Σάββατο, Ιουνίου 22, 2019

ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΚΑΛΒΟΥ ΜΙΑ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ... ΧΑΒΟΥΖΑ

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ , ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Η Ζάκυνθος "ναυάγησε" στα λύματα

 


Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

 zougla.gr
Η Ζάκυνθος εκπέμπει SOS. Το πανέμορφο νησί του Ιονίου τα τελευταία χρόνια «νοσεί», από εκτεταμένη ρύπανση σε πολλές από τις, σε άλλες εποχές, καταγάλανες ακτές του. Πρόκειται για το μοναδικό μεγάλο νησί ίσως που εδώ και δύο χρόνια δεν έχει λάβει ούτε μία Γαλάζια Σημαία για κάποια από τις παραλίες του, μιας και το πρόβλημα διογκώνεται διαρκώς.
Οι αιτίες για αυτό το θλιβερό φαινόμενο είναι πολυδιάστατες, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του zougla.gr που συνομίλησε με κατοίκους, επιχειρηματίες και τον Δήμαρχο του νησιού. Το πρόβλημα, κατά πως φαίνεται, οφείλεται στον συνδυασμό της τεράστιας έλλειψης υποδομών από την Πολιτεία, με την επιχειρηματική ασυνειδησία ορισμένων, οι πράξεις ή οι παραλείψεις των οποίων έχουν οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση.
Οι κάτοικοι της Ζακύνθου αγανάκτησαν και βλέποντας πως δεν μπορούν να χαρούν ούτε οι ίδιοι τις ομορφιές του νησιού τους, αρχίζουν να οργανώνονται και να πραγματοποιούν διαμαρτυρίες προς τις Αρχές, τονίζοντας σε όλους τους τόνους πως «η κατάσταση δεν πάει άλλο».

Κάτοικοι καταγγέλουν ασυδοσία και «πρακτικές μαφίας»
Το zougla.gr επικοινώνησε με υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο που δραστηριοποιείται ενεργά στο νησί, ο οποίος, με τον όρο της τήρησης της ανωνυμίας του, μας περιέγραψε την κατάσταση. Ερωτώμενος για ποιον λόγο δεν θέλει να μιλήσει επώνυμα, μας απάντησε πως «φοβάται τα κυκλώματα στο νησί, που πολλές φορές ενεργούν με απειλές και πρακτικές μαφίας».
«Παρατηρείται τα τελευταία χρόνια ρύπανση σε όλα τα σημεία του νησιού, από το βορρά μέχρι το νότο. Αυτό γίνεται με την ανοχή της Πολιτείας. Υπεύθυνοι είναι τα ημερόπλοια και τα ξενοδοχεία που δεν τηρούν τους περιβαλλοντικούς όρους. Υπάρχει πλήρης ασυδοσία, αφού έχουν χαλαρώσει οι έλεγχοι πάρα πολύ, ενώ τα καινούργια μεγάλα ξενοδοχεία απορρίπτουν τα λύματα με αγωγούς απευθείας στη θάλασσα! Ο βιολογικός καθαρισμός δεν επαρκεί, όπως και το αποχετευτικό δίκτυο», αναφέρει μεταξύ άλλων στο zougla.gr.

[.....................................]

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ 


Η Ζάκυνθος "ναυάγησε" στα λύματα





 ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΕΙΡΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ 2018, ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τις τελευταίες 14 υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές ανακοίνωσε η Νέα Αριστερά.

  Ευρωεκλογές 2024: Μάρω Δούκα και Κωστής Καρπόζηλος στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς! ...