Τρίτη, Απριλίου 25, 2017

ΤΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΟΥΜΑΡΑ ΠΕΡΙ ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΕΙ Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

Ο Σταύρος, ο Μακρόν και τα κρουασάν


Ο επικεφαλής του Ποταμιού αντιπαθεί τον λαϊκισμό απ' όπου κι αν προέρχεται αλλά όλο σε αυτόν καταφεύγει, ελλείψει θέσεων ή συμπάθειας για τις θέσεις του: Ας μιλήσουμε για κρουασάν λοιπόν, που του αρέσουν κιόλας! 
 
Ο Σταύρος Θεοδωράκης ήταν πολύ ευχαριστημένος χτες, γιατί όπως μας έλεγε ως καλεσμένος στην ΕΡΤ οι “ιδέες του νίκησαν έστω και δια της τεθλασμένης”. Όπου... τεθλασμένη είναι η επιτυχία του Μακρόν στις γαλλικές εκλογές. Γιατί ο μέλλων πρόεδρος της Γαλλίας, όπως φάνηκε από την τοποθέτηση του δικού μας, είναι κάτι σαν Θεοδωράκης που συνάντησε όμως την κατάλληλη στιγμή τον Ρότσιλδ.
Ήταν μάλιστα τόσο ευχαριστημένος ο Θεοδωράκης επειδή έξω πάει καλά, και τόσο αποφασισμένος να δηλώνει διαρκώς ότι έχει πλέον υψηλές επαφές , ώστε περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια πώς ο Μακρόν τον κέρασε ωραία γαλλικά κρουασάν!.
Γιατί, λέει, ο Σταύρος και οι συνεργάτες του έτρεχαν να προλάβουν το ραντεβού με τον Μακρόν, που το είχε βάλει στις 7.30 το πρωί ο αθεόφοβος γιατί μετά είχε άλλα πιο σημαντικά πράγματα να κάνει, και δεν πρόλαβαν να σταματήσουν σε ένα φούρνο και να προμηθευτούν κρουασάν, αλλά ευτυχώς ο Γάλλος πολιτικός είναι καλός άνθρωπος και τους είχε μια ολόκληρη πιατέλα κρουασανάκια για να περιδρομιάσουν, και ο Έλληνας πολιτικός ήταν τόσο ευχαριστημένος από το ενδιαφέρον που έδειξε ο Γάλλος ώστε αντί να χάνει ώρα συζητώντας άρχισε να να τραβάει φωτογραφίες, και τα κρουασάν και την πιατέλα και το τραπεζάκι, για να τα έχει να μας τα δείχνει, και να βλέπουμε πόσο σημαντικός είναι, και τι σημαντικούς φίλους έχει, και τι ευρωπαϊκά κρουασάν τον ταΐζουνε.

  Και μας τα έδειξε χτες και είπαμε μπράβο, αν και δεν μάθαμε αν ήταν βουτύρου ή με μερέντα, αλλά πάντως σκέτα δεν ήταν γιατί τα σκέτα είναι λαϊκίστικα και δεν αρμόζουν ούτε στον Μακρόν, ούτε στον Σταύρο, γιατί αυτοί δεν είναι λαϊκιστές σαν την Λεπέν και τον Μελανσόν που είναι, λέει, τα δυο άκρα που συναντώνται.
Βαριές κουβέντες και του το επισήμανε ο Χαρίτος ότι ξεπερνά τα όρια που φωνάζει όταν νομίζει ότι τα ξεπερνούν άλλοι, ακόμη κι αν ξέρουν τι λένε και έχουνε δίκιο, αλλά ο επικεφαλής ακόμα του Ποταμιού επέμεινε, και μας δήλωσε ότι αυτή η σύμπλευση των άκρων φαίνεται, γιατί σε όλες τις περιοχές με προβλήματα ο Μελανσόν και η Λεπέν πήραν κεφάλι, αφήνοντας πίσω τους ΜενουμεΕυρωπαίους και τους άλλους, τους λίγο δεξιά, λίγο κέντρο, λίγο Βρυξέλλες και πολύς Σόιμπλε.
Και δεν του πέρασε από το μυαλό ούτε στιγμή, ότι είναι τα προβλήματα που πνίγουν τους ανθρώπους και τους κάνουν να ψάχνονται απελπισμένοι, και τότε παίρνει κεφάλι η Λεπέν και ευτυχώς που σε κάποιες τέτοιες περιοχές όπου οι αυταπάτες έχουν τελειώσει, υπάρχουν και οι άλλοι, αυτοί που πήραν την υποψηφιότητα του Μελανσόν στις πλάτες τους και της έδωσαν ύψος, και κρατάνε τα μπόσικα.
Αλλά τι ψάχνουμε τώρα! Τα γνωρίζει καλά αυτά ο Θεοδωράκης αλλά τα κάνει γαργάρα νομίζοντας ότι έτσι δεν θα τα πάρουμε είδηση και θα μείνουμε ενεοί να καταπίνουμε αμάσητες τις κατεψυγμένες “αλήθειες” που εισάγει, προσπαθώντας να συναντήσει τις μεταρρυθμιστικές ανησυχίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για να στρώσουν καινούργιο ευρωλαϊκιστικό παραμύθι τρομάρα τους, γιατί το παλιό ξέφτισε και μπάζει από παντού.
ΦΩΤΟ TheodorakisStavros/Facebook

*Ο Βαγγέλης Δεληπέτρος είναι δημοσιογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Black Magic/«Καλιόστρο» (1949): ρεσιτάλ ερμηνείας από τον Όρσον Γουέλς για το πιο μυστηριώδες πρόσωπο της προηγούμενης χιλιετίας

Ο τελευταίος αλχημιστής - Ο κόμης Καλιόστρο «Γι` άλλους ένας σπουδαίο...