Πέμπτη, Νοεμβρίου 30, 2017

Βασίλης Θεοχαράκης : μια πολυσχιδής και πολλαπλά αξιόλογη προσωπικότητα

O Βασίλης Θεοχαράκης είναι ένας από τους μεγάλους Έλληνες επιχειρηματίες με πολυσχιδή δραστηριότητα, αλλά μια από τις άγνωστες στο ευρύ κοινό πτυχές της προσωπικότητας του είναι η ζωγραφική.
Σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του, μιλώντας στο CNN Greece, εξιστορεί την διαδρομή του στη ζωγραφική, πως επιλέγει τα θέματα των έργων του ενώ αποκαλύπτει και τα μυστικά για την επιτυχία στην επιχειρηματικότητα και στον χώρο των τεχνών.
 Παράλληλα με τις νομικές σπουδές του, μαθήτευσε δίπλα σε έναν από τους σπουδαίους Έλληνες ζωγράφους, τον Σπύρο Παπαλουκά.

 «H τύχη μπορεί να βοηθήσει στις επιχειρήσεις αλλά για την τέχνη χρειάζεται ταλέντο» δηλώνει στο CNN Greece. «To μυστικό για την επιτυχία είναι να αγαπάς ότι κάνεις, η πολύ δουλειά και η εντιμότητα» , λέει ο κ. Θεοχαράκης.

Η πρώτη έκθεσή του ήταν το 1957 στο Διεθνές Φεστιβάλ Νέων στη Μόσχα και από τότε έχει εκθέσει έργα του εντός και εκτός Ελλάδος. Έργα του βρίσκονται στην Εθνική Πινακοθήκη και σε άλλες σημαντικές δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.
Το 2004 ίδρυσε με τη σύζυγό του Μαρίνα το κοινωφελές Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη και στο κέντρο της Αθήνας- σχεδόν απέναντι από την Βουλή- δημιούργησε έναν πολυχώρο εκθέσεων. Το κτήριο- κόσμημα του ιδρύματος Θεοχαράκη άνοιξε τις πύλες του στο κοινό τον Δεκέμβριο του 2007 και έχει φιλοξενήσει σημαντικές εκθέσεις Ελλήνων και διεθνούς εμβέλειας ζωγράφων.Αποτέλεσμα εικόνας για ο κοινωφελές Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη και στο κέντρο της Αθήνας-
Ο Βασίλης Θεοχαράκης είναι επικεφαλής ενός διαφοροποιημένου ομίλου επιχειρήσεων με τομείς δραστηριότητας την αυτοκινητική βιομηχανία, τραπεζικές εργασίες, κατασκευές, υγειονομική περίθαλψη, καλλυντικά, ψηφιακά συστήματα και τη ναυτιλία

Δεν υπάρχουν σχόλια: