Τετάρτη, Φεβρουαρίου 09, 2011

ΠΕΡΣΟΝΕΣ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ

 
Πετρούλα, Τζούλια VS Θόδωρος, Μιχάλης
 
Του δημοσιογράφου Κλέαρχου Τσαουσίδη
 www.pressinaction.gr



Δεν το γνώριζα. Το έμαθα πρόσφατα: ότι δηλαδή πρόσωπα γνωστά για το βίο τους παρά για τα έργα τους (περσόνες στη γλώσσα των ανελλήνιστων τηλεπαρουσιαστών), πηγαίνουν έναντι κάποιας αμοιβής, μικρής ή μεγάλης, στα εγκαίνια πάσης φύσεων νέων επιχειρήσεων ή σε ειδικές (tribute!) εκδηλώσεις.
Ένα σωρό μπαρ της Θεσσαλονίκης εγκαινίασε ή επανέφερε στη μόδα η Πετρούλα, ένας παχουλός σταρ των παιχνιδιών της κ. Πάνια περιέφερε τη δυσλεξία του σε άλλα καταστήματα της περιφέρειας, ή εθνική μας Τζούλια εγκαινίασε πέρυσι περίλαμπρο οίκο ανοχής στην ευρύτερη περιοχή Λαρίσης.
Ενοχλείστε; Γιατί; Αφού αυτά θέλει ο κόσμος! Αυτό δεν είναι και το επιχείρημα για τις διώξεις των μεταναστών, για το μπάσιμο των παπάδων σε κάθε κοινωνική εκδήλωση (έναντι αμοιβής), για το απαράμιλλο κιτς των τηλεοπτικών πανηγυριών (βλ. Eurovision) και των … πολιτιστικών εκδηλώσεων του Παπαγεωργόπουλου (γιορτή των αστέρων, των αρκούδων, των …).

Ιερό το μεροκάματο

Εγώ συμφωνώ με όλα. Το μεροκάματο είναι ιερό και αν δεν αποδίδεται στην Εφορία το ποσοστό της, ε, ας τα πάρει πρώτα από τους άλλους (αυτό λένε όλοι οι γνωστοί μου δικηγόροι, γιατροί, μεγαλοδημοσιο-γράφοι με υπεράκτιες εταιρίες, πολιτικοί. Στο κάτω κάτω μιλάμε για καλλιτέχνες: Τζούλια, Πετρούλα, Πέπη, Εύη…
Πριν από λίγο καιρό, άκουσα στο «Φλας» για τα εγκαίνια σούπερ μάρκετ με ολίγον βιολογικά προϊόντα, με προσιτές τιμές κ.λπ. κ.λπ. Λεπτομέρεια: η επιχείρηση ανήκει στην οικογένεια Κυριακίδη που μαζί με την οικογένεια Λαυρεντιάδη αγόραζε μέχρι πρότινος ό,τι κουνιόταν στην αγορά: εφημερίδες, περιοδικά, ραδιοσταθμούς, σούπερ μάρκετ, βιβλιοπωλεία, μουσικοσυνθέτες. Τώρα ο κ. Λαυρεντιάδης έριξε μαύρη πέτρα πίσω του (γιατί άραγε) και πουλάει όλα τα μερίδια του στις πάσης φύσεως επιχειρήσεις που αναμίχτηκε, ενώ ο κ. Κυριακίδης συνεχίζει.
Και επειδή στην αγορά υπάρχει ύφεση για την οποία οι υπουργοί των αρμόδιων υπουργείων κάνουν ό,τι μπορούν για να αυξήσουν (ή να μειώσουν, έχω μπερδευτεί), στα εγκαίνια του σουπερ μάρκετ κυριάρχησε ο πολύς Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Που έβγαλε και λόγο, επαινώντας τον επιχειρηματία ο οποίος εμφανίστηκε ως κομήτης από την εποχή του Χρηματιστηρίου και έκτοτε αγοράζει, αγοράζει.
Και καλά έκανε ο άνθρωπος. Αγνοώ βέβαια αν υπήρξε αμοιβή για την παρουσία του, αλλά κι αυτό θεμιτό έπειτα από την αθώωση όλων για το Βατοπέδι, τη Siemens κ.λπ.

Και ο Θόδωρος

Ετσι λοιπόν και ο πάνσοφος και συνοφρυωμένος αντιπρόεδρος, πήγε στο Σαντάνσκι για τα εγκαίνια καπνεργοστασίου της εταιρίας Μιχαηλίδη. Πήγε κι ο Μπουτάρης, αλλά αυτός δεν κατάλαβε ακόμη ότι βγήκε δήμαρχος όλων μας. Δηλαδή και των ανέργων από τις εταιρίες του κ. Μιχαηλίδη που έκλεισαν στη Θεσσαλονίκη. Το καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης που ως γνωστός ελέγχεται από το ΠαΣοΚ, όχι από τον εθνικά ύποπτο ΣΥΡΙΖΑ ή το εθνικά σκεπτόμενο αλλά ανυπάκουο ΚΚΕ.
Ομως ο Θόδωρος, ως σκληρός ευρωπαϊστής, δεν κάνει τέτοιες διακρίσεις. Δουλειά σε Ευρωπαίους Βούλγαρους έδωσε η «Καπνική», όσο για τους Ευρωπαίους Ελληνες, ας πρόσεχαν. Όταν τους πρότεινε ο άλλος ελληναράς (κάποιος Μυλωνάς, τον θυμάστε;), να δουλεύουν με το βουλγάρικο μεροκάματο (6-7 ευρώ δηλαδή) αυτοί οι αχάριστοι αρνήθηκαν. Ε, ας μείνουν τώρα με το επίδομα ανεργίας.
Είμαι βέβαιος ότι ο Θόδωρος έχει πολλά επιχειρήματα για την παρουσία του στα εγκαίνια. Το ρεπορτάζ των δημοσιογράφων που πήγαν εκεί δεν ανέφερε αν έφαγαν μετά μαζί με τους Βούλγαρους, όπως έτρωγε και με μας. Ούτε αν είχε Τζούλιες το βραδινό μενού. Και προς Θεού, ούτε λόγος για αμοιβή του αντιπροέδρου κι ας έχει τόσα παιδιά να θρέψει.
Αλλά πείτε μου: εσείς σε ποια εγκαίνια θα θέλατε την Τζούλια και σε ποια το Θόδωρο και το Μιχάλη; Η, μήπως, ένα και το αυτό είναι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Μα γίνονται καταλήψεις και στο Columbia; Γιάννης Αλμπάνης NEWS 24/7 Κοίτα να δεις τι γίνεται στην Αμε...