Κυριακή, Αυγούστου 25, 2019

Ο ανάγωγος της Κυριακής: «Ζήτω η Νέα Μιντιαρχία!»

Ο Μητσοτάκης και οι 51 υπουργοί τους βάζουν ανά ντουζίνες τους δημοσιογράφους στα κυβερνητικά γραφεία και δεν μιλά κανείς. Όλοι αυτοί που ούρλιαζαν για τους μετακλητούς του ΣΥΡΙΖΑ ή έγιναν βουλευτές της ΝΔ ή περιμένουν τον διορισμό τους σε κάποιο υπουργείο. Δεν έμεινε κανείς να φωνάξει. Οι ΣΥΡΙΖΑίοι και να φωνάζουν τώρα δεν τους ακούει κανείς.
Έτσι είναι αυτά τα πράγματα. Με βοήθησες να βγω πρωθυπουργός; Θα παίρνεις 1.400 ευρώ, δηλαδή σύνολο 67.200 ευρώ για τέσσερα χρόνια, αν καταφέρει ο Κυριάκος και σταθεί όρθιος μέχρι τέλους.
Αυτό που δεν ξέρω είναι αν ο Κυριάκος υποσχέθηκε διορισμούς στους δημοσιογράφους ώστε να τον στηρίξουν προεκλογικά ή τον στήριξαν από μόνοι τους και απλά τώρα τους το ξεπληρώνει. Δηλαδή δεν ξέρουμε αν αυτοί πόνταραν σ’ αυτόν ή αυτός πόνταρε σ’ αυτούς!
*** Ο Ιάσωνας Πιπίνης θα είναι, λέει, σύμβουλος του Μητσοτάκη για θέματα Λατινικής Αμερικής. Να περιμένουμε και σύμβουλο Αφρικής, Ασίας, Ωκεανίας;
*** Φαίνεται πως δεν μπορεί να αποφασίσει ο Βασίλης Κικίλιας, τι θα γίνει τελικά με τα νοσήλεια Ευρωπαίων και κατοίκων τρίτων χωρών που επισκέπτονται τη χώρα μας και χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες Υγείας. «Ούτε ένα ευρώ των Ελλήνων φορολογουμένων χαμένο. Δεν θα πληρώνουν πλέον οι Έλληνες φορολογούμενοι τις υπηρεσίες που το ΕΣΥ παρέχει σε αλλοδαπούς ασφαλισμένους», ανέφερε ο υπουργός Υγείας σε δήλωσή του.
Ρε άνθρωπε το κόστος περίθαλψης των Ευρωπαίων και των κατοίκων τρίτων χωρών που επισκέπτονται τη χώρα μας δεν επιβαρύνει τους έλληνες φορολογούμενους. Ούτε τα βασικά;
*** Αφού τον έβαλαν υποψήφιο δήμαρχο και υπέστη πρωτοφανή πανωλεθρία, είπαν να τον βάλουν υποψήφιο βουλευτή και πάλι όμως πάτωσε, οπότε είπαν να το τριτώσουν το καλό στη Νέα Δημοκρατία, γιατί τέτοια μυαλά δεν είναι να χάνονται.
Έτσι λοιπόν μάθαμε ότι ο Νίκος Ταχιάος θα είναι ο νέος πρόεδρος της Αττικό Μετρό. Αφού η αδερφή του έχει αναλάβει χρέη διευθύντριας επικοινωνίας Ψηφιακής Πολιτικής (έχοντας κάνει προηγουμένως πέρασμα και από το Ποτάμι), στη ΝΔ δεν αντιστάθηκαν στον πειρασμό να βολέψουν κάπου και τον διπλά αποτυχημένο (σε ποσοστά) αδερφό. Κάνας τριτοξάδερφος από την οικογένεια υπάρχει να αναλάβει καμιά κρατικοδίαιτη θεσούλα; Κρίμα να μείνει ανεκμετάλλευτος ένας ακόμη από τέτοιο σόι αρίστων.
*** Στο Αίγιο άνθρωποι κόμματος – που δεν έχει μπει στη Βουλή – και εκμεταλλεύονταν αναψυκτήριο, το εμφάνιζαν ως χώρο συγκέντρωσης των μελών τους (εντευκτήριο), δίνοντας, μάλιστα, στους πελάτες κουπόνια αντί για αποδείξεις. Κουπόνια του κόμματος!
-Μεγάλε, πιάσε μια «πράσινη» και κουπόνια από πενηντάρικο. 
-‘Εφτασεεεεε.
*** Πρεμιέρα του VAR (Video Assistant Referee ) στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτό ντε, το σύστημα που κοιτούν διαιτητές εκτός αγωνιστικού χώρου και ενημερώνουν τον διαιτητή του αγώνα για να σφυρίξει σωστά. Στην αναμέτρηση Λαμία – Παναθηναϊκός, την πρώτη με VAR, η ΕΡΤ έδειξε πλάνο τη στιγμή που έφτασε η παραγγελία με τα… σουβλάκια.




Κάπως έτσι φαντάζομαι τον διάλογο:
-Ρε Σάκη είδες αν ήταν πέναλτι τελικά το χέρι του Βύντρα;
-Μισό ρε Βασίλη γιατί ζήτησα πιτόγυρο χωρίς κρεμμύδι κι αυτός ο μ@λάκ@ς μου έβαλε.
-Ναι ρε φίλε, το χειρότερο. Άλλα ζητάς κι άλλα σου φέρνουν. Δεν θα πάει ποτέ μπροστά αυτή η χώρα. Πιάσε μια και τα δικά μου πιτόγυρα γιατί δεν φτάνω. 
*** Η μισή Σιβηρία κάηκε, ο Αμαζόνιος που παράγει σχεδόν το 20% του οξυγόνου μας, είναι στις φλόγες. Ο πλανήτης δεν μας αντέχει άλλο. Όταν θα το πάρουμε χαμπάρι θα είναι πλέον αργά.

*** Φιλάκια σε όσους επέστρεψαν από διακοπές κι αύριο δουλεύουν πρώτη μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο μοναδ(χ)ικός Βάρναλης

  ...