Κυριακή, Ιανουαρίου 29, 2017

Yolocaust: Ενα project ντροπής

 yolocaust6
 
yolocaust3
yolocaust2

Yolocaust: Ενα project ντροπής για όσους κάνουν τουρισμό με το Ολοκαύτωμα

 |  Newsroom 
 
Την προηγούμενη εβδομάδα ο Γερμανοισραηλινός συγγραφέας Shahak Shapira ξεκίνησε το project yolocaust. Έφτιαξε μια σελίδα online στην οποία έβαλε φωτογραφίες ανθρώπων που είχαν βγάλει χαρούμενα selfie στο instagram με καρδούλες και hashtag όπως #happy στα πιο απρόσμενα μέρη- κυρίως σε μνημεία για το Ολόκαυτωμα ανά τον κόσμο, ή στα ίδια τα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης.
Xρησιμοποίησε αυτές τις φωτογραφίες για να φτιάξει ένα τρομακτικό φωτογραφικό project – τοποθετώντας τους πρωταγωνιστές των φωτογραφιών μέσα σε αληθινές φωτογραφίες από στρατόπεδα συγκέντρωσης.Το project ονομάζεται yolocaust (από την ακρωνύμια ΥOLO You Only Live Once και το Ολοκαύτωμα). Ο ίδιος εξηγεί περισσότερα στο βίντεο. Το project έχει «κατέβει» προσωρινά από το ιντερνετ καθώς ο ίδιος ο Shapira αποφάσισε ότι έχει εκτελέσει το σκοπό του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...