Παρασκευή, Ιανουαρίου 27, 2017


Αποτέλεσμα εικόνας για Κυριάκος ΜητσοτάκηςΔεξιός λαϊκισμός

Δεξιός λαϊκισμός

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης αυτοπροβάλλεται ως μεταρρυθμιστής και ειλικρινής. Στην πράξη αποδεικνύεται λαϊκιστής και παλαιοκομματικός.
Με τη χθεσινή του προσπάθεια να αποδείξει ότι τα δυο χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι τα δυο χειρότερα χρόνια της μεταπολίτευσης επιβεβαίωσε ότι προτάσσει το κομματικό επί του εθνικού συμφέροντος και ότι καίγεται για την κατάληψη της εξουσίας με τους παλιούς όρους.
Οι αντιφάσεις του είναι εκρηκτικές: 
Ζητά επίμονα εκλογές χωρίς να διευκρινίζει αν αυτό θέλει να γίνει ανεξάρτητα από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και χωρίς να εξηγεί τι θα σημαίνουν κάλπες σε συνθήκες τέτοιας εκκρεμότητας για τη χώρα.
Καταγγέλλει την κυβέρνηση για υποχωρήσεις έναντι των πιστωτών, προεξοφλώντας ότι θα τα δεχτούν όλα, και την ίδια ώρα προβλέπει ηρωική έξοδο της κυβέρνησης με κάλπες μετά από σύγκρουση με τους πιστωτές.
Αρνείται να απαντήσει αν αποδέχεται τα μέτρα που απαιτεί το ΔΝΤ για την περίοδο μετά το 2018, παρόλο που αφορούν περίοδο που υπερβαίνει τη θητεία της παρούσας κυβέρνησης.
Αποφεύγει να σχολιάσει επί της ουσίας τις ανακολουθίες και τις εμπρηστικές δηλώσεις του Γερμανού ΥΠΟΙΚ Β. Σόιμπλε, τον οποίο απαλλάσσει από κάθε ευθύνη δικαιολογώντας τη στάση του την οποία αποδίδει στα λάθη της κυβέρνησης.
Υπόσχεται μείωση των φόρων σε περίπτωση που αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης χωρίς να αποσαφηνίζει ποιες δημόσιες δαπάνες θα κόψει.
Δεσμεύεται ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο, ενώ ο ίδιος ως υπουργός είχε αποδεχθεί και είχε υλοποιήσει τις απολύσεις των καθαριστριών, των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνομικών.
Μιλά για το «νέο» χωρίς να αποστασιοποιείται από το «παλιό», χωρίς να αναγνωρίζει τα λάθη και τις παραλείψεις της ΝΔ όταν ήταν στην εξουσία, δείχνοντας σεβασμό στην επετηρίδα και στους βετεράνους και διαφημίζοντας ως ανανέωση την «μεταγραφή» του Ιω. Φωτήλα από το Ποτάμι.
Ο πρόεδρος της ΝΔ μπορεί και με τον Θ. Σκυλακάκη της Δράσης και με τον Γ. Γιακουμάτο της ομοφοβίας. Θέλει αντιπρόεδρο του κόμματός του και τον Αδ. Γεωργιάδη του ΛΑΟΣ και τον Κ. Χατζηδάκη του φιλελευθερισμού.
Δεν ψηφίζει το επίδομα στους συνταξιούχους επειδή γκρίνιαξαν οι πιστωτές, αλλά προαναγγέλλει μονομερείς ενέργειες για τη μείωση των φόρων εφόσον αναλάβει την πρωθυπουργία.
Αυτό είναι δεξιός λαϊκισμός, πολύ δεξιός και πολύ λαϊκισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...