Σάββατο, Σεπτεμβρίου 01, 2018

https://news.artnet.com/app/news-upload/2018/08/GettyImages-1016367434-683x1024.jpgΣκοπός του αγάλματος  ήταν να συμβολίσει έναν 'κόσμο απαλλαγμένο από πυρηνική καταστροφή' -.
Αποτέλεσμα εικόνας για Japanese artist Kenji Yanobe
Τον περασμένο μήνα ο Ιάπωνας καλλιτέχνης Kenji Yanobe  έκανε τα αποκαλυπτήρια του  Sun Child, ενός δημόσιου γλυπτού ύψους 20 ποδιών,  που δώρισε στη μαρτυρική  πόλη Φουκουσίμα. Εγκατεστημένο έξω από ένα σχολείο της πόλης, το άγαλμα απεικονίζει ένα παιδί με ένα φωτεινό κίτρινο προστατευτικό  κοστούμι , που φέρει  ένα μετρητή ακτινοβολίας με την ένδειξη  '000.'
Κατά τον  Yanobe, το γλυπτό έχει ως σκοπό να εμπνεύσει την ελπίδα, αλλά  πολλοί θεατές δεν αισθάνονται τόσο καλά στη θέα του .  Στην πραγματικότητα, το βρίσκουν , λένε,  εντελώς ανατριχιαστικό, γιατί προκαλεί αισθήματα διαρκούς φόβου.
Η Φουκουσίμα εξακολουθεί να ανακάμπτει από τον καταστροφικό σεισμό και το επακόλουθο τσουνάμι το 2011, η οποία οδήγησε στην κατάρρευση του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής της πόλης. Ήταν η  χειρότερη πυρηνική καταστροφή μετά το  Τσερνομπίλ , που άφησε πίσω της  34 νεκρούς, 39 τραυματίες, και απαίτησε την εκκένωση 150.000 πολιτών.
Πηγή: artnet.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: