Παρασκευή, Αυγούστου 30, 2019

 



 https://www.ekt.gr/sites/ekt-site/files/styles/gallery/public/news/images/libraries_0.jpg

 

85ο Διεθνές Συνέδριο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ενώσεων Βιβλιοθηκών και Ιδρυμάτων: Libraries: dialogue for change (24-30/8/19)

Η Ενωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης και η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος συνδιοργανώνουν το 85ο Διεθνές Συνέδριο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ενώσεων Βιβλιοθηκών και Ιδρυμάτων (International Federation of Library Associations and Institutions – IFLA), με θέμα “Libraries: dialogue for change” (“Βιβλιοθήκες: διάλογος για αλλαγή”).
Το συνέδριο θα διεξαχθεί από Σάββατο 24 έως Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019 στους χώρους του Συνεδριακού Κέντρου του Μεγάρου Μουσικής Aθηνών. Διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και για την ανάληψη του καθοριστική υπήρξε και η συμβολή του Δήμου Αθηναίων. Το συνέδριο, στην υλοποίηση του οποίου θα συμβάλουν πάνω από 300 εθελοντές, αποτελεί το κορυφαίο γεγονός παγκοσμίως στο χώρο των βιβλιοθηκών και αναμένεται να προσελκύσει περίπου 4.000 συνέδρους από 120 χώρες. Παράλληλα με αυτό, διοργανώνεται διεθνής έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών σχετικών με το αντικείμενο του συνεδρίου.
To συνέδριο θα εστιάσει στο πώς οι βιβλιοθήκες κάθε είδους, μεγέθους και θεματικού πεδίου θα προσπαθήσουν να επαναπροσδιορίσουν το ρόλο και τις υπηρεσίες τους εν όψει των κοινωνικών και τεχνολογικών εξελίξεων. Άλλωστε, οι μετακινήσεις των πληθυσμών, οι πρόσφυγες, η κλιματική αλλαγή, η ανάδυση του ψηφιακού κόσμου, της τεχνητής νοημοσύνης, της ρομποτικής, απαιτούν προσαρμογές και αλλαγές.
πηγή: εφημ. Η Καθημερινή (http://www.kathimerini.gr/1017728/gallery/politismos/atzenta/85o...)

 Αποτέλεσμα εικόνας για THE WAR IN LITERATURE

Ανακοίνωση ΙΣΤ΄ Επιστημονικής Συνάντησης του Τομέα ΜΝΕΣ του ΑΠΘ: Η πένα και το ξίφος: Η πολεμική στη νεοελληνική λογοτεχνία, φιλολογία και κριτική από τους πρώιμους νεότερους χρόνους έως σήμερα (27-29/3/20)

Ο Τομέας Μεσαιωνικών και Νέων Ελληνικών Σπουδών του Τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ ανακοινώνει την ΙΣΤ΄ Επιστημονική Συνάντηση του Τομέα ΜΝΕΣ του ΑΠΘ με θέμα: Η πένα και το ξίφος: Η πολεμική στη νεοελληνική λογοτεχνία, φιλολογία και κριτική από τους πρώιμους νεότερους χρόνους έως σήμερα. Η Συνάντηση έχει ως κεντρικό στόχο να φωτίσει την πολεμική διάσταση της λογοτεχνίας, της φιλολογίας και της κριτικής, διερευνώντας ευρύχωρα στον χρόνο τεχνικές, ρητορικές και είδη.
Οι εργασίες της Επιστημονικής Συνάντησης θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη στις 27-29 Μαρτίου 2020. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν πρόταση για ανακοίνωση, η οποία θα περιλαμβάνει τίτλο και περίληψη 300 λέξεων μέχρι τις 31 Αυγούστου 2019 (στην ηλεκτρονική διεύθυνση: lvarelas@lit.auth.gr). Η επιλογή των προτάσεων θα ανακοινωθεί από την Επιστημονική Επιτροπή μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2019.
Προτεινόμενες θεματικές περιοχές:
Φιλολογία και κριτική
1. Φιλολογικές έριδες και διαμάχες
2. Η ρητορική των πολεμικών κειμένων (λίβελλοι, κριτικές, δημοσιογραφία)
3. Παράδοση vs νεωτερικότητα: η κριτική ως πεδίο στράτευσης σε κρίσιμους καιρούς
Λογοτεχνία
1. Το οπλοστάσιο του λογοτέχνη: παρωδία, σάτιρα, παιγνιώδης λογοτεχνία
2. Λογοτεχνικές ανταρσίες και συγκρούσεις λογοτεχνών
Για περισσότερες πληροφορίες, βλ. https://www.lit.auth.gr/sites/default/files/e_pena_kai_to_ksiphos.pdf και
https://www.eens.org/?event=%ce%b9%cf%83%cf%84-%ce%b4%ce%b9%ce%b5%ce%b8%ce%bd%ce%ae%cf%82-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bc%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%84

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ακόμα και καθηγητές πανεπιστημίων συλλαμβάνονται στις ΗΠΑ όταν καταγγέλλουν τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

  Η Μαργαρίτα Συγγενιώτη έγραψε στο προφίλ της στο Facebook το παρακάτω σχόλιο , το οποίο ευχαρίστως προσυπογράφουμε και αναρτούμε:   «Η Νόε...