Σάββατο, Ιανουαρίου 28, 2017

Η συκοφάντης Φώφη

Tο Βήμα της Κυριακής παραδέχθηκε  ότι το «ρεπορτάζ» που είχε δημοσιεύσει στις 22 Μαρτίου 2015 για τον Γιώργο Κατρούγκαλο ήταν ψευδές. Στο υποτιθέμενο ρεπορτάζ, το Βήμα ισχυριζόταν ότι ο Κατρούγκαλος έπαιρνε προμήθειες 12% για τον διορισμό απολυθέντων ή τεθέντων σε διαθεσιμότητα δημοσίων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με όσα αναληθώς έγραφε η εφημερίδα, ο Κατρούγκαλος είχε υπογράψει συμφωνητικά με «τουλάχιστον 300 απολυμένους του Δημοσίου». Μάλιστα η εφημερίδα ισχυριζόταν πως συνέχισε να υπογράφει ιδιωτικά συμφωνητικά μέχρι και τις 27 Ιανουαρίου του 2015 οπότε και ορκίστηκε αναπληρωτής υπουργός. Το αναληθές ρεπορτάζ είχε φιλοξενηθεί τότε και στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας, ενώ είχε προκαλέσει την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης που ζητούσαν την κεφαλή του Κατρούγκαλου επί πίνακι.
Ανάμεσά τους και το ΠΑΣΟΚ της Φώφης Γεννηματά το οποίο σε πολύ σκληρή ανακοίνωσή του σημείωνε: «Δεν του έφθανε το ότι οικοδόμησε την πολιτική του καριέρα στην ωμή αντιμνημονιακή δημαγωγία παίζοντας με την υπόσταση της χώρας, χωρίς ίχνος επιστημονικής συστολής. Την έκανε και προσοδοφόρο επάγγελμα. Και τώρα ανέλαβε στην κυβέρνηση το χαρτοφυλάκιο που του επιτρέπει να ικανοποιήσει τους πελάτες του. Χωρίς να δηλώσει τουλάχιστον κώλυμα στην διαχείριση των υποθέσεων που χειρίστηκε ως δικηγόρος, με ενεργό προσδοκία εργολαβικής αμοιβής για την δικηγορική εταιρεία του! Ο κ. Κατρούγκαλος πρέπει να αποπεμφθεί άμεσα από την κυβέρνηση και να αποδοθεί στους πελάτες του, από τους οποίους σίγουρα θα λείπει. Το πρόσθετο ερώτημα είναι: υπάρχουν και άλλα κυβερνητικά ή κοινοβουλευτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με ανάλογες σχέσεις»;».
Η κ. Γεννηματά εν ολίγοις επειδή στην περίπτωση Κατρούγκαλου το δημοσίευμα δεν αφορούσε την ίδια αλλά τον πολιτικό της αντίπαλο, όχι απλώς εξέδωσε ανακοίνωση αλλά αποδέχθηκε πλήρως όσα διάβασε στο Βήμα προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα αφού διερωτήθηκε αν υπάρχουν κι άλλα κυβερνητικά ή κοινοβουλευτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με ανάλογες σχέσεις. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά δεν την ενδιέφερε την εποχή εκείνη να συνεκτιμήσει τουλάχιστον πριν εκδώσει την παραπάνω σκληρή ανακοίνωση, την απάντηση του Κατρούγκαλου. Γιατί πράγματι σε -πλήρη αντίθεση με την ίδια- ο Γιώργος Κατρούγκαλος πέρα από την αγωγή που κατέθεσε κατά του Βήματος, απάντησε στο δημοσίευμα όχι μόνο με ανακοίνωσή, αλλά παραχωρώντας συνέντευξη Τύπου, όπου μεταξύ άλλων τόνισε ότι το δημοσίευμα είναι συκοφαντικό προσθέτοντας ότι «αν είχα κάνει το συμφωνητικό, θα έπρεπε όχι μόνο να παραιτηθώ, αλλά να φύγω από τη χώρα ή να αυτοκτονήσω».
Αυτά ήταν προφανώς ψηλά γράμματα για την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που βγήκε στα κάγκελα την περίοδο εκείνη (μαζί με την υπόλοιπη αντιπολίτευση) για να κάνει φθηνή αντιπολίτευση χρησιμοποιώντας ένα αναληθές ρεπορτάζ. Τώρα που το Βήμα παραδέχθηκε ότι συκοφάντησε τον Γιώργο Κατρούγκαλο, η κ. Γεννηματά τι έχει να απαντήσει; 
Πηγή:koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επιστροφή στην Άνοιξη με κακό καιρό: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ για Παρασκευή και Σάββατο

      emy.gr Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) https://www.boatfishing.gr/wp-content/uploads/2018/09/ektakto-deltio-thyellodon-an...