Τετάρτη, Ιουνίου 09, 2021

Σφηνάκια (43): Ο πρωτοδίκης της μεροληψίας και η Ποτοαπαγόρευση στη Θεσσαλονίκη

1. https://www.crimetimes.gr/wp-content/uploads/2017/08/judge.jpg«Εσείς καταστρέψατε το κράτος!... Η βία των συμβασιούχων δεν θα περάσει!... Φτάνει πια ώς εδώ! Την υπόθεση που έχετε στο πινάκιο θα την απορρίψω! Έχω δικάσει υποθέσεις συμβασιούχων και στην Αθήνα και στη Χαλκίδα και όλοι οι συμβασιούχοι είναι αντισυνταγματικοί!», είπε  σε έξαλλη κατάσταση ο πρωτοδίκης Μιχαήλ Ντόστας στον δικηγόρο Γιάννη Καρούζο  , πριν από την εκδίκαση της υπόθεσης ασφαλιστικών μέτρων για τις 60 συμβασιούχες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.

Αμέσως μετά , ο απίστευτος αυτός "λειτουργός" της Δικαιοσύνης , αφού απέτυχε να πάρει αποχή από την υπόθεση, σηκώθηκε και έφυγε από την αίθουσα και πήγε στο σπίτι του. Από όπου έφυγε σήμερα το πρωί ( 9 Μαΐου) για να εκδικάσει την υπόθεση ....των καθαριστριών ,  στο κτίριο 5 της Ευελπίδων.

Καταλαβαίνετε πόσο αμερόληπτη θα είναι η κρίση του κυρίου αυτού , όταν θα έρθει η στιγμή  να βγάλει απόφαση για το αυτονόητο αίτημα των ταλαιπωρημένων  αυτών υπάρξεων ,  να συνεχίσουν την εργασία τους , όχι την παρανομία τους.

Ξεχνά ο κύριος ότι παράνομες ήταν επί δεκαετίες οι κυβερνήσεις της Δεξιάς και των Πρασίνων  , που με τις άφρονες πολιτικές στον τομέα των προσλήψεων  κατέστρεψαν τον τόπο.

Ο πρωτοδίκης Μιχαήλ Ντόστας είναι βαθιά νυχτωμένος ως προς την αντίληψη που έχει για το ρόλο του. Αγνοεί ή περιφρονεί  βασικές αρχές της σπουδαίας αποστολής του, υποστηρίζοντας  τη μηχανιστική εφαρμογή του νόμου , ακόμα κι αν αυτός είναι προδήλως άδικος, στην περίπτωση εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες .

Πρέπει κάποιος να του θυμίσει τι έλεγε για τα καθήκοντα του δικαστή ο  Ronald Dworkin, σύγχρονος Αμερικανός στοχαστής της φιλοσοφίας του νόμου και της πολιτικής φιλοσοφίας, που πρέσβευε  « ότι οι δικαστές καταλήγουν σε μία απόφαση σχεδόν μηχανικά, μέσω της απλής εφαρμογής κανόνων, ενώ στην περίπτωση δύσκολων υποθέσεων, δεν λαμβάνουν αυθαίρετες αποφάσεις, και, ελλείψει σαφών κανόνων, είναι υποχρεωμένοι να καταφύγουν στις αρχές οι οποίες τους βοηθούν στη λήψη της σωστής απόφασης. Σύμφωνα με τη θεώρησή του, οι δικαστές δεν είναι ελεύθεροι να ενεργούν ανάλογα με τις προσωπικές τους προτιμήσεις, αντιθέτως, είναι υποχρεωμένοι να ενεργούν με βάση δημόσια κριτήρια, ανεπηρέαστοι από πολιτικές τάσεις και πεποιθήσεις και να στηρίζονται στους ηθικούς κανόνες της κοινωνίας. Υπό αυτή την έννοια, οι δικαστές δεν μπορούν να χρησιμοποιούν την κρίση τους, καθώς δεσμεύονται από τις αρχές του δικαστικού συστήματος και της κοινωνίας.

Ακόμη, σύμφωνα με τον Dworkin, οι δικαστές δεν είναι υποχρεωμένοι μόνο να εφαρμόζουν κανόνες, αλλά και να εξασφαλίζουν ότι το νομικό σύστημα βρίσκεται σε συμφωνία με τις αρχές της κοινωνίας. Είναι επίσης υποχρεωμένοι να προστατεύουν, μέσω των αποφάσεων που λαμβάνουν, τα δικαιώματα των πολιτών. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Dworkin πιστεύει ότι η δουλειά του δικαστή είναι πολύ δύσκολη ενώ δεν πιστεύει ότι ο κάθε δικαστής λαμβάνει πάντοτε τη σωστή απόφαση, παρότι δέχεται ότι υπάρχει η σωστή απόφαση, η οποία ζυγίζει με ακρίβεια τις αρχές, προστατεύει τα φυσικά δικαιώματα και είναι συνεπής με τις ηθικές επιταγές της κοινωνίας».

Για το εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα: 

Διαβάστε το πολύ ωραίο άρθρο της Αναστασίας Κονιδάρη :«Δικαστική νοοτροπία: Πώς λαμβάνουν αποφάσεις οι δικαστές» ...

**********************************

 2.Η  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΗΝ  ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΠΟΤΟΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ!

 ΕΦΙΑΛΤΗΣ

Προβάλλει η μορφή σου απ’ τη σήραγγα του χρόνου

 Και γίνονται οι νύχτες μου σαν ιστορίες τρόμου,

 Σε βλέπω , τραμπούκε μπάτσε, στον ίδιο εφιάλτη πάλι

 Στην είσοδο του ΑΠΘ κατάσχεις μια βότκα πορτοκάλι!

🟢⚪'s tweet - "@hellenicpolice Παλαβώσατε ρε μαλάκες; Με τι δικαιολογία  κατασχέσατε ποτά και πλαστικά ποτηράκια; " - Trendsmap 

ΓΕΛΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ *Τρολάρισμα στην ΕΛ.ΑΣ για την κατάσχεση τζιν στο ΑΠΘ:«Με βότκα πας δις ισόβια» (pics)

Δεν υπάρχουν σχόλια: