Τρίτη, Απριλίου 15, 2014

Ένα φιλί πριν πεθάνει...

Ένα φιλί πριν  πεθάνει...


 
Ένας ακτιβιστής ενάντια στο βάρβαρο  έθιμο της ταυρομαχίας  δίνει σε έναν ταύρο το "τελευταίο φιλί"  της ζωής του.
Ο ταύρος δεν είναι επιθετικό ζώο. Ο λόγος του παράφορου θυμού του  μέσα στην αρένα  είναι πως πεινάει πολύ και είναι  σε απίστευτο βαθμό βάναυσα   ταλαιπωρημένος.
Στην πραγματικότητα, το απειλητικό  τετράποδο που βλέπουν  όσοι θεατές θαυμάζουν τους "θαρραλέους"  ταυρομάχους  δεν είναι ένα περήφανο , ρωμαλέο  ζώο με άγρια φυσικά ένστικτα, αλλά ένα ταλαιπωρημένο, βασανισμένο και εξαντλημένο ψυχικά ζωντανό. Σε αυτό το υπερήφανο και δυνατό πλάσμα χώνουν υγρές εφημερίδες στα αυτιά του, ενώ  τα μάτια του είναι γεμάτα βαζελίνη, για να θολώνουν την όρασή του.....

Τα ρουθούνια του είναι γεμάτα βαμβάκι,για να του κόβεται η αναπνοή, ενώ  στα γεννητικά του όργανα έχουν καρφώσει  μια βελόνα.Υποσιτίζεται επί μέρες ώστε να είναι αδύναμος και τον κρατούν  φυλακισμένο  σε ένα σκοτεινό κουτί, ώστε να χάσει τον προσανατολισμό του και να του δημιουργηθεί έντονο στρες.
Έτσι, όταν βγαίνει στην αρένα απο το κουτί αυτό, τρέχει απεγνωσμένα νομίζοντας πως το μαρτύριο του έχει τελειώσει.
Αντ΄αυτού, το οικτρά  κακοποιημένο ζώο έχει να αντιμετωπίσει τις ιαχές του πλήθους και τους δολοφόνους του, που το εξαντλούν ακόμη περισσότερο με τα χτυπήματα τους.
Η τελική πτώση του είναι τις περισσότερες φορές το χρονικό ενός καλά προετοιμασμένου θανάτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: