Τρίτη, Ιανουαρίου 13, 2015

"Δεν είμαστε Charlie! Είμαστε όλοι μουρλοί!"

 

 Φίλιππος Λοΐζος

Έφαγε δέκα μήνες για "προσβολή του θρησκευτικού  αισθήματος" των Ελλήνων, επειδή τόλμησε να σατιρίσει τα θρησκοληπτικά παραληρήματα ανθρωποειδών που υποδύονται τους πιστούς της  "θρησκείας της αγάπης, της ανοχής, της καταλλαγής".

Διαβάστε => Γέροντας Παστίτσιος - Βικιπαίδεια

 

Ο Φίλιππος Λοΐζος τιμωρήθηκε από πολιτικό δικαστήριο ενός δημοκρατικού κράτους της Δύσης , αν και το σύνταγμά του καθιερώνει το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης. Κι αυτό, ύστερα από την οργίλη καταγγελία του  Χρυσαυγίτη βουλευτή Χρίστου Παππά ,  δεδηλωμένου ναζιστή και νοσταλγού της Απριλιανής δικτατορίας, στην οποία πρωτοστάτησε ο αρχιπραξικοπηματίας  πατέρας του.

Ο πρωθυπουργός μας επιχείρησε να "αξιοποιήσει" προεκλογικά   τα αποτρόπαια γεγονότα της Γαλλίας , εθεάθη μάλιστα να συμμετέχει στη μεγαλειώδη πορεία του Παρισιού, δηλώνοντας σε μια "στημένη" συνέντευξη του δρόμου ότι είναι Charlie και ότι πήγε εκεί για να εκφράσει  την αγανάκτησή του εναντίον όσων επιχειρούν να καταργήσουν μια κατακτημένη με αίμα αξία του Δυτικού ανθρώπου, την ελευθερία της έκφρασης.Την οποία ελευθερία όμως ανέχθηκε να δολοφονείται στη χώρα του με την καταδίκη ενός διανοούμενου που έπραξε το αυτονόητο: διαμαρτυρήθηκε σατιρικά εναντίον των ντόπιων μουτζαχεντίν.
http://news247.gr/eidiseis/docs/article3243914.ece/BINARY/w660/eikones.jpg

Δύο μέρες μετά ο ίδιος άνθρωπος δείχνοντας σε μια προεκλογική περιοδεία του στην Ήπειρο μια θρησκευτική εικόνα δήλωσε με στόμφο ότι οι ιερές εικόνες της Ορθοδοξίας δεν πρόκειται ποτέ να απομακρυνθούν από όλα τα δημόσια καταστήματα, όσο κι αν το επιθυμούν οι άθεοι αντίπαλοί του, δείχνοντας με τον πιο κυνικό τρόπο πώς αντιλαμβάνεται την έννοια της σύγχρονης Δημοκρατίας.
http://nstatic.tanea.gr/20424142_14AM3_1171.limghandler.jpg?i=aT1maWxlcyUyZjElMmZtZWRpYSUyZjIwMTUlMmYwMSUyZjA2JTJmMjA0MjQxNDJfMTRhbTNfMTE3MS5qcGcmdz02NjAmaD0zNzYmc3Q9dHJ1ZSZiZz0xNjc3NzIxNSZjcj10cnVlJmF0PTQ%3d

Ο αρχηγός επίσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επίδοξος πρωθυπουργός της Ελλάδας, αν και άθεος κατά δήλωσή του, έχει εσχάτως βαλθεί να δημιουργήσει την  εικόνα ενός ανθρώπου που βρίσκεται πολύ κοντά στην Ορθοδoξία και, για το λόγο αυτό, δε χάνει καμιά ευκαιρία αγαπητικών συναντήσεων με παπάδες και  συμμετοχής σε θρησκευτικές εκδηλώσεις, με αποκορύφωμα την παρουσία του στον εορτασμό των Φώτων, τον... "αγιασμό των υδάτων",  όπου "απελευθέρωσε" συμβολικά ένα περιστέρι.Αυτός, ο οπαδός του Διαφωτισμού, ο απόγονος των άθεων πολιτικών οραματιστών ενός κόσμου απαλλαγμένου από την αιθαλομίχλη της θρησκείας, σε μια παγανιστικού τύπου τελετή...

Ζούμε  σε μία χώρα όπου η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού της θεωρεί αυτονόητο τον περιορισμό ορισμένων ζωτικών ελευθεριών μας, στο όνομα  της θρησκείας,και "κινητοποιείται δυναμικά" απειλώντας όλους όσοι "υβρίζουν τα θεία", είτε καίγοντας τα βιβλία τους είτε απαγορεύοντας τις ταινίες τους είτε ματαιώνοντας τις παραστάσεις τους είτε απαγορεύοντας τα εικαστικά τους έργα. 

Θεωρούμε, λοιπόν, μέγιστη υποκρισία το να δείχνουν οι πάντες την απέχθειά τους για το φανατισμό των μουσουλμάνων τζιχαντιστών κατά των δικών τους "απίστων" και να  αναφωνούν εν περισσή ευκολία ότι "Είμαστε όλοι Charlie".

Λαμβανομένης  υπόψη της σχιζοφρενικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μας , όπου η διαπλοκή της θρησκείας με το κράτος έχει τη μορφή σιαμαίων αδελφών,  πιο ορθό είναι να αναφωνήσουμε "Δεν είμαστε Charlie! Είμαστε όλοι μουρλοί!"    

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ /ΤΗΕ MILLION POUND NOTE: αναδεικνύοντας το σπινθηροβόλο χιούμορ του Μαρκ Τουαίην

ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ  (ΤΗΕ MILLION POUND NOTE) Το The Million Pound Note είναι μια βρετανική κωμωδία του 1954 ,σε σκηνοθεσία του Ρόναλν...