Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 19, 2018

Σωτήρης Καψώχας : η μάγισσα του ελληνικού Σάλεμ , που πρέπει να καεί στην πυρά της νεοπουριτανικής ΕΣΗΕΑ με διαταγή του αλαφουζομαρινάκειου ιερατείου


https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/09/kapsoxas-500.png«Κάψωσε» η ΝΔ με τον Πανούντσιο κι είπε να Πορτοσαλιαρίσει…

Δημήτρης Χατζηνικόλας


«Την κεφαλήν επί πίνακι» του Σωτήρη (Καψώχα) ζήτησε σήμερα υποτιθέμενος «συνάδελφος» κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των συντακτών, αφήνοντας σύξυλο τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, που σε νορμάλ συνθήκες έπρεπε να τον στείλει στο διάολο ή καλύτερα στον Αλαφούζο και τον Μαρινάκη ή στις λίστες της ΝΔ εκεί που πάει όποιος δημοσιογράφος καθυβρίζει τον Τσίπρα.
Γιατί να ζητάει ένα κόμμα (που στο κάτω, κάτω κρίνεται στις κάλπες) απόλυση συναδέλφου είναι ζήτημα Δημοκρατίας αλλά στην Ελλάδα ζούμε, έχουμε δει και χειρότερα. Όμως να ζητά «συνάδελφος» την απόλυση συναδέλφου δεν τρώγεται με τίποτε.
Ο Σωτήρης πάλι δεν έβρισε τον Μητσοτάκη προσωπικά, ιδεολογικό σχόλιο έκανε ξεσκονίζοντας τις γνώσεις του στην πολιτική ιστορία και λέγοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ στη ΔΕΘ του θύμισε τον θεωρητικό του φασισμού, τον Σέρτζιο Πανούντσιο, ο οποίος εισήγαγε στοιχεία εθνικισμού στην Ιταλία του Μουσολίνι. Βασικά, στοιχεία Μαρξισμού – συνδικαλισμού εισήγαγε στον εθνικισμό του Μουσολίνι, Σωτήρη μου (πως λες Κυριάκος, καμία σχέση),  αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Προς το παρόν μας ενδιαφέρει ο τρόπος που μπλέκονται, όχι πάντα γλυκά, οι δύο εξουσίες στην Ελλάδα, η πολιτική και η δημοσιογραφική (αυτή τέλος πάντων που δανείζει το στόμα της στις ελίτ για να μιλάνε στο πόπολο).
Επηρεάστηκε ο Σωτήρης από τον Μαδούρο και τη Βενεζουέλα που χρέωναν και χρεώνουν οι θαυμαστές του Κυριάκου στην ημεδαπή, στον Αλέξη Τσίπρα και από τον Πινοσέτ που χρέωσε πρόσφατα η Κυβέρνηση στον πρόεδρο της ΝΔ για τις θέσεις του στο ασφαλιστικό και είπε να το φέρει πιο κοντά στα μέτρα μας, πιο γειτονιά βρε αδελφέ ταυτίζοντας τις ιδέες του Κυριάκου με τον Πανούντσιο και την ακροδεξιά με τη ΝΔ. Όπερ έδει δείξαι…
Αλλά μέχρι εδώ… Διότι το να ζητούν κάποιοι την κεφαλήν του Σωτήρη την ίδια ώρα που ανενόχλητη η Πειραιώς επιτίθεται, για πολλοστή φορά, στους δημοσιογράφους που δεν Πορτοσαλιαρίζουν νυχθημερόν στα κανάλια της επικράτειας υμνογραφώντας τον πρόεδρο της ΝΔ, χαρακτηρίζοντάς τους «ΣΥΡΙΖΑίους» και «κομματικούς γκαουλάιτερ» και τις εκπομπές τους «ΣΥΡΙΖΑϊκό καφενέ», υπάρχει μεγάλη απόσταση! Η ΝΔ που θέλει να βάλει στα ψηφοδέλτιά της τους διάφορους Πορτοσάλτε και Λοβέρδους, οι οποίοι στάζουν μέλι για τον Τσίπρα!
Προ ημερών ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήριζε τους δημοσιογράφους του Documento «συμμορία» επειδή τόλμησαν να γράψουν ότι ο ανιψιός και σύμβουλός του ήταν συνέταιρος με τον καταδικασμένο Φλώρο (που ήταν). Υποθέτω πως αν ήταν ο ανιψιός του Τσίπρα θα έδινε εντολή στον ΣΚΑΙ και στον Φιλελεύθερο να κατεβάσουν τα μολύβια!
Αλλά το αστείο παρατράβηξε. Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να λάβει εντατικά μαθήματα για το πώς λειτουργεί η Δημοκρατία σε όλο τον κόσμο. Ας ρωτήσει τον Τράμπ που τραβάει όσα τραβάει από τους συναδέλφους μας στις ΗΠΑ.
Για την ουσία αν οι πολιτικοί και η οικονομική ελίτ θέλουν να κοπεί ο ομφάλιος λώρος της κάθε εξουσίας με τους δημοσιογράφους είναι πολύ εύκολο: ας σταματήσουν να τους βάζουν στα ψηφοδέλτια, ας σταματήσουν να τους βρίσκουν δουλειές σε κρατικά και ιδιωτικά Μέσα κι ας αφήσουν την αξιοσύνη του καθενός να κάνει τη δουλειά της. Αξιοκρατία λέγεται και είναι θέμα λίγων μηνών. Για να δούμε, μας αφήνετε ακηδεμόνευτους; Για ρωτήστε τον Μαρινάκη!
ΥΓ: Εκείνη η ψυχή που χαρακτήριζε προ ημερών τον Καραμανλή «τεμπέλη» και «ασώματη κεφαλή» τι να κάνει άραγε; Τη ζητά την κεφαλήν Καψώχα ή όχι;  
_______________________
INFO

Ο ΣΕΡΖΙΟ ΠΑΝΟΥΝΤΣΙΟ ΗΤΑΝ ΑΡΧΙΚΑ ΜΑΡΞΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΑ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ.
  ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ , ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΕ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ. ΠΟΣΟΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ  ΔΕΝ ΕΠΡΑΞΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ; ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΡΑΤΗ ΜΥΡΙΒΗΛΗ, ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΣΑΒΒΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟ, ΓΕΩΡΓΙΟ ΓΕΩΡΓΑΛΑ, ΤΑΚΗ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ, ΓΙΩΡΓΟ ΚΥΡΤΣΟ, ΣΑΚΗ ΜΟΥΜΤΖΗ, ΠΕΤΡΟ ΠΑΠΑΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟ, ΠΕΤΡΟ ΜΑΡΤΙΝΙΔΗ ΚΛΠ.

Αποτέλεσμα εικόνας για Sergio PanunzioSergio Panunzio - Wikipedia

Sergio Panunzio, spiegò l'essenza del fascismo e la sua aristocrazia ...

Sergio Panunzio - Wikipedia

 dottr. comm. Pan.

  «Το Δόγμα του φασισμού» - Τρίτη Έκδοση 1942. Το Ευαγγέλιο του Φασισμού . Δημοσιεύτηκε το 1942, με την ευκαιρία της «εικοσαετίας» της φασιστικής επανάστασης και γράφτηκε από τον αρχικά μαρξιστή  θεωρητικό του  συνδικαλιστικού κινήματος, δικηγόρο και καθηγητή πανεπιστημίου,   Sergio Panunzio, που μεταστράφηκε και έγινε  στενός συνεργάτης του Μουσολίνι, αποτελώντας έναν από τους βασικούς διαμορφωτές της φασιστικής ιδεολογίας μαζί με τους Giovanni Gentile, Carlo Costamagna και Alfredo Rocco. Πέθανε κρυπτόμενος  , ενώ τον αναζητούσαν Ιταλοί αντιφασίστες , για να τον εκτελέσουν.

*****************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τις τελευταίες 14 υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές ανακοίνωσε η Νέα Αριστερά.

  Ευρωεκλογές 2024: Μάρω Δούκα και Κωστής Καρπόζηλος στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς! ...