Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2020

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΝΕΔΕΙΞΑΝ ΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΤΡΙΤΟ ΚΟΜΜΑ


Χάρης Καστανίδης προς  ΝΔ: "Η κυβέρνηση δύο φορές τροποποίησε τον Π.Κ και δεν άλλαξε τη ρύθμιση του 2019" !

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και πρώην Υπουργός  Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ  κονιορτοποίησε  με τρεις (3) λακωνικές παρατηρήσεις την απόπειρα του Μεγάρου Μαξίμου ,  της ΝΔ αλλά και του δικού του κόμματος ( ΚΙΝΑΛ ) να σπεκουλάρουν με τον Ποινικό Κώδικα  που είχε ψηφιστεί επί ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την καταδίκη της ΧΑ και το κατά πόσο επιτρέπει τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων των καταδικασθέντων.

 Ο Χ. Καστανιδης σχολίασε πως δύο (2)  φορές η ΝΔ τροποποίησε (προς το αυστηρότερο) μέσα στο 2019 τον ΠΚ  ,  χωρίς όμως να αλλάξει την επίμαχη διάταξη, ενώ τονίζει πως και ο παλιός ΠΚ δεν το επέτρεπε παρά μόνο μετά από αμετάκλητη απόφαση ( στην χθεσινή για τη ΧΑ εκκρεμεί η έφεση ), η οποία σε βάθος χρόνου , λένε οι νομικοί , θα χρειαζόταν 8-10 χρόνια.

Με τη σειρά μας  εμείς παρατηρούμε ότι αν ο  Σταύρος  Κοντονής δεν  γνωρίζει ως νομικός  αυτά που αναφέρει ο Χάρης  Καστανίδης, τότε είναι ένας πονηρός δικολάβος και δόλιος υπονομευτής του κόμματός του

Η ανάρτηση του Χ. Καστανίδη:

"1.Και με τον παλιό Ποινικό Κώδικα δεν μπορεί να επιβληθεί στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, αν δεν είναι αμετάκλητη η απόφαση.
2.Η κυβέρνηση δύο φορές τροποποίησε τον Π.Κ και δεν άλλαξε τη ρύθμιση του 2019.
3.Οι σχετικές προβλέψεις να γίνουν στην εκλογική νομοθεσία. Όχι στον Π.Κ"


Δεν υπάρχουν σχόλια: