Λύσσαξαν με το... εκδοτικό συγκρότημα
«Δεν καταλαβαίνω πώς ο κ. Σαμαράς θα βρεθεί σε ένα περιβάλλον ενός εκδοτικού οργανισμού ο οποίος στον καιρό της Novartis ήταν με τον Παπαγγελόπουλο, δηλαδή ήταν εναντίον του» έλεγε τη Δευτέρα το πρωί στον ΣΚΑΪ ο Αρης Πορτοσάλτε για την εκδήλωση που θα γινόταν το ίδιο βράδυ στο Πολεμικό Μουσείο με τις ομιλίες Σαμαρά και Καραμανλή. Το εκδοτικό συγκρότημα δεν είναι άλλο από αυτό του Γιάννη Φιλιππάκη με «Δημοκρατία», «Εστία», «Espresso» κ.ά.
Για εκδοτικό συγκρότημα έκαναν λόγο κι άλλοι, ιδίως την επομένη της εκδήλωσης. Και όταν λέω άλλοι, εννοώ διάφοροι φιλοκυβερνητικοί. Έγραφε, για παράδειγμα, το Powergame των Παραπολιτικών του Γιάννη Κουρτάκη με αφορμή την απουσία του Κώστα -Hellenic Train- Καραμανλή από την εκδήλωση: «Ο Σερραίος πολιτικός όχι μόνο δεν σκέφτηκε να παρευρεθεί στη συγκεκριμένη εκδήλωση, αλλά, απεναντίας, για άλλη μια φορά επιδεικτικά γύρισε την πλάτη στον δημοσιογράφο Κοττάκη και στον εκδοτικό όμιλο της "Δημοκρατίας"».
Ενώ και στα ραδιόφωνα εκείνο το πρωί, ειδικά στον ΣΚΑΪ 100.3 αλλά και αλλού, είχαν λυσσάξει με το εκδοτικό συγκρότημα. Εκτός από τον Μάνο Βουλαρίνο που έκανε ένα πολύ πρωτότυπο αστείο που δεν έχει ακουστεί ποτέ άλλοτε έως τώρα, συνέδεσε τον Κώστα Καραμανλή με τις ταβέρνες. Αν έχεις έμπνευση...
Η εκδήλωση ωστόσο δεν ήταν του εκδοτικού συγκροτήματος του Γιάννη Φιλιππάκη, αλλά των εκδόσεων Λιβάνη από τις οποίες έχει βγει το βιβλίο του Μανώλη Κοττάκη. Αλλωστε δεν συνηθίζεται σε εκδήλωση εκδοτικού συγκροτήματος να απουσιάζει ο ίδιος ο εκδότης! Και ο Γιάννης Φιλιππάκης βρισκόταν εκτός Αθηνών εκείνο το βράδυ, μια απουσία με νόημα που πολλοί, οι περισσότεροι, δεν την κατάλαβαν άμεσα.
Την κατάλαβαν όμως πολύ καλά δύο μέρες αργότερα, όταν ο Φιλιππάκης βγήκε την Τετάρτη στη «Δημοκρατία» με πρωτοσέλιδο άρθρο του με τίτλο «Πολύ αργά για δάκρυα, κ. Σαμαρά»! Ένα άρθρο-κόλαφος για τον πρώην πρωθυπουργό. Παραθέτω 10 συγκεκριμένες προτάσεις για να καταλάβετε:
1. Ο Καραμανλής τον ανέσυρε από την αφάνεια και την απαξίωση στην οποία είχε περιπέσει μετά τις πολιτικές παλινωδίες του που ακολούθησαν την πτώση της κυβέρνησης το 1993.
2. Πώς θα μπορούσε να δικαιολογήσει τις πιέσεις του ξένου παράγοντα (sic), όταν κατάπιε αμάσητα τα Ζάππεια και δήλωσε στη Φράου Μέρκελ το περίφημο «ουδείς αναμάρτητος»;
3. Βασικός υπεύθυνος για τη μετάλλαξη της Ν.Δ. σε ένα νεοφιλελεύθερο συνονθύλευμα «μισθοφόρων» προερχόμενων από τον ΛΑΟΣ, το Ποτάμι και το σημιτικό ΠΑΣΟΚ, του οποίου ήταν, καθώς φαίνεται, φανατικός θαυμαστής από πάντα.
4. Πώς θα μπορούσε να δικαιολογήσει τη συμπόρευση με την ολιγαρχία, καταγγέλλοντας σήμερα τα καρτέλ;
5. Παροχές σε μεγαλοεργολάβους που στο παρελθόν τον έβριζαν σκαιότατα αλλά κατά τη διακυβέρνησή του τους χρησιμοποίησε ακόμα και για να σιωπήσουν αντιδραστικές φωνές.
6. Πώς θα μπορούσε να δικαιολογήσει επιλογές σαν του δικηγόρου κυρίου Παπασταύρου; Ή του κ. Στουρνάρα; Ή των βαστασόιμπλεδων Βορίδη και Γεωργιάδη;
7. Μέσω PSI οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή (με μπροστινό ακόμα μία σημιτική καρικατούρα), μηδένισε τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων αλλά και εξαΰλωσε τις οικονομίες μιας ζωής χιλιάδων Ελλήνων.
8. Χάρη στην πολιτική της διακυβέρνησής του αλλά και τους ατυχείς χειρισμούς για την εκλογή Προέδρου έφερε στη διακυβέρνηση της χώρας το ΚΚΕ Εσωτερικού.
9. Με δικές του ενέργειες εξελέγη αρχηγός της Ν.Δ. ένας γόνος πραγματικά ξένο σώμα στην παράταξη, αν όχι στον Ελληνισμό γενικά.
10. Ψήφισε και με τα δυο χέρια τα περισσότερα νομοθετήματα-τερατουργήματα.
Καταλαβαίνετε πως το αφήγημα (από το Μαξίμου;) για εκδοτικό οργανισμό-συγκρότημα-όμιλο πήγε κατευθείαν στον κουβά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου