Παρασκευή, Οκτωβρίου 23, 2020

 


Έναρξη χειμερινής θεατρικής περιόδου ΚΘΒΕ

 ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ   • Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ  • Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΑ


Βαβυλωνία
Πρεμιέρα σήμερα 23 Οκτωβρίου στο Θέατρο της Μονής Λαζαριστών


«Η Βαβυλωνία θέτει ακριβώς το γλωσσικό ζήτημα. Ο  συγγραφέας προτείνει στο καινούργιο έθνος μετά την απελευθέρωση να ομιλεί μια διάλεκτο-γλώσσα. Ο Σπύρος Ευαγγελάτος λέει για τη Βαβυλωνία ότι «είναι για το θέατρο ό,τι τα απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη για την πεζογραφία μας». Πρόκειται για ένα να γνήσιο λαϊκό έργο που, όσο περνάει ο χρόνος, όχι μόνο δεν παλιώνει αλλά φαντάζει νέο και σύγχρονο».
Τάκης Χρυσικάκος
Το κορυφαίο θεατρικό έργο του Δημητρίου Κ. Βυζάντιου, «Βαβυλωνία», ανοίγει την αυλαία σήμερα 23 Οκτωβρίου, σε σκηνοθεσία Τάκη Χρυσικάκου στη σκηνή «Σωκράτης Καραντινός» στη Μονή Λαζαριστών του ΚΘΒΕ.




Η δεύτερη έκπληξη του έρωτα
«Χάνετε μια αγαπητικιά; Βρείτε μίαν άλλη!»

https://www.ntng.gr/default.aspx?bridge=jpeg&c=true&m=ntng&width=1600&height=2000&imageFile=Files/Internet/productions/PP0829/PP0829J0002v11.jpg
Ο μέγας «ζωγράφος του έρωτα» (Μαριβώ) με τον εκλεπτυσμένο τρόπο γραφής του, ο σπουδαίος Γάλλος συγγραφέας του Διαφωτισμού, αναδεικνύει με κωμικότητα τα πάθη των ανθρώπων, εισχωρεί στις λεπτές αποχρώσεις των συναισθημάτων και θέτει σωρεία προβληματισμών για την κοινωνία της εποχής του.
Μια συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν, «Η δεύτερη έκπληξη του έρωτα» του Μαριβώ, σε σκηνοθεσία του Βασίλη Παπαβασιλείου σε ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΗ στις 31 Οκτωβρίου στο Βασιλικό Θέατρο. 

Περισσότερες πληροφορίες


Η Δολοφονία του Μαρά
«...ακόμα κι οι λιγοστοί που ξεσηκώθηκαν να φέρουν την παγκόσμια αρμονία μαλλιοτραβιούνται και για μικροπράματα γίνονται εχθροί θανάσιμοι...»


Ο Πέτερ Βάις, αντλώντας τα υλικά του από πραγματικά ιστορικά γεγονότα, δημιουργεί ένα πολυδιάστατο έργο που δρα ταυτόχρονα σε πολλαπλά επίπεδα, αξιοποιώντας τα εργαλεία του πολιτικού θεάτρου με τον δικό του μοναδικό και ευρηματικό τρόπο. Στο έργο, η δολοφονία του Μαρά σκηνοθετείται από τον Σαντ και παρουσιάζεται στα λουτρά του ιδρύματος του Σαραντόν, από τρόφιμους του ψυχιατρείου. 
Μια παραγωγή του Κρατικού Θέατρου Βορείου Ελλάδος, «Η Δολοφονία του Μαρά» του Πέτερ Βάις, σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη. 'Εναρξη 21 Νοεμβρίου στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Περισσότερες πληροφορίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ακόμα και καθηγητές πανεπιστημίων συλλαμβάνονται στις ΗΠΑ όταν καταγγέλλουν τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

  Η Μαργαρίτα Συγγενιώτη έγραψε στο προφίλ της στο Facebook το παρακάτω σχόλιο , το οποίο ευχαρίστως προσυπογράφουμε και αναρτούμε:   «Η Νόε...