Πέμπτη, Ιανουαρίου 01, 2015

Χρόνια Πολλά , Βασίλη!

"Γνωρίζω τον Βασίλη εξ απαλών ονύχων,
αξίζει εγκωμίων εκατοντάδων στίχων..."

Gerontakos 


 Η ΖΩΗ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ, ΔΕ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ!

*******************

Η ιστορία ενός απλού ανθρώπου ή πώς κάποιος γίνεται εμπειρογνώμων φροντιστής

 Ενα μήνυμα ελπίδας για τον φλεγμονώδη καρκίνο του μαστού: μπορεί να νικηθεί άν διαγνωσθεί έγκαιρα και σωστά-A message of hope for IBC: it can be defeated with timely and accurate diagnosis by oncologists specialized in IBC.    
  Συναντήθηκα με τον Βασίλη για πρώτη φορά τυχαία στα γραφεία του Συλλόγου Αλμα Ζωής ένα απόγευμα πρίν από τρία περίπου χρόνια, όταν είδα κάποιον να περιμένει  στην είσοδο και τον ρώτησα άν χρειάζεται κάποια πληροφορία. Τον παρέπεμψα στη γραμματεία.  
 Πρίν από δύο χρόνια, όταν ανέλαβα το Πρόγραμμα Συνηγορίας & Διεκδίκησης Δικαιωμάτων των Ασθενών με Καρκίνο στο Αγκαλιάζω, μου τηλεφώνησε μια μέρα ένα από τα ιδρυτικά μέλη και μου έδωσε το όνομα και το τηλέφωνο του κου Βασίλη Φερεντούρου, που ενδιαφερόταν να εργασθεί για το Πρόγραμμα. Του τηλεφώνησα, μιλήσαμε αρκετές φορές και όταν συναντηθήκαμε διαπιστώσαμε ότι είχαμε όχι μόνον κοινές εμπειρίες και κοινούς στόχους, αλλά και ότι είχαμε συναντηθεί και προηγούμενα.  
 Ο Βασίλης δεν βρέθηκε τυχαία στο Αλμα Ζωής και στο Αγκαλιάζω, βρέθηκε γιατί μέσα από τη μακρά πάλη της συζύγου του, του ίδιου και όλης της οικογένειας τους  με την δυσκολώτερη και πλέον επιθετική μορφή καρκίνου του μαστού, τον φλεγμονώδη καρκίνο του μαστού-ΦΚΜ (ΙΒC-Inflammatory Breast Cancer), αναγκάσθηκε να μεταμορφωθεί σε έμπειρο φροντιστή ασθενούς (expert e-carer).   
 Μέχρι το καλοκαίρι του 2006, ο Βασίλης, η Ιωάννα και τα δύο τους κορίτσια ήταν μια συνηθισμενη Ελληνική οικογένεια. Ο Βασίλης  στη δουλειά, η Ιωάννα στο σπίτι να μεγαλώνει τα δύο τους παιδιά. Στο τέλος των διακοπών σε τσεκ-απ η Ιωάννα διαγνώσθηκε με καρκίνο του μαστού και τότε άλλαξε η ζωή τους.  
Ο φλεγμονώδης καρκίνος του μαστού είναι μία σπάνια αλλά επιθετική μορφή καρκίνου, που άν δεν αντιμετωπισθεί ολομέτωπα και συστηματικά από την αρχή, μειώνει τις δυνατότητες καταπολέμησής του. Αν και αντιστοιχεί στο 2-6% όλων των καρκίνων μαστού, εν τούτοις το ποσοστό 5ετούς επιβίωσης είναι μόλις 40%, σε σύγκριση με σχεδόν 90% για όλες τις άλλες μορφές καρκίνου του μαστού. Το μυστικό για την επιβίωση είναι η έγκαιρη και ακριβής διάγνωση από εξειδικευμένους στον ΦΚΜ ογκολόγους.    
ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ:
Η ιστορία ενός απλού ανθρώπου ή πώς κάποιος γίνεται εμπειρογνώμων φροντιστής--Τhe story of a next door man or how someone becomes an expert e-carer- | EpatientGR's Blog
 ************************************************
*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΑΣ , ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕ
Ο ΒΑΣΙΛΗΣ:

*H Ιωάννα επέζησε από τον  καρκίνο του μαστού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Είναι επικίνδυνα τα ω3 και τα προβιοτικά; - Κωνσταντίνος Τέμπος

Ο κ. Κωνσταντίνος Τέμπος,  Ρευματολόγος Ενηλίκων και Παίδων  και ιατρικός συγγραφέας, μιλάει στην εκπομπή "ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ" κ...