Τρίτη, Σεπτεμβρίου 25, 2018

Μπαλέτο, ιδρώτας και δάκρυα: οι θυσίες για να γίνει ένα κορίτσι πρίμα μπαλαρίνα

Αποτέλεσμα εικόνας για ballet training scene Στην ανιψιά μου Πόπη,
  μάλα πολλά πλάγχθη, 
επεί Τέχνης ιερόν πτολίεθρον έπερσεν

Μπαλέτο, ιδρώτας και δάκρυα: Το οδυνηρό ταξίδι από τη γεμάτη ελπίδες νιότη έως την πρίμα μπαλαρίνα





Το να γίνεις  επαγγελματίας μπαλαρίνα είναι ένα ταξίδι που ξεκινά από  τη  νεαρή ηλικία και είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικό. Συναντούμε νεαρά κορίτσια που αφιερώνουν τη ζωή τους στο επάγγελμα, καθώς και  γυναίκες, οι οποίες  έχουν φτάσει  στην κορυφή, χορεύοντας  στη σκηνή του  Θεάτρου Μαριίνσκι στην Αγία Πετρούπολη.
Ο Δον Κιχώτης , η Κάρμεν  και  ο Καρυοθραύστης ανήκουν στα πιο σημαντικά και  δημοφιλή μπαλέτα με φανατικούς λάτρεις  σε όλο τον κόσμο. Οι θεατές απολαμβάνουν την ομορφιά και τη δόξα του  μπαλέτου στο σύνολό του , ίσως χωρίς να γνωρίζουν ότι τα ακριβή πιρουετάκια και τα κομψά βήματα των μπαλαρίνων είναι αποτέλεσμα πολλών ωρών εξαντλητικής εκπαίδευσης και πρόβας.

Χρειάζεται μια ζωή σκληρής δουλειάς και αφοσίωσης για να αποδείξουν  ότι αξίζουν έναν σημαντικό ρόλο. Ωστόσο, μόνο λίγες προορίζονται να εκτελέσουν σόλο κομμάτια, οι  υπόλοιπες θα συνεχίσουν να χορεύουν στο κορ ντε μπαλέ.Η πραγματική ζωή για μια μπαλαρίνα είναι πολύ μακριά από τους παραμυθένους ρόλους που ερμηνεύουν   στη σκηνή.
  Τα νεαρά κορίτσια περνούν πολλές ώρες  σκληρής προπόνησης και ατελείωτων ακροάσεων για να επιδείξουν την τέλεια μορφή και το ταλέντο τους.Από την παιδική ηλικία αφιερώνουν τη ζωή τους σε μια επαγγελματική πορεία μέσα από τις ακαδημίες μπαλέτου, αποκομμένες  από οικογένεια και  φίλους. 
 Αποτέλεσμα εικόνας για ballet training scene
Δεν έχουν προσωπικό χρόνο, οι μέρες τους  αναλώνονται σε  ατελείωτες ασκήσεις από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ.
Εκτός από ένα σκληρό πρόγραμμα προπόνησης και διαρκή δίαιτα , πολλές ταλαντούχες νέες χορεύτριες πρέπει να αντιμετωπίζουν τους σκληρούς ψιθύρους  και τα ειρωνικά χάχανα των ζηλιάρηδων ανταγωνιστριών. 
Ωστόσο, η αντοχή και η δύναμή τους  θα τους βοηθήσουν να συνεχίσουν το όνειρό τους να χορεύουν σόλο στις παγκοσμίου φήμης σκηνές Μπολσόι και Μαριίνσκι.
 Το να είσαι επαγγελματίας χορεύτρια μπαλέτου απαιτεί πραγματική δύναμη και καλή φυσική κατάσταση τόσο στο μυαλό  όσο και στο σώμα.
 Η πιο διάσημη και διάσημη πρώτη μπαλαρίνα της Ρωσίας, η Diana Vishneva, γνωρίζει από πρώτο χέρι το πραγματικό κόστος επιτυχίας και λατρείας από ένα ακροατήριο. Το RT Doc παραμερίζει το πέπλο στον κόσμο του μπαλέτου και συναντά τα νεαρά κορίτσια που θυσιάζουν την καλύτερη ηλικία της ζωής τους  στην τέχνη του κλασικού χορού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...