Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2017

Βρίζουν τον πρωθυπουργό και οι εισαγγελείς κοιμούνται

Βρίζουν τον πρωθυπουργό και οι εισαγγελείς κοιμούνται
Πέρασαν ήδη τρεις ημέρες, 72 ώρες για την ακρίβεια, από τη δημοσίευση της ανάρτησης σε γνωστό site οργανωμένων οπαδών της ΠΑΕ Ολυμπιακός, με την οποία προειδοποιεί και απειλεί την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό και δύο υπουργούς για το τι μέλλει γενέσθαι, εάν και εφόσον εκδοθεί το αναμενόμενο παραπεμπτικό βούλευμα για την Εγκληματική Οργάνωση στο Ποδόσφαιρο από το Συμβούλιο Εφετών.

Το πρωτοφανές στοιχείο σε αυτήν τη δομημένη προπαγάνδα είναι η εξαπόλυση προσωπικής επίθεσης κατά του πρωθυπουργού και υπουργών του, με πρωτόγνωρη βιαιότητα, χυδαιότητα και ύβρειςΗ ιστοσελίδα redsagainsthemachine.gr με ανάρτησή της μία ημέρα πριν από τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ, με URL: http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/171021/diemfyloi-syrizanel-tolmiste-na-parapempsete-se-diki-marinaki, εξηγεί το πώς θα αντιδράσουν οι οπαδοί της ΠΑΕ σε περίπτωση που το βούλευμα παραπέμπει τον πρόεδρο της ομάδας Βαγγέλη Μαρινάκη. Σημασία δεν έχει η συνήθης «οπαδική» συνθηματολογία, γηπεδικού ήθους και χουλιγκανικού περιεχομένου.

Σημασία έχει η συστηματική παράθεση των νομικών επιπτώσεων που θα προκύψουν από το παραπεμπτικό βούλευμα. Η παράθεση αυτή έχει συνταχθεί όχι από οργανωμένους χούλιγκαν αλλά από πρόσωπο που γνωρίζει τα πράγματα, είναι αναλυτικός και σαφής, αλλά και διαθέτει νομική πληροφόρηση από κάποιον ειδικό σε τέτοια ζητήματα. Με λίγα λόγια, είναι μία οργανωμένη δουλειά με στόχο τη συσπείρωση του οπαδικού δυναμικού, ώστε να είναι «χρήσιμο», αν και εφόσον χρειαστεί.

Το πρωτοφανές στοιχείο σε αυτήν τη δομημένη προπαγάνδα είναι η εξαπόλυση προσωπικής επίθεσης κατά του πρωθυπουργού και υπουργών του, με πρωτόγνωρη βιαιότητα, χυδαιότητα και ύβρεις, αλλά και (κυρίως) με πολιτικού επιπέδου απειλές.

Το οπαδικό αυτό site ούτε λίγο ούτε πολύ κάνει λόγο για συγκρότηση κινηματικής δράσης κατά της κυβέρνησης με την απειλή καταψήφισής της στις επόμενες εκλογές, αλλά αναφέρεται και σε ανάληψη δράσης κατά προσώπων εκ μέρους του οπαδικού στοιχείου. Ιδιωτικός στρατός σε δράση δηλαδή και ό,τι ήθελε προκύψει.

Διαβάστε ορισμένες από τις εκφράσεις αυτές: «Η ανώμαλη συγκυβέρνηση διέμφυλων κερατάδων που εξέλεξε ο ''υπερήφανος'' ελληνικός λαός ΣΤΟΚΩΝ, ο ΣΥΡΙΖΑ του απατεώνα παπατζή κωλοτούμπα Τσίπρα και οι ΑΝΕΛ του ανεπάγγελτου λαμόγιου-συνεργάτη με το αζημίωτο οπλοβιομηχάνων-συνομιλητή ισοβιτών της ''λαϊκής δεξιάς'' Πάνου Καμμένου, στην υπηρεσία των Νικόλα Πατέρα-Δημήτρη Μελισσανίδη-Ιβάν Ιγκνάτιεβιτς ''Σαββίδη'', αφού δοκίμασαν να ασκήσουν δίωξη κατά Μαρινάκη για το ''Noor 2'' με το ''λαθρεμπόριο καυσίμων-ξέπλυμα χρηματος'' και τους γύρισε μπούμερανγκ με όσα διέρρευσαν από τις συνομιλίες του Γιαννουσάκη με διάφορους (κι έρχονται και με άλλους...), επέστρεψαν στην ιστορία που είχε βαλτώσει για 1 χρόνο, μετά την πρόταση του εισαγγελέα Δασκαλόπουλου. Με βάση αυτήν, ο Μαρινάκης κατηγορείται για 4 κακουργήματα».

Δεν έχει αλλάξει ούτε μία λέξη και δεν έχει αλλοιωθεί ούτε ένα σημείο στίξης στο κείμενο αυτό.

