Σάββατο, Οκτωβρίου 28, 2017

Νέα Νονοκρατία


http://www.creteplus.gr/assets/pages/1daec-1005549_10153165818966637_134556573690532554_n.jpgΣυνομιλίες Αυγενάκη με ποινικούς για ρουσφέτια – Με μηνύσεις απαντά ο γραμματέας της ΝΔ

Πηγή:  tvxs.gr

Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη απάντησε ο γραμματέας της ΝΔ - και προσωπικός φίλος του Κυριάκου Μητσοτάκη - Λευτέρης Αυγενάκης στο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento που τον παρουσιάζει να συνομιλεί με εκβιαστές και ποινικούς που ερευνώνται για μαύρο χρήμα, να τους κάνει ρουσφέτια και να λαμβάνει δώρα.
Ειδικότερα ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης έχει καταγραφεί από τον κοριό της ΕΥΠ να συνομιλεί με άτομα που έχουν καταδικαστεί για εκβιασμό, που ερευνώνται για παράνομη εμπορία χρυσού και για διακίνηση μαύρου χρήματος και, σύμφωνα με το δημοσίευμα, συνθέτουν ένα δίκτυο με πλοκάμια στην πολιτική, την αστυνομία και την Εκκλησία.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η καταγραφή των συνομιλιών του Αυγενάκη δεν αποτελεί κάποια «καραμπόλα» που προέκυψε από την έρευνα, αλλά δείχνει σχέσεις του βουλευτή, ο οποίος κάνει εξυπηρετήσεις στους συνομιλητές του, τόσο προσωπικά όσο και μέσω του φρουρού του Νίκου Μανώλη. Τα μέλη της ομάδας αναφέρουν επίσης πως κάνουν προσωπικά δώρα στον Αυγενάκη και στη σύζυγό του. Επιπλέον με το ίδιο κύκλωμα φέρεται να έχει σχέσεις ο Γιάννης Σαραντόπουλος, αξιωματικός της ΕΛΑΣ αλλά και επικεφαλής της φρουράς της Ντόρας Μπακογιάννη.
Η συγκεκριμένη ομάδα, μέλη της οποίας είναι πρώην στελέχη του ΣΔΟΕ, δικηγόροι, αστυνομικοί και φερόμενοι ως ελεύθεροι επαγγελματίες, με εκατομμύρια αν και άεργοι, είχε εκβιάσει το 2013 την έμπορο χρυσού Μάρα Αναστασοπούλου, η οποία όμως τους παγίδευσε με την ΕΛΑΣ. Τα μέλη του κυκλώματος και πρώην στελέχη του ΣΔΟΕ είχαν κατασχέσει 16 κιλά χρυσό από τα γραφεία της εταιρείας της κ. Αναστασοπούλου με πρόσχημα ότι δεν υπήρχαν παραστατικά και απαιτούσαν από την ίδια να δώσει 500.000 ευρώ για να συντάξουν θετικά πορίσματα.
Διαβάστε επίσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά εξηγήσεις από Αυγενάκη - Μητσοτάκη 
Ως ενδιάμεσος στον εκβιασμό, σύμφωνα πάντα με την Documento, εμφανιζόταν ο Παναγιώτης Μπαμπάμτσης, ο οποίος δήλωνε «επιχειρηματίας». Η σύλληψή τους είχε λάβει μεγάλη δημοσιότητα και μεταξύ των επαφών του Μπαμπάμτση είναι και ο Λευτέρης Αυγενάκης, όπως προκύπτει από τις καταγραφές των συνομιλιών από τον κοριό της ΕΥΠ.
Σε αυτές τις συνομιλίες, που έγιναν το 2015, ο φρουρός του Αυγενάκη διαβεβαιώνει τον Μπαμπάμτση, που περιμένει να δικαστεί για τον εκβιασμό της εμπόρου χρυσού, ότι ο βουλευτής θα τον βοηθήσει γιατί έχει μεγάλη δύναμη και γνωρίζει ότι βοήθησε και έναν από του απαγωγείς του Παναγόπουλου. Σημειώνεται πως ο Μπαμπάμτσης εμφανίζεται με «μηδενικά» εισοδήματα ενώ κυκλοφορεί με ακριβά αυτοκίνητα, παίζει στοιχήματα άνω των 200.000 ευρώ και, όπως γράφει η εφημερίδα, είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης καταστημάτων που λειτουργούν με αχυρανθρώπους, μεταξύ των οποίων και οι μπουτίκ στον Αστέρα Βουλιαγμένης.
Ο φρουρός του Αυγενάκη αλλά και ο ίδιος ο βουλευτής συνομιλούν με τον Μπαμπάμτση ώστε να του κάνει ένα ρουσφέτι και συγκεκριμένα να ζητήσει από τον διευθύνοντα σύμβουλο του Αστέρα, Πολυχρόνη Γριβέα, να συνεχίσει τη μίσθωση των καταστημάτων του ξενοδοχείου στον «μπροστινό» του Μπαμπάμτση.
Οι συνομιλίες:
Στις 21 Οκτωβρίου του 2015 και ώρα 17.17, βάσει των DVD που παραδόθηκαν μαζί με τον πόρισμα, ο φρουρός του Λ. Αυγενάκη, Νίκος Μανώλης, καλεί τον Μπαμπάμτση:
  • Ν. Μ.: Δεν μου λες, ο Λευτέρης (Αυγενάκης) τελειώνει το απόγευμα από τη Βουλή. Για πες μου λίγο αυτό είναι το τηλέφωνο του Γριβέα, είναι το ….; 
  • Π.Μ: Περίμενε όπως είσαι, ναι… 
  • Ν.Μ: Ωραία. Τώρα να τον βγάλω εγώ (τον Αυγενάκη) να πάρει τον Γριβέα να του πει να ανανεώσει για εξάμηνο… 
  • Π.Μ: Της Εύας. 
  • Ν.Μ: Της Εύας Λυμπεροπούλου… 
  • Π.Μ: Ναι, η κοπέλα έχει κόψει τώρα επιταγή, έχει παραγγείλει ρούχα, είναι κρίμα. 
  • Ν.Μ: Έγινε θα σε πάρω εγώ μόλις μιλήσω μαζί του. Μόλις μιλήσω θα σε πάρει. 
  • Π.Μ: Εντάξει ρε Νίκο ευχαριστώ. Δεν ήθελα να του στείλω μήνυμα του Λευτέρη. 
  • Ν.Μ: Όχι ρε, είναι στη Βουλή μέσα. Δεν πρόκειται να το πάρει. 
Λίγες ώρες αργότερα, στις 22:38, ο Μπαμπάμτσης καλεί τον Αυγενάκη:
  • Αυγενάκης: Πάνο;
  • Π.Μ: Τι κάνετε κύριε Λευτέρη; 
  • Αυγενάκης: Πριν 15 λεπτά τελειώσαμε τη Βουλή από ένα τρέξιμο απίστευτο, από το πρωί από τις 9.30
  • Π.Μ: Το καταλαβαίνω
  • Αυγενάκης: Άκουσε με λίγο. Μίλησα με τον Γριβέα τώρα. 
  • Π.Μ: Ναι; 
  • Αυγενάκης: Εγώ ζήτησαν να δει θετικά το αυριανό ραντεβού και δώστε μου μια… κάνω μια παράκληση να δώσετε μια ευκαιρία γιατί αξίζει τον κόπο κλπ. Μου λέει εγώ δεν έχω πρόβλημα με τον Μπαμπάμτση, ίσα ίσα που έχουμε άριστη σχέση, προσωπικά τον συμπαθώ, αλλά έχω πρόβλημα με τους συνεργάτες του. Και το ξέρει, μου λέει, και έχουμε ξανακάνει κουβέντα. 
  • Π.Μ: Μάλιστα
  • Αυγενάκης: Του λέω, τι εννοείς με τους συνεταίρους του; Έχουμε μου λέει δυο τρία θεματάκια, λέει, πρέπει να με βοηθήσει και ο ίδιος. 
  • Π.Μ: Σωστά
  • Αυγανάκης: Τώρα θα τον ξαπάρω τηλέφωνο. 
Αμέσως μετά τον Αυγενάκη καλεί τον Μπαμπάμτση ο φρουρός του βουλευτή Ν. Μανώλης, ο οποίος διαβεβαιώνει πως όλα θα πάνε καλά και ζητά να κάνουν κάποιο δώρο στον Αυγενάκη και στη γυναίκα του.
  • Π.Μ: Ο Λευτέρης τι σου είπε για εμένα Νίκο; 
  • Ν.Μ: Μιλήσανε κλπ. Τον άκουσα που του είπε είναι πολύ καλό παιδί, θέλω κλπ, του μίλησε πολύ καλά. Μακάρι. Εγώ το μόνο, αν μπορέσει ο Λευτέρης και το έχει οργανώσει και το έχει κλείσει, κανόνισε εσύ μετά με την Εύα, στη γυναίκα του Λευτέρη να της κάνετε κανένα δώρο, ένα ωραίο, κάτι από το μαγαζί. 
