Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 21, 2018

Η προοδευτικάριοι ολετήρες του τόπου και ο βιασμός της λογικής

Πάρτε το αλλιώς, γέρνετε δεξιά!

Τη σαφή ενόχλησή τους έδειξαν κορυφαία στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛΛ. απέναντι στις προτροπές του επικεφαλής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Ούντο Μπούλμαν για την έναρξη διαλόγου μεταξύ της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς προκειμένου να αντιμετωπιστεί και η Ακρα Δεξιά γιατί συνιστά κίνδυνο για τη δημοκρατία και η Δεξιά επειδή έχει τις μεγαλύτερες ευθύνες για την κρίση και τις πολιτικές της λιτότητας που εφαρμόστηκαν.
Δεν είναι η πρώτη φορά που παράγοντες της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας εκφράζονται με θετικό τρόπο για τον ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα για τον αρχηγό του. Η επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Φώφη Γεννηματά δεν έχει κρύψει τη δυσφορία της για την επιλογή της ηγεσίας της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας να καλεί τον Τσίπρα ως παρατηρητή στις συνόδους της, να του επιτρέπει να μιλάει και να πλαισιώνει τους άλλους ηγέτες στην αναμνηστική φωτογραφία στο τέλος των συνεδριάσεων.
Προχτές, τόσο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Βασίλης Κεγκέρογλου όσο και ο δήμαρχος Αθήνας Γιώργος Καμίνης διατύπωσαν τις ισχυρές αντιρρήσεις τους. Ο κ. Κεγκέρογλου ρώτησε τον κ. Μπούλμαν γιατί αυτό που «απαγορεύετε» να κάνουμε εμείς στην Ελλάδα (συνεργασία Ν.Δ. - ΚΙΝ.ΑΛΛ.) το κάνετε εσείς στη Γερμανία (συνεργάζονται με τη Μέρκελ και τον Ζέεχοφερ – πιο δεξιά πέφτεις στους ναζί). Εχει δίκιο ο κ. Κεγκέρογλου. Πράγματι δεν δικαιούνται οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες να δίνουν μαθήματα σε αυτό το θέμα, αφού τα πολλά τελευταία χρόνια είναι μαζί με τους Χριστιανοδημοκράτες στην κυβέρνηση.
Μαζί σχεδίασαν, μαζί επέβαλαν τη γραμμή της λιτότητας σε όλη την Ευρώπη –με ιδιαίτερο φανατισμό στις χώρες του Νότου– και παρά το γεγονός ότι έχουν πληρώσει ακριβά αυτή τη σχέση, επιμένουν, ίσως γιατί έχουν ξεμάθει να κάνουν αντιπολίτευση, ίσως γιατί έχουν ταυτιστεί τόσο πολύ με τον νεοφιλελευθερισμό που δεν συνειδητοποιούν τη μετάλλαξη που έχουν υποστεί. Την ίδια στιγμή, ο κ. Κεγκέρογλου έχει άδικο σ’ ένα άλλο ζήτημα: το κόμμα του βρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί συνεργάζεται με τους ακροδεξιούς ΑΝ.ΕΛΛ., ωστόσο δεν λέει κουβέντα που το αδελφό κόμμα στη Γερμανία συνεργάζεται με τους Χριστιανοκοινωνιστές που βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος με το κόμμα του κ. Καμμένου, ενδεχομένως και δεξιότερά του.
Ο Γ. Καμίνης δήλωσε ότι τα ευρωπαϊκά κόμματα «πρέπει να υπηρετούν διαχρονικές αξίες και όχι να υποκύπτουν σε βολικές πλειοψηφίες». Σωστό. Ομως η σοσιαλδημοκρατία και εδώ και στην υπόλοιπη Ευρώπη υπηρετεί τα τελευταία χρόνια τις ιδρυτικές αρχές της; Αυτή δημιούργησε το κοινωνικό κράτος, αυτή το ξεθεμελίωσε είτε ως κυβέρνηση είτε ως εταίρος σε κυβέρνηση συνεργασίας. Αυτή αγωνίστηκε και πέτυχε σε κάποιο βαθμό να περιορίσει τις κοινωνικές ανισότητες, αυτή δεν αντιστάθηκε στις πολιτικές που προκάλεσαν την έκρηξή τους. Αυτή δημιούργησε συνθήκες σχετικής εργασιακής ασφάλειας και συνέβαλε αποφασιστικά στην κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αυτή δεν έβγαλε κιχ όταν οι οικονομικές ελίτ απαίτησαν και πέτυχαν την κατάργησή τους.
Αυτή είχε σταθερό μέτωπο εναντίον της Δεξιάς, αυτή δεν είχε κανένα πρόβλημα και στην Ελλάδα και αλλού να συμμαχήσει μαζί της παίζοντας τον ρόλο φτωχού συγγενή. Αντί να βγάλει τα αναγκαία συμπεράσματα από τις κακές επιδόσεις της στις εκλογές (αλλού εξαφανίστηκε, αλλού περιθωριοποιήθηκε, αλλού βλέπει την πλάτη της Ακρας Δεξιάς) εξακολουθεί να κάνει πως δεν καταλαβαίνει τι έφταιξε και της πήγαν όλα χάλια. Δεν είναι στραβός ο γιαλός, αυτή αρμενίζει στραβά.


Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΙΩΡΓΗΣ ΠΟΥ ΑΡΜΕΝΙΖΕΙ ΣΕ ΣΤΡΑΒΟ ΓΙΑΛΟ

 "Μικρός", μνησίκακος , χολερικός
https://www.athensvoice.gr/sites/default/files/styles/full-container/public/article/2018/09/18/kaminis-dim.jpg?itok=cS2Sdjt6 

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης παλιά καλλιεργούσε το προφίλ ενός λογικού, ευπρεπούς ανθρώπου, χαμηλών τόνων, που υποτίθεται ότι  εξέφραζε τον πολιτικό πολιτισμό ενός γνήσιου αστοδημοκρατικού , προοδευτικού πολίτη . 
Έκτοτε όμως φρόντισε ο ίδιος να γκρεμίσει όσα θετικά  με κόπο είχε καταφέρει να φτιάξει. Θυμόμαστε τη στάση του π.χ. στο Δημοφήφισμα του 2015, όπου παρακαλούσε ενθέρμως τους δανειστές να τιμωρήσουν παραδειγματικά την "έξαλλη" Αριστερά που είχε τολμήσει να σηκώσει το κεφάλι και τους κοίταζε με θράσος  στα μάτια.

Από το 2015 κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι , ο Τσίπρας υποχώρησε αλλά κατάφερε να επιβιώσει  και να τα βγάλει πέρα στο τιτάνιο  έργο που ανέλαβε με το Τρίτο Μνημόνιο . Οι προφητείες  της αντιπολίτευσης  περί παταγώδους καταποντισμού της χώρας  διαψεύστηκαν και βγήκαμε από τα Μνημόνια. 
Σήμερα όμως οι ευρωσοσιαλιστές δείχνουν όλο και περισσότερο διατεθειμένοι να αποκολληθούν από το σφιχτό εναγκαλισμό τους με τη Δεξιά και καλούν επιτακτικά τα όμορα κόμματα σε εθνικό επίπεδο  να συνεργαστούν με αριστερά κόμματα όπως ο Σύριζα, προκειμένου η Ευρώπη να διαμορφώσει προς σε ένα ενιαίο μέτωπο κατά της ακροδεξιάς.
Όλοι πλέον οι προοδευτικοί Ευρωπαίοι τείνουν σε μία σύγκλιση , όλοι πλην των δικών μας υστερικών κεντροαριστερών ,  της γνωστής δηλαδή γαλαζοπράσινης παρέας που έριξε την Ελλάδα στα βράχια , με την οποία  οποίους έχει συνταχθεί  ο ευπρεπής  Καμίνης και κάνει τα αδύνατα δυνατά για να χαλάσει τον αρραβώνα της εγχώριας κεντροαριστεράς με την ανανεωτική Αριστερά.
Προχθές μάλιστα ο αχρωάοσμος δήμαρχος της Αθήνας έβγαλε όλη τη χολή του στο προσκλητήριο για σύμπηξη ενιαίου μετώπου  των προοδευτικών δυνάμεων,  που σάλπισε  ο πρόεδρος της ομάδας Δημοκρατών και Σοσιαλιστών της Ευρώπης Ούντο Μπούλμαν. 
Άρπαξε το μικρόφωνο  λοιπόν ο Γιώργος Καμίνης σε κατάσταση υστερίας και εκφώνησε ένα "φιλιππικό" εναντίον του Σύριζα , τον   όλο μίσος και χολή εκτόξευσε με απίθανες κοτσάνες , που είχαν  ως κεντρικό νόημα ότι δεν πρέπει να  γίνει δεκτός στο μέτωπο κατά της νεοφιλελεύθερης  Δεξιάς , επειδή είναι απειλή...για τη Δημοκρατία.
Δικαιολογώντας την προβοκατόρικη  θέση του , ο Καμίνης είπε , μεταξύ πολλών άλλων εμεσμάτων , τα εξής γελοία:   «Ο  ΣΥΡΙΖΑ των παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη, της υποβάθμισης του κοινοβουλίου, της χειραγώγησης των μέσων ενημέρωσης, δεν αποτελεί μέρος της ευρωπαϊκής προοδευτικής συμμαχίας» και πρόσθεσε την υπέρτατη μπούρδα ότι «η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν έχει προχωρήσει σε ούτε μία προοδευτική μεταρρύθμιση, αλλά αντιθέτως έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας ιδιότυπης αντιδραστικής διεθνούς, που αμφισβητεί την Ευρώπη και που καθιστά τους πολιτικούς αντιπάλους της σε εχθρούς».
Φαίνεται όμως πως δεν ικανοποιήθηκε με αυτές τις χολερικές ατάκες , αλλά προχώρησε παραπέρα στη  δραματική αποστροφή  «υπάρχει  ψυχικό χάσμα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη δημοκρατική παράταξη. Ακόμη και σε αυτή την αίθουσα υπάρχουν πρόσωπα και που μέχρι πριν από λίγο καιρό τους αποκαλούσε προδότες και γερμανοτσολιάδες» και ανεβάζοντας τα ντεσιμπέλ της μπουρδολογίας  μίλησε για  « παραβιάσεις στην ιεραρχία της δικαιοσύνης, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, που μετά τη συνταξιοδότησή της μεταπήδησε στο πρωθυπουργικό γραφείο, η επιχείρηση χειραγώγησης των μέσων ενημέρωσης που προσέκρουσε ευτυχώς στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ακόμη και οι συστηματικές επιθέσεις στη σύζυγο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συνιστούν κατάφωρη παραβίαση του κράτους δικαίου . Όλα αυτά δείχνουν  ξεκάθαρα ότι η σημερινή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ ακολουθεί με συνέπεια όλες τις πρακτικές της αντιδραστικής διεθνούς στα χρόνια της κρίσης...»!
Συμπέρασμα: Διαβάζοντας όσα ανόητα εκφώνησε ο καπετάν Γιώργης  στη σύναξη των "αληθινών" προοδευτικάριων του τόπου , μου ήρθε στο μυαλό η μνημειώδης ατάκα του συγγραφέα Διονύση Χαριτόπουλου :« Επειδή όλοι υποτιμάμε τον αριθμό των ηλιθίων ανάμεσά μας και  κάθε τόσο μας αιφνιδιάζουν πρόσωπα “υπεράνω υποψίας” μάλλον πρέπει να ξανασυστηθούμε… »

_____________________


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ακόμα και καθηγητές πανεπιστημίων συλλαμβάνονται στις ΗΠΑ όταν καταγγέλλουν τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

  Η Μαργαρίτα Συγγενιώτη έγραψε στο προφίλ της στο Facebook το παρακάτω σχόλιο , το οποίο ευχαρίστως προσυπογράφουμε και αναρτούμε:   «Η Νόε...