ο @Lexotanil_ αναπαρήγαγε την ψευδή είδηση, ότι τάχα ο «Αλβανός μαφιόζος της Πολυτεχνειούπολης» συμμετείχε στην πορεία μνήμης για τον Παύλο Φύσσα, βρισκόμενος ακριβώς πίσω από την Μάγδα Φύσσα. Δεν έσβησε το tweet, παρότι στις απαντήσεις του επισημάνθηκε ότι στοχοποιεί τόσο την Μ. Φύσσα όσο και άσχετο πολίτη ως «μαφιόζο».

Άλλοι έγραψαν ότι ο πατέρας του Παύλου Φύσσα είναι χρυσαυγίτης, κι ότι «μαλλιοτραβιούνται» στο σπίτι με την αντιφασίστρια μάνα. Και ορισμένοι ακόμα «υπενθύμισαν» την εκτίμησή τους ότι η Μάγδα Φύσσα έχει συμφωνήσει να είναι υποψήφια στις επόμενες εκλογές. «Μένει μόνο να μάθουμε που θα είναι υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ η Μάγδα Φύσσα. Ότι θα είναι υποψήφια, είναι φραγμένο» σημείωσε ο Νίκος Μιχαήλ (@NikosMichael6).

Πρωταθλήτρια στη χυδαιότητα η LouellaDeVil (@MsLouellaDeVil), η οποία, μεταξύ άλλων υβριστικών, χαρακτήρισε την κα Φύσσα «Βουγιουκλάκη» και «τρελοπουτανί».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Μάγδα Φύσσα γίνεται στόχος τοξικών επιθέσεων από την Υπόγα της ΝΔ. Μάλιστα, η ένταση αυξάνεται όσο περνάνε τα χρόνια. Δεν ήταν όμως πάντα έτσι τα πράγματα. Έως τις εκλογές του 2019, ελάχιστα είχε απασχολήσει τους «Υπόγειους» ο Φύσσας ή η μητέρα του. Ορισμένες εκ των παρεμβάσεων, δε, ήταν υποστηρικτικές προς την κα Φύσσα. Καθώς τότε η ΝΔ προσπαθούσε να «επαναπατρίσει» τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, το αφήγημα των τρολ ήταν πως η ΝΔ βρίσκεται στις επάλξεις του αντιφασιστικού αγώνα, ενώ αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ καθυστερεί τεχνητά τη διεξαγωγή της δίκης.

«Εκτός γραμμής», ή μάλλον μπροστά από την εποχή του, ήταν μόνο ο αψύς Mike Moutafides (@mmoutafides), ο οποίος ήδη από το 2015 ζητούσε «ψυχιατρική υποστήριξη» για την Μάγδα Φύσσα και την κατηγορούσε ότι πετάει βόμβες μολότοφ (!).

Η κατάσταση άλλαξε αμέσως μετά τις εκλογές του 2019, που έφεραν την ΝΔ στην εξουσία και έστειλαν την Χρυσή Αυγή εκτός Βουλής. Η δίκη των ναζί δεν προσφέρονταν πλέον για αντιπολιτευτική σπέκουλα, κι έτσι οι απελευθερωμένοι «Υπόγειοι» άλλαξαν ρότα.

Αλιεύσαμε, εντελώς ενδεικτικά, ορισμένες από τις πλέον πρόσφατες επιθέσεις της Υπόγας στην κα Φύσσα.

Τον Μάιο του 2022 η Μ.Φ. έκανε δηλώσεις επ’ αφορμή της δίκης των δολοφόνων του Ζακ Κωστόπουλου. Η Υπόγα (η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, συνεχίζει να διακινεί ψέματα για τον Ζακ, αποκαλώντας τον «πρεζάκι» και «ληστή») εξαγριώθηκε. Ο George Lee (@Harhalas) ειρωνεύτηκε τη Μάγδα Φύσσα με ένα, αν μη τι άλλο, ακαλαίσθητο meme.

«Δεν έκλαψε», συνέχισε σε άλλο tweet ο George Lee, «για τα θύματα της Marfin. Τα συμπεράσματα δικά σας».

«Είναι ο ορισμός του αριστερόστροφου φασίστα», σχολίασε ο @Greeksburg. «Αριστερό παρατράγουδο» την αποκάλεσε ο Νίκος Μιχαήλ. «Συμφωνεί με το “να καείτε ζωντανοί” που φώναζαν τα συντρόφια;», αναρωτιόταν ο Πραιτωριανός (@Greek_Praitor). «Αιδώς, Θείτσα» έγραψε ο Johnny Hoston (@Johnnyhoston_2), και στη συνέχεια «ευχήθηκε» σε άλλο χρήστη που τον αποκάλεσε «ναζίδι», να έχει και αυτός την τύχη του Παύλου.

Οι αναρτήσεις τους αναπαρήχθησαν από δεκάδες χρήστες και μάζεψαν χιλιάδες «likes».

