Παρασκευή, Αυγούστου 03, 2018

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑυθαίρεταΑυθαίρετα...

Μπάμπης Χριστακόπουλος
 
Πηγή:  efsyn.gr
Στοιχειωδώς να είχαν φιλότιμο τα φαινόμενα θα έκαναν και λίγο «κράτει». Κι αυτός ο δύσμοιρος κρατικός μηχανισμός έχει τις αντοχές του. Τη μία μέρα η φωτιά, την άλλη η πλημμύρα, πώς να αποφασίσει και ο φτωχός κρατικός λειτουργός τι να φορέσει το πρωί; Γαλότσες ή την αντιπυρική στολή;
Κατά τα λοιπά, το αφεντικό είχε τρελαθεί και έτσι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώπιον των συντακτών δηλώνει με ευθύτητα ότι οι ιδιώτες θα τα έκαναν καλύτερα. Θέση μάλλον ορθή αν συνυπολογίσει κάποιος ότι διαχρονικά οι ελληνικές κυβερνήσεις νομιμοποιούσαν αυθαίρετα, χωρίς να λαμβάνεται μέριμνα για πολεοδομικό σχεδιασμό, εξόδους διαφυγής, οδούς σύνδεσης και κυκλοφορίας.
Αυτό, όμως, δεν πρέπει να μας εντυπωσιάζει. Η αυθαιρεσία σε τούτο τον τόπο είναι απ’ ό,τι φαίνεται απόλυτα νομιμοποιημένη, a priori (εκ των προτέρων).
Διότι, εκ των προτέρων, αυθαίρετα αναλαμβάνει ο αρχηγός της αντιπολίτευσης κάποιες ευθύνες γιατί πώς αλλιώς θα δείξει κι αυτός ότι μπορεί να ηγηθεί. Αυθαίρετα, επίσης, αναλαμβάνει τις ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης που συμμετείχε και νομιμοποίησε τα αυθαίρετα, χωρίς ωστόσο να λαμβάνει πρωτοβουλίες γι' αυτό, αν και είχε γράψει ένα άρθρο σε εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας, αντί, βεβαίως, να συντάξει ένα σχέδιο νόμου.
Αυθαίρετα δε, από την άλλη, κάποιος υποστηρίζει ότι οι πρωθυπουργοί -γενικώς- δεν ανακοινώνουν θανάτους και ότι δικαιούνται ιδιωτικών επισκέψεων σε χώρους δημοσίου ενδιαφέροντος, όντας δημόσια πρόσωπα και έχοντας ήδη αναλάβει την πολιτική ευθύνη για μία τραγωδία που -μεταξύ μας- θα μπορούσε να προβλεφθεί, χωρίς μάλιστα να είναι αυθαίρετη η πρόβλεψη.
Τέλος, αν κάποιοι επιθυμούν να υποστηρίζουν την άποψη ότι αυτά που ζούμε στην Ελλάδα ταιριάζουν περισσότερο σε τριτοκοσμική χώρα, να σημειώσουμε ότι τις «φονικές» πυρκαγιές στη Σουηδία τις ακολούθησαν «φονικές» πλημμύρες, παρά το γεγονός ότι δεν είναι περιφερειάρχης εκεί η Ρένα Δούρου, πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Πάντως, και αφού τα καιρικά φαινόμενα δεν φαίνεται να έχουν φιλότιμο, ας το επιδείξουν τουλάχιστον όλοι αυτοί που επιμένουν να ασχολούνται με τα επουσιώδη, διότι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε ως κοινωνία είναι να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις, ώστε κανένας ανεπαρκής δημόσιος μηχανισμός ή λειτουργός να μην «κοστίζει» τόσες ζωές. Και εκεί θα μετρηθεί τι κάναμε καλά και πόσο αναλάβαμε τις πολιτικές μας ευθύνες.

Στο Μάτι αποδείχτηκε η τραγική ανικανότητα του κράτους . Οι ιδιώτες θα τα έκαναν καλύτερα. Μόνο αυτοί ξέρουν να κινούνται σωστά και να διαφεύγουν από τα αυθαίρετα που εμείς και το Πασόκ νομιμοποιούσαμε αράδα επί δεκαετίες . Όταν θα πάρουμε την εξουσία, θα  καταργήσουμε το κράτος και θα δώσουμε την Πολιτική Προστασία στους θρασύτερους καταπατητές δασών , στους χειρότερους  καταληψίες αιγιαλών, στους πιο ασύστολους  μπαζωματίες ρεμάτων .Για να κοιμάται ήσυχος ο κόσμος των καταπατητών όταν ξεσπά η συμφορά, ότι η προστασία του είναι στα πιο υπεύθυνα χέρια!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: