Τρίτη, Αυγούστου 20, 2019

ΕΛΛΗΝΕΣ: Ο ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ...ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ


Άσε μας ρε Ντι Κάπριο, που ποστάρεις ανοησίες στο Instagram!

Τάσος Οικονόμου



Άσε μας ρε Ντι Κάπριο που ποστάρεις ανοησίες στο Instagram  
Αυτό που δύσκολα ξεπερνιέται είναι η εικόνα που σχηματίζεται στον καθρέφτη, ενός λαού που παραμένει αδιάφορος για το μεγάλο του σπίτι

Παραμένει απορίας άξιο γιατί θα πρέπει να έρθει στη χώρα μας ο Leonardo DiCaprio και να μας κουνήσει το δάχτυλο κατάμουτρα για να εξηγήσει σε εμάς, τους κληρονόμους της αρχαίας ελληνικής γνώσης, το αυτονόητο: ότι δεν πρέπει  να ρυπαίνουμε το περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγαλώνουμε. Όπως και να το δεις είναι λίγο υποτιμητικό να στη λέει έτσι στα social ο «Λεοναρντάκος» γνωστός και ως ντι Κάπριο.
Γιατί, όπως και να το κάνεις δεν είναι μόνο ότι διαθέτουμε το ομορφότερο οικόπεδο στον πλανήτη και δεν δείχνουμε να σεβόμαστε αυτό το γεγονός. Όχι, δεν είναι μόνο αυτό. Δεν είναι ότι δεν πρέπει να υπάρχει ούτε γόπα από τσίγαρο, ούτε ίχνος από πλαστικό, ούτε δείγμα από καλαμάκι, στις μοναχικές παραλίες και τις απομονωμένες γαλάζιες σπηλιές, ούτε ένα πλαστικό ποτήρι στις χρυσές αμμουδιές του Ιονίου με τα καταπράσινα νερά τους, πουθενά πλαστική σακούλα στο βαθύ μπλε του Αιγαίου με τη θαυμαστή βιοποικιλότητά του, εκεί όπου κολυμπούν δελφίνια, φώκιες, θαλάσσιες χελώνες.
Όχι, τίποτα από αυτά δεν είναι το πιο ενοχλητικό. Ούτε καν ότι από τον βυθό της Άνδρου έβγαλαν ακόμη και καπάκια από λεκάνη τουαλέτας οι εθελοντές που βούτηξαν να τον καθαρίσουν. Κι αυτό με βιάση το ξεπερνώ. Κι ανοίγω ταχύτητα για να αφήσω πίσω μου το γεγονός ότι είναι ακόμη ανεφάρμοστη στη χώρα μας η ευρωπαϊκή οδηγία για να καταργηθούν πλαστικά καλαμάκια,  σακούλες και όλα εκείνα τα προϊόντα που αποτελούν απειλή για το περιβάλλον.
Αυτό που δύσκολα ξεπερνιέται είναι η εικόνα που σχηματίζεται στον καθρέφτη, ενός λαού που παραμένει αδιάφορος για το μεγάλο του σπίτι. Ίσως μάλιστα κάποιοι, ζαλισμένοι από την περίοδο της κρίσης και τη δύναμη που τους προσφέρει ο δημόσιος λόγος στα social media να κακοχαρακτηρίσουν τον αμερικανό ηθοποιό, να αναρωτηθούν «ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε;» και να θεωρήσουν ότι πρόκειται για έναν ακόμη σταρ της πλάκας που ποστάρει ανοησίες στο Instagram. 

Δεν φταίνε οι… ντι Κάπριο, αλλά η κούτρα μας

 

 ΔΙΑ ΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Δεν φταίνε οι… ντι Κάπριο, αλλά η κούτρα μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επιστροφή στην Άνοιξη με κακό καιρό: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ για Παρασκευή και Σάββατο

      emy.gr Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) https://www.boatfishing.gr/wp-content/uploads/2018/09/ektakto-deltio-thyellodon-an...