Παρασκευή, Ιανουαρίου 27, 2017

Πέθανε ο ερημίτης που έζησε 40 χρόνια σε ένα νησάκι της Κρήτης - Η ζωή του έγινε ντοκιμαντέρ 

Εγκατέλειψε τα πάντα και έζησε επί περίπου 40 χρόνια στη Χρυσή, ένα νησάκι νότια της Κρήτης, που βρέχεται από το Λιβυκό Πέλαγος.
Διάλεξε να ζήσει στη μέση του πουθενά, στήνοντας ένα αυτοσχέδιο «σπίτι».
Ένας άνθρωπος που έγινε ένα με τον τόπο, ένας άνθρωπος - νησί.




Η ιστορία του (κυρίου) Νίκου έγινε ντοκιμαντέρ το οποίο βραβεύτηκε.
Δύο μήνες μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων, ο Νίκος έφυγε από τη ζωή.
Το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ «Little Island», που είχε κάνει πρεμιέρα στο 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, κυκλοφόρησε πριν από δύο ημέρες.
«Μετά από 2 χρόνια, η πρώτη μας ταινία που μας έμαθε πάρα πολλά, μας πρόσφερε έντονες, χαρούμενες αλλά και συγκινητικές στιγμές είναι διαθέσιμη για προβολή. Αφιερωμένη στον Νίκο, τους φίλους του και την οικογένεια του» γράφουν οι δημιουργοί του στη σελίδα τους στο Facebook.
Τα σχόλια των χρηστών είναι συγκινητικά. Σε ένα από αυτά, μία γυναίκα γράφει ότι, είχε την τύχη να γνωρίσει τον Νίκο, το καλοκαίρι του 2013 και ότι ήταν ένας φιλόξενος άνθρωπος που «έδινε ό,τι είχε».
Δείτε το ντοκιμαντέρ:
Το «Little Island» είναι ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους για τον άνθρωπο που παράτησε τα πάντα για να επιστρέψει στην αγκαλιά της φύσης.
Μέσα από τα χρόνια έγινε ένα με το περιβάλλον και κατάφερε να επιβιώσει παρά τις αντίξοες συνθήκες.
Το δασαρχείο τον κυνηγούσε ζητώντας του να φύγει, εκείνος όμως, επέμενε, ότι δε θα εγκατέλειπε ποτέ το νησάκι.

Δημιουργοί του ντοκιμαντέρ είναι ο Άγγελος Ψωμόπουλος και ο Λουκιανός Αρναουτάκης, από τον Άγιο Νικόλαο, και ο Άλεξ Βηλαράς, από την Αθήνα.
Στην ομάδα συμμετείχαν ακόμα, οι Μενέλαος Δερμιτζάκης, Βαγγέκης Φανουράκης, Χρίστος Καναβάκης, Μάριος Παύλου, Μάνος Σμυρλής.

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...