Συνεχίζουμε την ανάγνωση με ένα δεύτερο απόσπασμα, το οποίο βρίθει χαρακτηρισμών για δικαστικούς λειτουργούς: «Μέχρι τώρα λέμε το τι μεθοδεύουν οι εχθροί του Ολυμπιακού, με πρώτο και καλύτερο τον ανεπάγγελτο απατεώνα ροζ αριστερό κερατά πρωθυπουργό Τσίπρα, που έταξε το πρωτάθλημα στον Ιγκνάτιεβιτς ''Σαββίδη'' του ΠΑΟΚ, το φίλο του που ως πρωθυπουργός προσπαθεί να αβαντάρει, ακόμη και να τον χρηματοδοτεί με διάφορους τρόπους (π.χ. πρόστιμο 38 εκ. ευρώ της ΣΕΚΑΠ του Ιγκνάτιεβιτς ''Σαββίδη'', το οποίο παρ'ολίγον να διαγραφεί από την κυβέρνηση), για μία ΑΣΤΕΙΑ υπόθεση, όπως έχουμε αναλύσει από την πρώτη στιγμή που βγήκε το βούλευμα του επίορκου, στημένου εισαγγελέα Κορέα, τον Ιούλιο του 2014».

Παρακάτω εμφανίζεται ξεκάθαρα και ο πολιτικός εκβιασμός: «Τώρα θα πούμε το τι θα γίνει. Ας βάλουν καλά στο μυαλό τους οι διέμφυλοι ανώμαλοι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ένα πράγμα. Αν τολμήσουν να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα που ετοιμάζουν, ΘΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ. Καλό είναι οι πολιτευτές τους και οι ελάχιστοι εναπομείναντες υποστηρικτές τους, κάτι γλοιώδη πρώην πασοκόσκυλα της ''Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Β' Πειραιά'' που τρώνε με δέκα μασέλες επί Τσίπρα σε διάφορες επιτροπές και τα καραμανλικά ''γαλάζια παιδιά'' της παλιάς ΝΔ που πλέον τους στηρίζουν, να αλλάξουν χώρα. Όχι Περιφέρεια στην οποία θα πολιτευτούν. Χώρα, μην πω ήπειρο.

»Περνάμε σε ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ».

Προσέξτε την τελευταία λέξη (ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ). Μιλάμε για καθαρό εκλογικό εκβιασμό. Οι οπαδοί της ΠΑΕ θα καταψηφίσουν όλους όσοι προαναφέρονται.

Οι επικίνδυνοι συνδυασμοί


Λίγες ώρες μετά την ανάρτηση αυτού του περιεχομένου είχαμε τη «μοτοπορεία» που οργανώθηκε από το Φάληρο μέσω Συγγρού. Από αυτήν την ορδή ξεπετάχτηκαν οι κουκουλοφόροι που επιτέθηκαν στα γραφεία της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ» και κατά της ιστοσελίδας News247 με τις γνωστές συνέπειες.

Τη Δευτέρα το πρωί το zougla.gr αποκαλύπτει την επιστολή της εισαγγελέως Ειρήνης Τζίβα προς το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και προσωπικά προς τον υπουργό κ. Τόσκα, διά της οποίας η δικαστική λειτουργός σε πολύ αυστηρό ύφος ενημερώνει για ύποπτες κινήσεις εντός και γύρω από την πολυκατοικία όπου διαμένει, αναφέρει πως διαθέτει υλικό από κάμερα ασφαλείας με τα πρόσωπα των «περίεργων επισκεπτών», σημειώνει πως μερίδα του Τύπου και δημοσιογράφοι καταφέρονται συστηματικά εναντίον της, και ξεκαθαρίζει (το σημαντικότερο) πως όλα τα παραπάνω συμβαίνουν ενόσω η ίδια συνεχίζει την έρευνά της για την υπόθεση NOOR1, τη χρηματοδότηση και διακίνηση του φορτίου ηρωίνης αλλά και τα εμπλεκόμενα πρόσωπα στις κακουργηματικές αυτές πράξεις (κατ' εξακολούθηση και κατά συνήθεια), όπως υπογραμμίζει η ίδια. Η εισαγγελέας καταλήγει πως εκ των πραγμάτων τίθεται θέμα ασφαλείας για την ίδια και πως χρειάζεται η λήψη μέτρων από την αστυνομία καθώς και η τοποθέτηση μόνιμης φρουράς στην πολυκατοικία όπου διαμένει.

Οι συνειρμοί είναι ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο παιχνίδι, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις είναι και αναπόφευκτοι. Όπως στην παρούσα περίπτωση. Ερώτημα λοιπόν. Κατόπιν όλων τούτων η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου πώς ακριβώς αντιλαμβάνεται τις εξελίξεις; Ανησυχητικές; Ανώδυνες; Αδιάφορες; Επικίνδυνες; Πρωτοφανείς; Διότι κάπως θα πρέπει να τις αντιλαμβάνεται. Τα χειρότερα προφανώς έρχονται και η «σπορά του κακού» έχει ήδη γίνει στα χλοερά λιβάδια της ελληνικής πραγματικότητας. Ας προλάβουν, λοιπόν, πριν το κακό γίνει μη αναστρέψιμο.

Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια: