Πέμπτη, Οκτωβρίου 22, 2020

Μήπως πρέπει να σκεφτούν καλύτερα τι λένε ή, αλλιώς, μήπως πρέπει να κρύψουν καλύτερα το φλερτ τους με την εγκληματική οργάνωση;

συγκέντρωση διαμαρτυρίας εφετειο φύσσας χρυσή αυγή

Επιλεκτικές συγγένειες που δύσκολα κρύβονται!

Βασίλης Σκουρής

«Φταίει η συγκέντρωση για τη Χρυσή Αυγή στο Εφετείο για τον κορονοϊό»- «Μην κάνετε κριτική στην εισαγγελέα της δίκης» - «Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής να παραπεμφθούν στο πειθαρχικό γιατί κάνουν πολιτικές δηλώσεις»! Γιατί επιχειρείται με κάθε τρόπο να μην αναδειχτούν οι ευθύνες της πολιτείας για την πανδημία.

Είναι πράγματι εντυπωσιακές οι δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης ότι για την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού φταίει η συγκέντρωση που έγινε έξω από το Εφετείο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής!

«Λεπτομέρεια» βεβαίως ότι τα κρούσματα εμφανίζονται πέντε μέρες μετά το αργότερο, ενώ σε 15 ημέρες ο ιός περνάει, βγαίνεις από την καραντίνα: Η συγκέντρωση στο Εφετείο έγινε στις 7 Οκτωβρίου, οπότε σήμερα όχι απλώς αν κολλούσες τότε θα έβγαινες από την καραντίνα, αλλά και …έγκυος να ήσουν θα είχες γεννήσει! «Λεπτομέρεια» επίσης ότι τα κρούσματα, πλην της Αθήνας, εκδηλώθηκαν σε πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη, τα Γιάννινα, η Κοζάνη, η Λάρισα, οι Σέρρες, πόλεις που δεν έγιναν συγκεντρώσεις για τη Χρυσή Αυγή, αλλά και σε διάφορα γηροκομεία, όπου προφανώς οι κατάκοιτοι παππούδες και γιαγιάδες δεν πήγαν στη συγκέντρωση του Εφετείου! Προφανώς, όμως, πες πες κάτι θα μείνει!

Η προσπάθεια να αποκρυφτούν οι ευθύνες της κυβέρνησης για τον κορονοϊό, πάντως, μεταξύ άλλων, εμποδίζουν την πίεση για διορθωτικές κινήσεις, ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα η πανδημία-αλλά αυτά είναι ίσως ψηλά γράμματα για όσους ενδιαφέρονται πρωτίστως για τη νομή της εξουσίας!

Έχει, όμως, ενδιαφέρον το πώς επιχειρείται να αξιοποιηθεί ο κορονοϊός για να ενισχυθούν οι ιδεοληψίες κάποιων: Μετά την αποκλειστική ενασχόληση με τις πλατείες και τους νέους, την ευθύνη για τη διάδοση της πανδημίας έχει η συγκέντρωση για τη Χρυσή Αυγή! (Προσοχή, δεν υποστηρίζουμε ότι όπου δεν εφαρμόστηκαν τα υγειονομικά μέτρα προφύλαξης στη συγκέντρωση δεν υπήρχαν σοβαρές πιθανότητες να μεταδοθεί ο ιός, την αδιάντροπη πολιτική εκμετάλλευση του θέματος καυτηριάζουμε).

Προσέξτε, όμως, κάτι ακόμα ως προς τη δίκη της Χρυσής Αυγής, πέραν του ότι η συγκέντρωση στο Εφετείο φταίει για την εξάπλωση του κορονοϊού: Τελευταία όλο και περισσότεροι δημοσιογράφοι και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος μας λένε να μην γίνεται κριτική στην εισαγγελέα της δίκης, αλλά και να ασκηθούν ποινές στους συνηγόρους πολιτικής αγωγής γιατί …πολιτικολογούν στις δημόσιες δηλώσεις τους! Μήπως πρέπει να σκεφτούν καλύτερα τι λένε ή, αλλιώς, μήπως πρέπει να κρύψουν καλύτερα το φλερτ τους με την εγκληματική οργάνωση;

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: