Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 24, 2018

Μια ταινία-αφύπνισης όλων πάνω στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με προβλήματα όρασης

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/el/d/d8/%CE%A4%CE%BF_%CF%86%CF%89%CF%82_%CF%80%CE%BF%CF%85_%CF%83%CE%B2%CE%AE%CE%BD%CE%B5%CE%B9.jpegΤο φως που σβήνει

Δραματική ελληνική ταινία, σε σκηνοθεσία Βασίλη Ντούρου με τους: Αλέκο Αλεξανδράκη, Βίκυ Βολιώτη, Ελισάβετ Ναζλίδου, Βλαδίμηρο Γολοσίνσκι, Δημήτρη Μαυρόπουλο .
 Σχετική εικόνα

Στον φάρο του Πάπα έχουν γυριστεί σκηνές από την κινηματογραφική ταινία «Το φως που σβήνει» με πρωταγωνιστή τον Αλέκο Αλεξανδράκη. Δεσπόζει αγέρωχος στο δύσβατο νοτιοδυτικό άκρο της Ικαρίας και καμαρώνει γιατί καταχωρίστηκε πλέον και επίσημα ως μνημείο της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας.

Η ταινία διαδραματίζεται στη Χάλκη, όπου ένας δωδεκάχρονος ζει με τη χωρισμένη μητέρα του. Ο μικρός χάνει την όρασή του, από μία σπάνια αρρώστια, αλλά αναπτύσσει μια ιδιαίτερη ακουστική ευαισθησία ικανή να ξεδιπλώσει το ταλέντο του στη μουσική. Στο πρόσωπο του γέρου φαροφύλακα του νησιού βρίσκει κατανόηση και δημιουργείται μια βαθιά φιλική σχέση μεταξύ τους. Ο φαροφύλακας, αυτοδίδακτος μουσικός ο ίδιος, αντιλαμβάνεται το ταλέντο του μικρού και τον καθοδηγεί ως «πνευματικός δάσκαλος». Η μητέρα του αγοριού που είναι αντιμέτωπη με τη δύσκολη καθημερινότητα ενοχλείται από αυτήν την σχέση.
Ωστόσο, ο ερχομός στο νησί μιας νέας δασκάλας θα αλλάξει το σκηνικό. Δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για τις ικανότητες του μικρού ήρωα και με δική της πρωτοβουλία ο μικρός λαμβάνει μέρος σε ένα μουσικό διαγωνισμό που διοργανώνεται στην Αθήνα.
Μια ταινία-ύμνος για τη κατανόηση ,  αποδοχή  και στήριξη των παιδιών με προβλήματα όρασης στον τόπο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γρηγόρης Γεροτζιάφας: «Ήρθε η ώρα η Αριστερά και η ευρύτερη προοδευτική παράταξη να κάνουν ένα βήμα μπροστά»

Γρηγόρης Γεροτζιάφας: Τι να κάνουμε anoixtoparathyro.gr 19 Απριλίου 2024 Ήρθε η ώρα η Αριστερά και η ευρύτερη προοδευτική παράταξη ...