Σάββατο, Σεπτεμβρίου 22, 2018

Οι εντιμότατοι διαφθορείς μας

 

Σάλος από την αποκάλυψη της «F&M Voice» για τον λογαριασμό Φρουζή στην Ελβετία

Δαμιανός Κοσμίδης


Το γύρο του διαδικτύου έκανε -και συνεχίζει να κάνει- η αποκάλυψη του προχτεσινού φύλλου της Finance & Markets Voice για τη δέσμευση από τις ελβετικές αρχές λογαριασμού του πρώην ισχυρού άνδρα της Novartis, Κωνσταντίνου Φρουζή.
Η είδηση «έπαιξε» την Πέμπτη και την Παρασκευή στα πρώτα θέματα μεγάλων ενημερωτικών sites (Εφημερίδα των Συντακτών, tribune.gr, altsantiri.gr και πολλά άλλα) και για πολλές ώρες φιγουράριζε στις πρώτες θέσεις των Google News, με αποτέλεσμα να προκληθεί σάλος σε πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους.
Το αποκλειστικό ρεπορτάζ της «F&M Voice» αποκάλυψε ότι οι ελβετικές αρχές ανακάλυψαν, στο πλαίσιο του αιτήματος δικαστικής συνδρομής που έχει υποβληθεί από την ελληνική πλευρά, λογαριασμό του Κ. Φρουζή στο κεντρικό κατάστημα της τράπεζας UBS στη Ζυρίχη, με καταθέσεις 42 εκατ. ευρώ, ποσό που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα του πρώην επικεφαλής της Novartis στην Ελλάδα.
Μάλιστα, το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ προσέθετε ότι οι Ελβετοί εικάζουν ότι ο συγκεκριμένος λογαριασμός είναι ο «τροφοδότης» για τις ερευνώμενες πληρωμές της φαρμακοβιομηχανίας σε πολιτικούς και πρόσωπα-κλειδιά του χώρου της Υγείας.
Η αποκάλυψη καθ’ αυτή, αλλά και η τεράστια δημοσιότητα που έλαβε, μετά την εκτενή αναπαραγωγή της από άλλα μέσα, έχει φέρει σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση τη Νέα Δημοκρατία. Στο Μοσχάτο θεωρούν ότι με τη συγκεκριμένη εξέλιξη ανοίγει ένας νέος κύκλος αποκαλύψεων σχετικά με το σκάνδαλο της Novartis, κάτι που κάνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να «κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα», καθώς πριν από μία μόλις εβδομάδα έκανε λόγο στη Θεσσαλονίκη για σκευωρία.
Ο αρχηγός της Ν.Δ., ενώ αρχικά κράτησε αποστάσεις και ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός στις αναφορές του για την υπόθεση, υιοθέτησε τελικά τη «γραμμή» Σαμαρά-Γεωργιάδη. Κινδυνεύει, ωστόσο, να βρεθεί εγκλωβισμένος σε αυτή, την ώρα που το ελβετικό «λαβράκι» εγκυμονεί τον κίνδυνο να υπάρξουν, σύντομα, νέες αποκαλύψεις.
Σάλος από την αποκάλυψη της «F&M Voice» για τον λογαριασμό Φρουζή στην Ελβετία


Να υπενθυμίσουμε ότι στο ίδιο ρεπορτάζ της «F&M Voice» γινόταν λόγος για μια ακόμη εξέλιξη σχετικά με τον κ. Φρουζή και συγκεκριμένα για την «τύχη» των εν Ελλάδι λογαριασμών του. Η εφημερίδα ανέφερε πως, μετά την αποδοχή και καταβολή από τον «Mr. Novartis» προστίμου ενός περίπου εκατομμυρίου, που του επέβαλλε το ΚΕΦΟΜΕΠ (Κέντρο Φορολογίας Μεγάλου Πλούτου), άρθηκε η πρότερη δέσμευσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επιστροφή στην Άνοιξη με κακό καιρό: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ για Παρασκευή και Σάββατο

      emy.gr Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) https://www.boatfishing.gr/wp-content/uploads/2018/09/ektakto-deltio-thyellodon-an...