Παρασκευή, Ιουλίου 12, 2019

Η ψυχικά υγιής υφυπουργός Εργασίας και οι διαταραγμένοι Αριστεροί

Νεοφιλελεύθερη και ανιστόρητα χυδαία η υφυπουργός Εργασίαςhttps://www.avgi.gr/documents/10179/0/%CF%83%CE%B4%CF%834444.jpg/083f4bd9-4893-4ca0-9224-3ab55d1a74dd?t=1562798731503&imageThumbnail=3

"Συλλογική ψυχική νόσος ο αγώνας της Αριστεράς ενάντια στη δικτατορία" σύμφωνα με την νέα υφυπουργό Εργασίας. Σύμφωνα με τη συλλογιστική της κυρίας Δόμνας Μιχαηλίδου, όπως αυτή είχε ξεδιπλωθεί σε παλαιότερη δημόσια συζήτηση στο βιβλιοπωλείο Public και είχε διακινηθεί στο Διαδίκτυο, οι άνθρωποι που αγωνίστηκαν, που φυλακίστηκαν, που εξορίστηκαν, που βίωσαν την κόλαση του ΕΑΤ/ΕΣΑ, που μαρτύρησαν στα χέρια του Θεοφιλογιαννάκου, που σακατεύτηκαν και σημαδεύτηκαν ανεξίτηλα στην ψυχή και στο κορμί τους από τη χούντα των συνταγματαρχών δεν είναι τίποτε άλλο παρά... ψυχικά νοσούντες, που δεν δικαιούνται να ομιλούν για «ιστορικό αγώνα» όταν αναφέρονται στην αντιδικτατορική τους δράση.
Για του λόγου το αληθές, ακούσαμε λέξη προς λέξη τα όσα η νέα υφυπουργός Εργασίας εξηγούσε στο ακροατήριό της , λέγοντας πώς «έχει δημιουργηθεί αυτό το συλλογικό αφήγημα μέσα από τη συλλογική μνήμη αυτής της ιστορικότητας» και συμπληρώνοντας: «Ακούω συνέχεια για το "ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς" και για τον "ιστορικό αγώνα" και αναρωτιέμαι για ποια Ιστορία μιλάμε; Ποιος έγραψε αυτή την Ιστορία; Αυτοί που είναι ψυχικά νοσούντες;»

 Είναι να απορεί κανείς με το επίπεδο του αναθεωρητισμού στο οποίο η υφυπουργός Εργασίας έχει, σύμφωνα με λεγόμενά της, περάσει, καθώς μέχρι σήμερα η ψυχιατρικοποίηση δεν είχε χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο αποδόμησης της Αριστεράς και των αγώνων της. Μια κυνική και χυδαία αποδόμηση που προσβάλλει με βάναυσο τρόπο νεκρούς αλλά και ζώντες αγωνιστές τους οποίους η ίδια η μεταπολιτευτική δημοκρατία μας τίμησε αποδίδοντάς τους τη θέση που τους αξίζει στην Ιστορία.
Ψιλά γράμματα αυτά θαρρείς για τη νέα γενιά της Νέας Δεξιάς, αυτού του πολιτικοοικονομικού συνονθυλεύματος που συνδυάζει τον άκρατο νεοφιλελευθερισμό με τον ακροδεξιό αναθεωρητισμό και τον συναντάμε συχνά σε άτομα που από τα 15 τους πρόλαβαν και διάβασαν και απέρριψαν τις «βλακείες του Μαρξ».
Ψιλά γράμματα βέβαια όλα αυτά για το κόμμα που δεν έχει την παραμικρή αναστολή στο να φιλοξενεί στελέχη της ΕΠΕΝ, πολιτικούς που συστηματικά αμφισβητούν τους νεκρούς του Πολυτεχνείου και επιμένουν στη δημιουργία θεσμών ώστε να μην επιστρέψει ξανά η Αριστερά.
Στο πλευρό αυτών των παραδοσιακών ακροδεξιών της Ν.Δ. συντάσσεται πλέον και η νεοφιλελεύθερη γενιά που από τη μία ευλογεί τη μείωση του εργατικού κόστους και από την άλλη στάζει ανιστόρητη χυδαιότητα πάνω στην ιστορική μνήμη αυτού του τόπου.

Η Έλενα Ακρίτα απαντά στη Δόμνα Μιχαηλίδου για τους «ψυχικά νοσούντες»


Την παρέμβαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη ζητά η Έλενα Ακρίτα μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, απαντώντας στα όσα είχε υποστηρίξει η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου τον Απρίλιο του περασμένου έτους σχετικά με τους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα.
Συγκεκριμένα, η γνωστή δημοσιογράφος και συγγραφέας παραθέτει φωτογραφίες των: Αλέκου Παναγούλη, Νικηφόρου Μανδηλαρά, Ανδρέα Λεντάκη, Γιώργη Τσαρουχά, Σάκη Καράγιωργα, Σπύρου Μουστακλή, Περικλή Κοροβέση και της Κίττυς Αρσένη, συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για τους «ψυχικά νοσούντες» που βασανίστηκαν ή δολοφονήθηκαν από την χούντα.
«Ποιοι; Αυτοί που είναι ψυχικά νοσούντες; Η έκβαση αυτή της συλλογικής μνήμης φοβάμαι ότι φανερώνει μία συλλογική ψυχική νόσο, παρά μία μεμονωμένη» είχε υποστηρίξει τότε η νέα υφυπουργός Εργασίας, σε εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου «Από πού κι ως πού όλοι οι αγώνες είναι δίκαιοι;» του Στ. Τσακυράκη.


Μην ξεχνάς τον Ωρωπό -  (1974 )
.
Ο πατέρας εξορία και το σπίτι ορφανό
ζούμε μες στην τυραννία, στο σκοτάδι το πηχτό
Κι εσύ λαέ βασανισμένε, μην ξεχνάς τον Ωρωπό.

Κλαίει κι η μάνα τώρα μόνη, κλαιν τα δέντρα, τα πουλιά
στην πατρίδα μας νυχτώνει, ορφανή η αγκαλιά
Κι εσύ λαέ βασανισμένε, μην ξεχνάς τον Ωρωπό

Μες στα σύρματα κλεισμένοι, μα η καρδιά μας πάντα ορθή
πάντα ο ίδιος όρκος μένει, λευτεριά και προκοπή
Κι εσύ λαέ βασανισμένε, μην ξεχνάς τον Ωρωπό

Στίχοι & Μουσική:   Μίκης Θεοδωράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ : Με λογοτεχνικά κείμενα άσχετα προς την εποχή μας θεματικά η εξοικείωση των μαθητών με τη Λογοτεχνία

  Η διδασκαλία “ολόκληρου λογοτεχνικού έργου”: απορίες, ενστάσεις, προβληματισμοί ...