Σάββατο, Οκτωβρίου 27, 2018



Ο Τσόμσκι περιγράφει τι θα συμβεί αν εκλεγεί ο ακροδεξιός Μπολσονάρο

Πηγή : koutipandoras.gr

«Τραγωδία για τη Βραζιλία και την ευρύτερη περιοχή» χαρακτηρίζει το ενδεχόμενο εκλογής του ακροδεξιού Ζαίρ Μπλσονάρο ο Νοάμ Τσόμσκι, προσθέτοντας ότι θα πρόκειται κυριολεκτικά για «παγκόσμια τραγωδία».
Μικρογραφία
«Ένα από τα πιο σκανδαλώδη σχέδιά του είναι να ανοίξει τον Αμαζόνιο για να τον εκμεταλλευτούν οι πλούσιοι ψηφοφόροι του για αγροτικές εργασίες κάτι που θα έχει καταστροφικές συνέπειες στο περιβάλλον παγκοσμίως, αλλά και στους αυτόχθονες κατοίκους, για τους οποίους έχει δηλώσει ότι “δεν δικαιούνται ούτε ένα τετραγωνικό εκατοστό χώρου”, καλώντας σε γενοκτονία» δηλώνει σε δραματικούς τόνους ο Νοάμ Τσόσμκι.
Ο Μπολσονάρο δεν είναι μόνο από αυτούς τους επαίσχυντους δεξιούς ηγέτες που υποβαθμίζουν την πολιτική. Είναι κάτι πολύ περισσότερο. Το «μαλακό πραξικόπημα» της δεξιάς σ' ένα κοινοβούλιο που αποτελείτο από εξέχοντες εγκληματίες «εκθρόνισε» την πρόεδρο Ρούσεφ με κωμικά αίτια.
Ο Μπολσονάρο ήταν επίσης ένας από αυτούς που έδωσαν την ψήφο τους στον υπεύθυνο για τα τρομερά βασανιστήρια που υπέστη η Ρούσεφ κατά τη διάρκεια της δικτατορίας. Και ο Μπολσονάρο επικρίνει αυτή τη δικτατορία επειδή δεν σκότωσε 30000 ανθρώπους όπως στην Αργεντινή.
Τα προεκλογικά του σχέδια, εφόσον εφαρμοστούν θα είναι μια χαρά για τους επενδυτές και τους πολύ πλούσιους, η χώρα όμως θα μετατραπεί σε μία θλιβερή καρικατούρα".
****************

 ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΝΙΚΗ ΜΠΟΛΣΟΝΑΡΟ ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ


Jair Bolsonaro: Intellectuals warn against a Bolsonaro victory in Brazil ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τις τελευταίες 14 υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές ανακοίνωσε η Νέα Αριστερά.

  Ευρωεκλογές 2024: Μάρω Δούκα και Κωστής Καρπόζηλος στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς! ...