Τετάρτη, Ιουνίου 26, 2019


Χειροκροτήματα και απειλές για τη φοίτηση προσφυγόπουλων στη ΣάμοΔίωξη εκπαιδευτικού και πρωτοφανές «καθεστώς» απαρτχάιντ κατά των προσφυγόπουλων σε σχολείο της Σάμου (βίντεο)!


Το ιδιότυπο καθεστώς που θυμίζει απαρτχάιντ και έχει εγκαθιδρυθεί στο σχολείο της Σάμου κατήγγειλε η εκπαιδευτικός που διώκεται δικαστικά από τον Σύλλογο Γονέων και της ζητούν... 50.000 ευρώ!


Σύμφωνα με την καταγγελία της εκπαιδευτικού παράλληλης στήριξης στο Βαθύ της Σάμου, Σοφία Κατζάνη στην ΕΡΤ το πρωί στο σχολείο έχει εγκαθιδρυθεί ένα ιδιότυπο καθεστώς που επιβάλλει να μην έρχονται σε καμία επαφή τα παιδιά με τα προσφυγόπουλα.
Συγκεκριμένα η εκπαιδευτικός ανέφερε:
«Εγκαθιδρύθηκε ένας διαχωρισμός στο σχολείο μας, ώστε να μην συναντώνται ποτέ οι μαθητές του σχολείου με τα προσφυγόπουλα. Αυτό σημαίνει: Ξεχωριστό προαύλιο, ξεχωριστές τουαλέτες, ξεχωριστά θρανία, κλειδωμένη η πόρτα ακόμα και για το δάσκαλο της ΔΥΕΠ που δεν μπορούσε καν να πάει στην τουαλέτα των δασκάλων γιατί κλειδωνόταν η πόρτα. Υπήρχαν δύο ξεχωριστά σχολεία μέσα σε ένα σχολείο. Είναι πρωτοφανές αυτό για κάθε χώρα που θέλει να θεωρείται στοιχειωδώς πολιτισμένη. Αυτό έχει και μελλοντικές προεκτάσεις, διαμορφώνει συνειδήσεις στα παιδιά ότι δηλαδή «δεν πρέπει να ερχόμαστε σε επαφή με το διαφορετικό».
«Φυσικά και δεν είναι η οδηγία του Υπουργείου αυτή αλλά υπάρχει μια μεθόδευση να εγκαθιδρυθεί το καθεστώς αυτό» εξήγησε η εκπαιδευτικός απαντώντας σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων.
Αγωγή συλλόγου γονέων κατά της εκπαιδευτικού με αφορμή την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων στα σχολεία της Σάμου
Η εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης στο Βαθύ της Σάμου, Σοφία Κατζάνη αναφέρθηκε στην αγωγή του συλλόγου γονέων εναντίον της και στην αποχή από τα μαθήματα για να μην λειτουργήσει η ΔΥΕΠ (τάξη για προσφυγόπουλα) στο σχολείο των σχολείων της Σάμου που είχε διάρκεια 3 εβδομάδων και διεκόπη με παρέμβαση εισαγγελέα.
Ήταν προς το τέλος του Φεβρουαρίου όταν μας φώναξαν εμένα και την δασκάλα της τάξης στο γραφείο του διευθυντή, (αναγκαστήκαμε να διακόψουμε το μάθημα μας) όπου μας περίμενε ομάδα γονέων οι οποίοι μας απευθύνθηκαν με έναν τρόπο πολύ επιθετικό σε όλα τα επίπεδα επειδή την προηγούμενη μέρα ήρθαν τα παιδάκια τους στο σχολείο και εξέφρασαν ανησυχίες και φόβους ότι θα αρρωστήσουν επειδή θα ξεκινούσε η ΔΥΕΠ στο σχολείο μας.
Η ΔΥΕΠ είναι τάξη με προσφυγόπουλα τα οποία έρχονται στην απογευματινή βάρδια δηλαδή 2 – 6, όχι την ώρα λειτουργίας του σχολείου. Τα παιδάκια εξέφρασαν φόβους ότι θα αρρωστήσουν επειδή θα ακουμπούσαν στα ίδια θρανία.
Προσπαθήσαμε να καθησυχάσουμε τις ανησυχίες των παιδιών μιλώντας τους για αγάπη, ανθρωπιά και το ίσο δικαίωμα στην εκπαίδευση που θα είχαν όλα τα παιδιά του κόσμου και όλα αυτά που σύμφωνα με τους νόμους του κράτους και τις διεθνείς συνθήκες έχουμε υποχρέωση ως παιδαγωγοί να μεταλαμπαδεύουμε στα παιδιά.
Αποτέλεσμα αυτού ήταν δύο μέρες πριν την λήξη του διδακτικού έτους να έρθει μια αγωγή σε μένα από τον σύλλογο γονέων οι οποίοι με κατηγορούν γιατί ισχυρίζονται ότι τους απηύθυνα ένα ερώτημα που θεωρούν ότι είναι προσβλητικό για εκείνους, κάτι το οποίο είναι εντελώς αναληθές και δεν έχει καμία βάση.
Θεωρούν ότι τους απηύθυνα έναν ισχυρισμό ότι είναι ρατσιστές. Το οποίο αρνούμαι κατηγορηματικά. Αντιμετωπίζω μια αγωγή που μου ζητούν 50.000 ευρώ.
Ωστόσο όπως δήλωσε η εκπαιδευτικός υπάρχουν δύο διαμορφωμένες απόψεις, οι γονείς που θεωρούν ότι δεν πρέπει τα παιδιά τους να έχουν καμία επαφή με τα προσφυγόπουλα και άλλοι που θεωρούν ότι τα παιδιά των προσφύγων πρέπει να ενταχθούν κανονικά.
Η κ. Κατζάνη ευχαρίστησε την συμπαράσταση που δέχεται από την εκπαιδευτική κοινότητα και συλλογικότητες και κλείνοντας δήλωσε: «Είναι πρωτοφανές να διώκεται και να απειλείται από τους γονείς ο εκπαιδευτικός επειδή κάνει το εκπαιδευτικό του έργο, επειδή διδάσκει ανθρωπιά στα παιδιά, διδάσκει δικαιώματα σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες και τις αρχές του κράτους».
Κατ. Μπρέγιαννη - ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Armand Guillaumin (1841-1927) - Της μεγάλης των Γάλλων ιμπρεσιονιστών σχολής

Αρμάν Γκιγιομέν(1841-1927) ****************************************   Μορέ – Αρμάν Γκιγιομέν Κατερίνα Βασιλείου ...