Δευτέρα, Ιανουαρίου 21, 2019

ΜΑΧΕΣ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΑΝ ΤΗ ΡΟΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ: Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΒΑΤΕΡΛΟ


Αποτέλεσμα εικόνας για waterlooΜάχη του Βατερλώ - Βικιπαίδεια


Ήταν η τελευταία αντίσταση και η απόλυτη ήττα ενός από τα πιο ξεχωριστά στρατιωτικά μυαλά όλης της ιστορίας, του Ναπολέοντα Βοναπάρτη. Στις 18 Ιουνίου 1815 η μοίρα της Ευρώπης ήταν στα χέρια δύο καταξιωμένων στρατηγών. Ο Ναπολέων, αυτοκράτορας της Γαλλίας, παρέταξε τις δυνάμεις του όλες μαζί, σε μια προσπάθεια να ξανακερδίσει τον έλεγχο της ηπείρου. Αντίπαλοι του ήταν Βρετανοί, Ολλανδοί και Πρώσοι, με αρχηγό το στρατηγό Άρθουρ Γουέσλι μετέπειτα Δούκα του Ουέλινγκτον.«Οι Ύστατες Μάχες Της Ιστορίας» αποκαλύπτουν λεπτομερέστατα πώς μια βάρβαρη μονοήμερη μάχη μεταξύ 250.000 στρατιωτών άλλαξε για πάντα την πορεία της Ευρώπης και ολόκληρου του κόσμου.


 Η ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΒΑΤΕΡΛΟ
ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΟΘΟΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΩΣΟ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΣΕΡΓΚΕΪ ΜΠΟΝΤΑΡΤΣΤΟΥΚ

Βατερλό
1970 ‧ Δραματική ταινία/Βιογραφία ‧ 2 ώ. 14 λ.
Απο τις καλύτερες ιστορικο-πολεμικές ταινίες, παραγωγής Ντίνο ντε Λαουρέντις και σκηνοθεσίας του Σεργκέι Μπονταρτσιούκ.
επικεντρώνεται στη περίοδο των 100 ημερών, απο την επιστροφή του Ναπολέοντα απο την πρώτη εξορία του στην Έλβα ως τη συντριβή του στη καθοριστική μάχη στο Βατερλώ.
Πρωταγωνιστεί ο Ροντ Στάιγκερ , απο τους καλύτερους Ναπολέοντες της οθόνης, και ο Κρίστοφερ Πλάμερ ως Ουέλιγκτον. παίζουν και πολλοί άλλοι γνωστοί ηθοποιοί , όπως ο Ορσον Γουέλς.
Προσεγμένη παραγωγή , με χιλιάδες Ρώσους φαντάρους για κομπάρσους. Βέβαια υπήρχαν λάθη στο σενάριο , αλλά για τους φαν της ναπολεόντειας εποχής αποτελεί τη καλύτερη ταινία.
Είχε προβληθεί απο τη κρατική τηλεόραση στα τέλη της δεκαετίας του'80.
Απο τις κορυφαίες σκηνές : ο αποχαιρετισμός του Ναπολέοντα στη Παλαιά Φρουρά κατά τη πρώτη εκθρόνιση του το 1814 και η εξόντωση της ίδιας φρουράς στο τέλος της μάχης(με τη θρυλική απάντηση του Γάλλου αξιωματικού ''σκατά''στη πρόσκληση των Άγγλων για παράδοση).

Waterloo (1970 film) - Wikipedia



Δεν υπάρχουν σχόλια: