Πέμπτη, Ιανουαρίου 02, 2014

Αρνιά στα μπαλκόνια μας!

Μπουτάρης: "Είμαστε κομπλεξικοί με την πρωτεύουσα 
και χωριάτες σε σχέση με την πόλη μας!"

Μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στο περιοδικό «Εξώστης», μιλώντας ανοικτά για την «ανωριμότητα» της αντιπολίτευσης που του επιτίθεται, στην απουσία ευρωπαϊκής κουλτούρας από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, αλλά και στο σκουλαρίκι του, το οποίο συχνά μπαίνει στο στόχαστρο.
«Δεν μπορώ να μας χαρακτηρίσω Ευρωπαίους. Είμαστε κομπλεξικοί με την πρωτεύουσα και χωριάτες σε σχέση με την πόλη μας. Η αποθέωση της Θεσσαλονίκης θα είναι να έχει ο κόσμος αρνιά στα μπαλκόνια του. Το τραγικό χαρακτηριστικό αυτής της πόλης είναι η εσωτερική μετανάστευση, που από το 1960 και μετά έφερε μη αστικές οικογένειες, οι οποίες, όχι μόνο δεν αφομοιώθηκαν σε αυτήν, αλλά και μετά από τόσες δεκαετίες δεν κατάφεραν να εξισωθούν με τη νοοτροπία του σύγχρονου αστικού τρόπου ζωής.

» Βέβαια, δεν βοήθησε καθόλου σε αυτό και η επαρχιώτικη νοοτροπία που είχε η προηγούμενη διοίκηση με τη συστηματική αντιπαράθεση με την πρωτεύουσα, με την γκρίνια, κτλ» λέει στην αρχή της συνέντευξής του, όταν ερωτάται για το έργο ευρωπαϊκών προδιαγραφών της παραλίας της Θεσσαλονίκης και για την ευρωπαϊκή νοοτροπία των κατοίκων της πόλης.

Για την Αντιπολίτευση εκφράζει το παράπονό του ότι «αντί να εστιάσουν στα λάθη που έχουν κατά καιρούς γίνει, και να έρθουν να συζητήσουμε τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων μας, σχολιάζουν, μεταξύ άλλων, το σκουλαρίκι που φοράω. Φόρα κι εσύ αν θέλεις. Δεν είναι κακό.»

Αναφορικά με το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος επιμένει στη λύση -έστω και πιλοτικά- της εκ περιτροπής κυκλοφορίας, και καλεί τους πολίτες «να μάθουν να χρησιμοποιούν τα λεωφορεία, τα ποδήλατά τους, τα πόδια τους», όπως λέει χαρακτηριστικά.

«Η δική μου πρόταση για το κυκλοφοριακό είναι να εφαρμόσουμε τα μονά-ζυγά. Είναι μια σκέψη που θα ήθελα να δοκιμάσουμε, έστω και για 15 μόνο μέρες. Είμαι βέβαιος πως θα έχει θετικά αποτελέσματα σε μια πόλη με τη δομή της Θεσσαλονίκης. Είναι επιτακτική ανάγκη οι κάτοικοι της πόλης να μάθουν να χρησιμοποιούν τα λεωφορεία, τα ποδήλατά τους, τα πόδια τους. Από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε…» αναφέρει. [Πηγή: In.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η απαγωγή (1996) : Στη σκιά ενός παλαιού αριστουργήματος

Η απαγωγή (1996) Πηγή: filmy.gr     Ο μεγαλοεπιχειρηματίας Τομ Μάλεν περνάει τις χειρότερες ώρες της ζωής του, όταν ο γιος του πέφτει θύμα...