Δευτέρα, Ιανουαρίου 28, 2019

«Αδικία έξις υπεροπτική νόμων»

Η εισαγγελέας με τα δέκα πρόσωπα

  Αποτέλεσμα εικόνας για Η εισαγγελέας με τα δέκα πρόσωπα

Πώς είναι δυνατόν μία εισαγγελέας εν ενεργεία να υμνεί τον Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής, να ειρωνεύεται τη μητέρα του πρωθυπουργού, να καταφέρεται κατά του ανώτατου δικαστηρίου που είναι το Συμβούλιο της Επικρατείας, να ελέγχεται πειθαρχικά στο παρελθόν για αυτό, και, πάνω από όλα, με διαφορετικά ψευδώνυμα στο Facebook και στο Instagram να αναρτά τις απόψεις της καταγγέλλοντας ανθρώπους και καταστάσεις. Όλα αυτά παραμένοντας στο απυρόβλητο.

Πρόκειται για την εισαγγελέα η οποία αρχειοθέτησε, δηλαδή πάγωσε, τη μήνυση του γνωστού επιχειρηματία Στηβ Κακέτση κατά του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια και του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη για υποκλοπή συνομιλίας. Άκουσον-άκουσον. Το σκεπτικό που μεταφέρει η εισαγγελέας αυτή είναι το εξής:

«Δεν είναι δυνατόν ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος γνωρίζει τον νόμο περί παράνομης υποκλοπής, να προχωρήσει σε αυτήν την ενέργεια». Δηλαδή ο κάθε παράνομος και εγκληματίας πράττει παρανομίες και εγκλήματα εν αγνοία του νόμου. Πρόκειται για ένα επιχείρημα κατάπτυστο.

Η εισαγγελέας ονομάζεται Βικτωρία Μαρσιώνη. Το ψευδώνυμο που χρησιμοποιεί στο Facebook είναι Naya Vernikou. Με αυτό το ψευδώνυμο ανήρτησε ύμνους για τον Κασιδιάρη, ενώ κατήγγειλε το Συμβούλιο της Επικρατείας πως ευνοεί τους δανειστές και εκείνους που έφεραν τα μνημόνια. Για το τελευταίο ελέγχθηκε στο Πειθαρχικό, παρ' όλα αυτά συνεχίζει.

Όμως, προχώρησε -πάντα με ψευδώνυμο- και στην ανάρτηση της φωτογραφίας της μητέρας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα την οποία ειρωνεύεται, ενώ δίπλα αναρτούσε φωτογραφίες κρατώντας στα χέρια το κύπελλο του Ολυμπιακού, παρέα με τον διευθυντή του σταδίου «Γεώργιος Καραϊσκάκης» Βασίλη Βασιλειάδη, αφού, όπως φαίνεται, η κυρία εισαγγελέας διαθέτει μόνιμο στασίδι στις VIP θέσεις.

 Δείτε την ανάρτηση για τη μητέρα του πρωθυπουργού:



Δείτε την ανάρτηση για τον Κασιδιάρη:



Η ανάρτηση με το Κύπελλο του Ολυμπιακού:






Δεν φτάνουν, όμως, όλα αυτά. Με άλλο ψευδώνυμο προχώρησε σε αναρτήσεις και στο Instagram. Ακόμη κι ο πιο αφελής χρήστης των social media ξέρει πως ό,τι και να κάνει και πως όσο και να καλυφθεί,  αφήνει ένα ηλεκτρονικό ίχνος. Με λίγα λόγια, προδόθηκε από τις δυνατότητες της τεχνολογίας να εντοπίζει τον πραγματικό χρήστη στο διαδίκτυο. Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και η κακή του μέρα δηλαδή. Μάλιστα, το ένα της προφίλ, ως Lizaki Αnagnostopoulou, κάνει «φίλο» το άλλο της προφίλ, τη Naya Vernikou!

[........................................] ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

Η εισαγγελέας με τα δέκα πρόσωπα

*Πλάτων: «Αδικία έξις υπεροπτική νόμων» ( Αδικία είναι η συνήθεια να περιφρονούνται οι νόμοι.)

Platonis Opera omnia. Recognoverunt J. G. Baiterus, J. C. Orellius ..., Τόμος 20

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΤΟ ΦΩΣ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ!

  Νέοι πάπυροι αποκαλύπτουν τις τελευταίες στιγμές του Πλάτωνα 4–5 λεπτά ...