Πέμπτη, Οκτωβρίου 25, 2018

«Φοβού τους Δαναούς» του Philip Kerr«Φοβού τους Δαναούς» , το τελευταίο βιβλίο του αείμνηστου  Philip Kerr

 https://www.lifo.gr/icache/540/304/1/1419596_unnamed_1.jpg
Το βιβλίο, που κυκλοφόρησε στα αγγλικά λίγες μέρες μετά από τον θάνατο του συγγραφέα, είναι το δέκατο τρίτο με ήρωα με τον ντετέκτιβ Μπέρνι Γκούντερ. Το βιβλίο, που κυκλοφόρησε στα αγγλικά λίγες μέρες μετά από τον θάνατο του συγγραφέα, είναι το δέκατο τρίτο με ήρωα με τον ντετέκτιβ Μπέρνι Γκούντερ. Πηγή: www.lifo.gr
 Το βιβλίο, που κυκλοφόρησε στα αγγλικά λίγες μέρες μετά από τον θάνατο του συγγραφέα,
 είναι το δέκατο τρίτο με ήρωα με τον ντετέκτιβ Μπέρνι Γκούντερ
Το βιβλίο, που κυκλοφόρησε στα αγγλικά λίγες μέρες μετά από τον θάνατο του συγγραφέα, είναι το δέκατο τρίτο με ήρωα με τον ντετέκτιβ Μπέρνι Γκούντερ. Πηγή: www.lifo.gr
 
ΚΟΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΡΗ

Το τελευταίο βιβλίο του Φίλιπ Κερ, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 62 ετών, στις 23 Μαρτίου 2018, πρόκειται να κυκλοφορήσει μέσα στον Οκτώβριο από τις Εκδόσεις Κέδρος, σε μετάφραση του Γιώργου Μαραγκού. Το «Φοβού τους Δαναούς» αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από το ελληνικό αναγνωστικό κοινό, καθώς διαδραματίζεται στην Αθήνα της δεκαετίας του ’60.
Το βιβλίο, που κυκλοφόρησε στα αγγλικά λίγες μέρες μετά από τον θάνατο του συγγραφέα, είναι το δέκατο τρίτο με ήρωα με τον ντετέκτιβ Μπέρνι Γκούντερ. Εκτός από τα μυθιστορήματα της σειράς με ήρωα τον Μπέρνι Γκούντερ, ο Φίλιπ Κερ έγραψε ακόμα έργα επιστημονικής φαντασίας, ποδοσφαιρικά αστυνομικά μυθιστορήματα (με ήρωα τον προπονητή Σκοτ Μάνσον), καθώς και βιβλία παιδικής λογοτεχνίας.
Ο συγγραφέας ήταν ρέκτης της Ιστορίας και ερευνητής πεδίου. Στα έργα του κατόρθωσε να ανασυνθέσει την ανθρωπογεωγραφία της περιόδου του Β’ Παγκοσμίου πολέμου με την ακρίβεια ιστορικού. Τιμήθηκε με τα βραβεία RBA International Prize for Crime Writing και British Crime Writers' Association's Ellis Peters Historic Crime Award.
Μόναχο, 1956. O Μπέρνι Γκούντερ εργάζεται με ψευδώνυμο ως πραγματογνώμονας σε μεγάλη ασφαλιστική εταιρία.
Οι εργοδότες του, του αναθέτουν μια αποστολή, που δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται: να ταξιδέψει στην Αθήνα και να διερευνήσει την υπόθεση ενός ναυαγίου που συνέβη στα ελληνικά ύδατα. 
Στην Αθήνα ο Γκούντερ συναντά τον ιδιοκτήτη του πλοίου και πρώην στρατιώτη της Βέρμαχτ, Ζίγκφριντ Βίτσελ. Όταν ο τελευταίος ξαφνικά δολοφονείται, ο Γκούντερ ερευνά τα αίτια του θανάτου του και οδηγείται σε μια υπόθεση που εκκρεμεί από τα χρόνια της Κατοχής.
Ο φόνος και το ναυάγιο σχετίζονται με την εξολόθρευση των Εβραίων της Θεσσαλονίκης και την υφαρπαγή της περιουσίας τους από τους ναζί. Πού μεταφέρθηκε αυτή η περιουσία παραμένει άγνωστο.
Η δολοφονία κινητοποιεί επίσης τις ελληνικές Αρχές και τον  υπαστυνόμο Λεβέντη, ο οποίος ζητά τη συνεργασία του Γκούντερ. Οι ενδείξεις τους οδηγούν στα ίχνη ενός πρώην αξιωματικού των Ες Ες, που φαίνεται να έχει υψηλές  διασυνδέσεις στη γερμανική κυβέρνηση.
Info:
Philip Kerr, «Φοβού τους Δαναούς»
Εκδόσεις Κέδρος
Μετάφραση: Γιώργος Μαραγκός
Διαβάστε την προδημοσίευση εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Exhibition Tour–Look Again: European Paintings 1300-1800

Join curators Stephan Wolohojian, Adam Eaker, David Pullins, and Anna-Claire Stinebring along with their special guests as they guide you th...