Κυριακή, Σεπτεμβρίου 23, 2018

ΔΥΟ ΙΕΡΑ ΤΕΡΑΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΓΕΡΑΣΤΗ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΗ ΚΩΜΩΔΙΑ

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/d/d8/Bedtimestoryos.jpeg

 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΑΣ


Αγέραστη κωμωδία που  έχει να κάνει με δύο ακαταμάχητους ζιγκολό και τον συνεχή ανταγωνισμό τους για..."επικράτηση" στο  κοσμοπολίτικο περιβάλλον της Γαλλικής Ριβιέρας.
 Ο ώριμος  Lawrence Jameson (David Niven) είναι ένας γοητευτικός απατεώνας που αποσπά χρήματα από πλούσιες κυρίες .  Η κυριαρχία του στην περιοχή απειλείται σοβαρά όταν εμφανίζεται ο νεαρός Αμερικανός απατεωνίσκος Freddy Benson (Marlon Brando). 
Μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια να τον ξεφορτωθεί, ο Lawrence αναγκάζεται να συνεργαστεί μαζί του. Τελικά, όμως, αποδεικνύεται ότι η περιοχή είναι πολύ μικρή για τα δυο λιοντάρια και αποφασίζουν να μονομαχήσουν βάζοντας ένα στοίχημα: όποιος χάσει, θα πρέπει να φύγει από την περιοχή, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο για το άλλο.
Δύο  ηθοποιοί , που άφησαν το στίγμα τους στον παγκόσμιο κινηματογράφο, συνθέτουν ένα ακαταμάχητο δίδυμο, που υπό την επιδέξια μπαγκέτα ενός σκηνοθέτη μετρ της κωμωδίας και ενός πνευματώδους σεναρίου  ανεβάζουν τα στάνταρτ μιας τυπικής χολιγουντιανής ταινίας με ιλουστρασιόν  ευρωπαϊκό ντεκόρ.

Director: Ralph Levy  (1920-2001)
Writers: Stanley Shapiro, Paul Henning
 Stars: Marlon Brando (1924-2004), David Niven (1910-1983), Shirley Jones(1934-)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Black Magic/«Καλιόστρο» (1949): ρεσιτάλ ερμηνείας από τον Όρσον Γουέλς για το πιο μυστηριώδες πρόσωπο της προηγούμενης χιλιετίας

Ο τελευταίος αλχημιστής - Ο κόμης Καλιόστρο «Γι` άλλους ένας σπουδαίο...