Τρίτη, Αυγούστου 14, 2018

Υπόγραψε για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Σαουδική Αραβία

https://i2-prod.mirror.co.uk/incoming/article7599217.ece/ALTERNATES/s615b/A-woman-is-about-to-beheaded-in-Saudi-Arabia.jpg 
Aπό σοκαριστικό βίντεο μιας γυναίκας που πρόκειται να αποκεφαλιστεί στη Σαουδική Αραβία (Εικόνα: CNN)


See: Brutality of life in Saudi Arabia  

 __________________
avaaz.org
Αγαπημένες φίλες και φίλοι,

Η Σαουδική Αραβία ακόμη καταδικάζει γυναίκες σε θάνατο με λιθοβολισμό, τιμωρεί ειρηνικούς ακτιβιστές με άγριο μαστίγωμα, και τώρα, με τη βοήθεια των συμμάχων της, βομβάρδισε ένα σχολικό λεωφορείο γεμάτο παιδιά στην Υεμένη.

Ο Καναδάς μόλις επέκρινε την πιο πρόσφατη φυλάκιση ακτιβιστριών στη Σ. Αραβία, και αμέσως οι Σαουδάραβες απάντησαν με κυρώσεις!Είναι κλασική τακτική εκφοβισμού της Σ. Αραβίας: παραδειγματική τιμωρία οποιουδήποτε τολμάει να τους πάει κόντρα.

Ως εδώ! Βοήθησε να πιέσουμε τις κυβερνήσεις μας να στηρίξουν τον Καναδά – απαιτώντας την απελευθέρωση των ακτιβιστριών, αποβάλλοντας τηΣ. Αραβία απ’ το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ και επιβάλλοντάς της κυρώσεις.Πρόσθεσε το όνομά σου:

Υπόγραψε για τα ανθρώπινα δικαιώματα!

Οι περισσότερες χώρες του κόσμου έχουν ακόμη δημοκρατία και σεβασμό προς τα ανθρώπινα δικαιώματα. Όμως απολυταρχικές χώρες όπως η Σαουδική Αραβία προσπαθούν να μας απομακρύνουν απ’ τον νόμο, τα δικαιώματα και τη δημοκρατία, προς ένα σκοτεινό κόσμο όπου ο δυνατός έχει πάντα δίκιο.

Τα έβαλαν με τον Καναδά επειδή είναι ένα φωτεινό παράδειγμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και παγκόσμιων αξιών. Οι δημοκρατίες του κόσμου πρέπει τώρα να συσπειρωθούν – γιατί μπορεί να είμαστε οι επόμενοι.

Για να καταλάβεις – η Σ. Αραβία δεν είναι μόνο στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, είναι και στις επιτροπές για τα δικαιώματα των γυναικών, τη στιγμή που φυλακίζει γυναίκες άδικα! Ήρθε η στιγμή για τις κυβερνήσεις μας να υπερασπιστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Πρόσθεσε τη φωνή σουστο παγκόσμιο ψήφισμα για να απαιτήσουμε να αποβληθεί η Σ. Αραβία απ΄ το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Υπόγραψε για τα ανθρώπινα δικαιώματα!

Το κίνημά μας έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να απαγορευτούν απ΄ το Ευρωκοινοβούλιο οι πωλήσεις όπλων προς τους Σαουδάραβες. Ήταν η πρώτη φορά που δημοκρατίες ύψωσαν τοανάστημά τους ενάντια στο πετρέλαιο και το χρήμα της Σ. Αραβίας. Ας ενώσουμε ξανά τις δυνάμεις μας για να υπερασπιστούμε τον νόμο και τα ανθρώπινα δικαιώματα,έναντι της σκοτεινής δυστοπίας στην οποία μας σπρώχνουν οι Σαουδάραβες και οΤραμπ.

Με ελπίδα,
Rewan, Andrew, Fatima, Danny και όλη η ομάδα του Avaaz

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διπλωματικό σοκ ανάμεσα σε Σαουδική Αραβία και Καναδά για τα… μάτια ακτιβιστριών (Tribune)
https://www.tribune.gr/world/news/article/492342/diplomatiko-quot-sok-quot-anamesa-se-saoydiki-aravia-kai-kanada-gia-ta-matia-aktivistrion.html

Πώς έφτασαν σε διπλωματική κρίση Σαουδική Αραβία και Καναδάς (Newsbeast)
https://www.newsbeast.gr/world/arthro/3879903/pos-eftasan-se-diplomatiki-krisi-saoydiki-aravia-kai-kanadas

Στα «χαρακώματα» παραμένουν Σαουδική Αραβία και Καναδάς (EuroNews)
http://gr.euronews.com/2018/08/09/saoudiki-aravia-kanadas-diplomatikh-entash

Αυξάνεται η διπλωματική ένταση μεταξύ Κανάδα και Σ. Αραβίας (Εφημερίδα τωνΣυντακτών)
https://www.efsyn.gr/arthro/metra-tis-saoydikis-aravias-kata-toy-kanada

ΕΕ σε Σαουδική Αραβία: Δώστεδιευκρινίσεις για την κράτηση των ακτιβιστριών (ΣΚΑΪ)
http://www.skai.gr/news/world/article/380669/ee-se-saoudiki-aravia-doste-dieukriniseis-gia-tin-kratisi-ton-aktivistrion/

Στα Αγγλικά:

Γιατί η Σαουδική Αραβία άνοιξε διπλωματικό πόλεμο με τον Καναδά (Vox)
https://www.vox.com/world/2018/8/6/17656864/saudi-arabia-canada-ambassador-persona-non-grata-samar-badawi

Η Σαουδική Αραβίαπαγώνει τις εμπορικές σχέσεις με τον Καναδά, επειδή ζήτησε την απελευθέρωσηακτιβιστριών (BBC)
https://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-45079682

Ηδιαμάχη της Σαουδικής Αραβίας με τον Καναδά αποκαλύπτει την αδυναμία τουπρίγκιπα (Washington Post)
https://www.washingtonpost.com/world/2018/08/07/saudi-arabias-fight-with-canada-exposes-its-fragile-crown-prince/?utm_term=.5379238b4f64

«Πάντα θαυπερασπιζόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα»: Γιατί η Σαουδική Αραβία ανέστειλεαπότομα τις εμπορικές σχέσεις με τον Καναδά (National Post)
https://nationalpost.com/news/world/saudi-arabias-diplomatic-dispute-with-canada-an-explainer

ΔιαμάχηΣαουδικής Αραβίας με Καναδά: Φίμωσητης Δυτικής κριτικής; (DW)
https://www.dw.com/en/saudi-arabias-row-with-canada-silencing-western-criticism/a-44988894

Γι’ αυτό οισύμμαχοι του Καναδά έχουν κρατήσει το στόμα τους κλειστό στη διαμάχη με τηΣαουδική Αραβία (Global News)https://globalnews.ca/news/4376037/canada-saudi-arabia-dispute-united-states-silent/

Δεν υπάρχουν σχόλια: