Πέμπτη, Αυγούστου 23, 2018

Μια εκπληκτική αναπαράσταση της "ιδανικής πόλης" της αρχαίας Ελλάδας

Δείτε πώς έφτιαξαν την Αθήνα του 431 π.Χ. στο «Assassin’s Creed: Odyssey» (βίντεο)

Η Αθήνα του 431 π.Χ. στο εκπληκτικό «Assassin’s Creed: Odyssey» (βίντεο)

Πηγή: reader.gr

Όσο πλησιάζουμε στις 5 Οκτωβρίου, ημέρα κυκλοφορίας του «Assassin’s Creed: Odyssey», τόσο πιο ενδιαφέρουσες εικόνες και πληροφορίες για το παιχνίδι μοιράζεται μαζί μας η δημιουργός του, Ubisoft.
Σε ένα πρόσφατο βίντεο, η ομάδα των developers στο Κεμπέκ του Καναδά που ανέλαβε το σχεδιασμό του παιχνιδιού, εξηγεί πώς κατάφερε να «ξαναχτίσει» την Αθήνα του 431 π.Χ για τις ανάγκες του παιχνιδιού.
Η Αθήνα είναι η μεγαλύτερη και πιο λεπτομερής πόλη του παιχνιδιού.
Η ομάδα της Ubisoft Quebec μελέτησε πολλές διαφορετικές ιστορικές πηγές και επισκέφθηκε την Αθήνα, τη Σπάρτη, τους Δελφούς και πολλά άλλα μέρη της χώρας για να αποκτήσει την αίσθηση του χώρου.
Όπως χαρακτηριστικά λέει ο διευθυντής δημιουργικού Τζόναθαν Ντουμόν, «αυτό που μας έκανε περισσότερη εντύπωση στην Ελλάδα είναι ότι όλα αυτά τα μέρη μοιάζουν να χτίστηκαν για τους θεούς. Επέλεξαν τα σωστά μέρη, όλα τα καλύτερα σημεία».
Ανάμεσα στα πράγματα που μαθαίνουμε από το παραπάνω βίντεο είναι ότι οι σχεδιαστές χώρισαν την Αθήνα σε γειτονιές, όπως εκείνη των αγγειοπλαστών –ο γνωστός μας Κεραμεικός– , των μαρμαροτεχνιτών ή των υφαντουργών, και πως η κάθε γειτονιά είχε τον δικό της τρόπο ζωής τον οποίο ως παίχτες θα γνωρίσουμε από κοντά.
Βλέπουμε γλύπτες να εργάζονται, ρήτορες να αγορεύουν στην Πνύκα, παράσταση τραγωδίας στο Θέατρο του Διονύσου…
Φυσικά η Ακρόπολη είναι το κομβικό σημείο στο οποίο έχει δοθεί μεγάλη προσοχή.
Όσες ψηφιακές αναπαραστάσεις των μνημείων της κι αν έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια, στο «Assassin’s Creed: Odyssey» ζωντανεύει με έναν τρόπο που δεν έχει καταφέρει κανείς άλλος μέχρι σήμερα. Ε
ίμαστε τυχεροί που όλο αυτό το εγχείρημα γίνεται τώρα και όχι πριν από πέντε ή δέκα χρόνια, καθώς η τεχνολογία έχει φτάσει σε σημείο που, όταν συνδυαστεί με τέτοιο ταλέντο και δημιουργικότητα, μπορεί χωρίς υπερβολή να μας μαγέψει.
Δείτε παρακάτω το βίντεο χωρίς τις παρεμβάσεις των δημιουργών, μία απολαυστική ξενάγηση στην Αθήνα του 431 π.Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΩΣΤΑΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΑΗΔΙΑ...

    Οργή από την εμφάνιση Καραμανλή στη Βουλή (topontiki.gr)