Τον Ιούλιο, η κ. Φύσσα ξαναμπήκε στο στόχαστρο, αυτή τη φορά με αφορμή την παρουσία της στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ και συνέντευξη που έδωσε στην Real News.

Ο ιδιοκτήτης του (κατεβασμένου πλέον) site αυτοβοήθειας και ψυχικής στήριξης lexotanil.gr την κατηγόρησε ότι «βρήκε πουγκί με χρυσά ρούβλια». «Προκαλεί με ανοησίες», σχολίασε η Μάρθα Ζαχαριάδου. «Δεν έχει αφήσει πάρτι να μην πάει να χορέψει και να τραγουδήσει», έγραψε η LouellaDeVil. Η δε Άννα Μαρία Λογοθέτη, σε μια ανάρτηση που έφτασε μέχρι τα διαδικτυακά ΜΜΕ και σχολιάστηκε αρνητικά, σημείωσε πως πρώτη φορά βλέπει «ΜΑΝΑ να εκμεταλλεύεται με κάθε ευκαιρία τον θάνατο του γιου της». Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, βέβαια, βρέθηκαν 1.300 λογαριασμοί να εκφράσουν την επιδοκιμασία τους.

Το Σεπτέμβριο, επέτειο της δολοφονίας του Παύλου, τον χορό έσυρε πρώτος ο πασίγνωστος πλέον Νίκος Σωτηρόπουλος: «Καμία μάνα δεν εξέφρασε τον πόνο της με τέτοια γραφικότητα και ξεπεσμό», έγραψε στις 16 Σεπτεμβρίου. «Δεν βαριέσαι, όποιος προσφέρει καρέκλα…», συνέχισε, λίγες μέρες αργότερα. «Έγινε νταβατζού του θανάτου του παιδιού της για να τα κονομάει χοντρά», χυδαιολόγησε εκ νέου η LouellaDeVil. O Mike Moutafides ζήτησε να «πηγαίνουν το λογαριασμό» για τυχόν επεισόδια στις πορείες στην «μάνα Φύσσα, να σφίξουν λίγο οι κωλοι». Ενώ ο Lexotanil κατηγόρησε την μάνα του Παύλου ότι παίζει θέατρο.

Με μια απλή αναζήτηση, θα εντοπίσει κανείς εκατοντάδες παρόμοια tweets, ενώ χιλιάδες είναι οι λογαριασμοί αφιονισμένων οπαδών του Μητσοτάκη και της ΝΔ που τα επιδοκιμάζουν. Το ενδιαφέρον (και) σε αυτή την περίπτωση είναι ότι πίσω από τις χυδαιότητες υπάρχει ενιαίο αφήγημα και χρονική σύμπτωση, η οποία αν μη τι άλλο κινεί τις υποψίες: Η Υπόγα ήταν προσεκτική όσο ο Μητσοτάκης, για ψηφοθηρικούς λόγους, παρουσίαζε εαυτόν ως τούβλο του «Τείχους της Δημοκρατίας».

Μόλις ολοκληρώθηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής και οι ναζί οδηγήθηκαν στη φυλακή, αίφνης η Μάγδα Φύσσα μετετράπη σε αντίπαλο και στοχοποιήθηκε. Τα πρώτα σχόλια, απηχώντας την αποστροφή Μπογδάνου ότι η «Φύσσα είναι λυτή», στόχευαν στο να αμφισβητήσουν την ψυχική της ευστάθεια. Έπειτα οι Υπόγειοι την κατηγόρησαν ότι «εκμεταλλεύεται τον θάνατο του γιου της» και «στήνει παράσταση». Για να καταλήξουν πλέον στο ότι η κα Φύσσα αποσκοπεί σε, ή έχει προσποριστεί ήδη, υλικά ανταλλάγματα.

Η ΑΥΓΗ έχει τεκμηριώσει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η τοξική προπαγάνδα της Υπόγας της ΝΔ. Μαζικές επιθέσεις κατά κύματα, σε χρονικά σημεία κατά τα οποία η ατζέντα πρέπει να αλλάξει ή ο δημόσιος διάλογος επιδιώκεται να εστιαστεί σε άσχετα με το προκείμενο ζητήματα.

Από το σημείο αυτό όμως, μέχρι το να στοχοποιεί κανείς με ύβρεις και χυδαιότητες την Μάγδα Φύσσα, η οποία είναι όχι απλώς μια μητέρα που έχασε τόσο άδικα το παιδί της, αλλά και σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα, υπάρχει τεράστια απόσταση.

Δυστυχώς για τους ίδιους, οι Υπόγειοι την διάβηκαν, κατρακυλώντας σε πρωτοφανή επίπεδα αθλιότητας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Κασσελάκης ξεκίνησε τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ

  Ο Κασσελάκης ξεκίνησε τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ - Αγωνία για να κρατήσει ενεργούς τους υποστηρικτές του ...