  • Π.Μ: Ρε ό,τι θέλει, ό,τι γουστάρει, τι μαγαζί; Ό,τι θέλει
Την επόμενη ημέρα, στις 22 Οκτωβρίου 2015, ο Μπαμπάμτσης καλεί την Εύα Λυμπεροπούλου, την οποία εμφανίζει ως ιδιοκτήτρια στην μπουτίκ του Αστέρα, την ενημερώνει ότι όλα πήγαν καλά και ζητά να ετοιμάσει δώρα για τον Αυγενάκη και τη σύζυγό του:
  • Π.Μ: Ένα δώρο για τον Αυγενάκη, ένα πουκάμισο δηλαδή, και για τη γυναίκα του Αυγενάκη να δώσουμε κανένα Missoni. 
  • Ε.Λ: Paul Shark πουκάμισο ή κάτι άλλο; 
  • Π.Μ: Ναι, ναι να πάρουμε ένα Paul Shark. 
Στην ίδια συνομιλία ο Μπαμπάμτσης αναφέρει πως έχει ιδιαίτερες σχέσεις με τον Αυγενάκη, με τον οποίο πήγαν και διήμερο με το σκάφος:
  • Π.Μ: Ο Νίκος (Μανώλης) μου γνώρισε το καλοκαίρι τον Αυγενάκη και έκανα παρέα μαζί του. 
  • Ε.Λ: Αφού το ξέρω, το θυμάμαι. 
  • Π.Μ: Αλλά πήγαμε και διήμερο με το σκάφος μαζί με τον Αυγενάκη και αυτά, είναι πολύ καλός άνθρωπος. Και πολύ δυνατός. Θα γίνει σίγουρα υπουργός. Είναι πρώτος στην Κρήτη. Φαντάσου ότι έφαγε τον Κεφαλογιάννη. 
“Βοήθησε απαγωγέα του Παναγόπουλου”
Σε άλλη συνομιλία του Π. Μπαμπάμτση και του φρουρού του Λ. Αυγενάκη υπάρχει αναφορά και στην απαγωγή του Παναγόπουλου. Θέλοντας ο Νίκος Μανώλης να δείξει πως ο Αυγενάκης θα κάνει αυτό που υποσχέθηκε περιγράφει ένα περιστατικό με έναν από τους απαγωγείς του Περικλή Παναγόπουλου.
  • Ν.Μ: Να ξέρεις ο Αυγενάκης θα πάρει τηλέφωνο
  • Π.Μ: Τελείωσε.
  • Ν.Μ: Ξέρεις ποιος είναι κολλητός του Αυγενάκη; Τον ξέρεις τον Πετράκη;
  • Π.Μ: Ναι τον ξέρω
  • Ν.Μ: Αυτός που είναι στη φυλακή στην Αλικαρνασσό. Είναι αυτός που ήταν στην απαγωγή Παναγόπουλου
  • Π.Μ: Τον ξέρω, τον ξέρω τον Πετράκη καλά
  • Ν.Μ: Εγώ λοιπόν ήμουν κάτω. Αγκαλιές, φιλιά με τον Πετράκη, αδελφέ κλπ. Και του λέει: “Σε θυμάμαι από τότε Λευτέρη. Στις δύσκολες στιγμές πήρες τηλέφωνο στις φυλακές για να μην με πειράξουν”. Να ξέρεις τέτοιο παιδί είναι ο Λευτέρης. Είναι πολύ εντάξει.
Η σχέση του Αυγενάκη με τον Μπαμπάμτση προκύπτει και από μηνύματα που ανταλλάσσουν αλλά και από επίσκεψη του βουλευτή στον Αστέρα ύστερα από πρόσκληση του δεύτερου. Στις 20 Νοεμβρίου του 2015 ο Ν. Μανώλης ζητά από τον Μπαμπάμτση να βγάλει μια άδεια για τον Αστέρα στο όνομα του Αυγενάκη και της συζύγου Λένας Μπανιά. Ο Μπαμπάτσης ενημερώνει να ετοιμάσουν μασάζ και γυμναστήριο. Ο βουλευτής καταφθάνει και στέλνει μήνυμα για να του δώσουν είσοδο. Η προετοιμασία όμως είναι επεισοδιακή. Ο Μπαμπάμτσης επιτίθεται στον φύλακα στην είσοδο του Αστέρα και τον ξυλοκοπεί γιατί απαιτούσε να πληρώσουν είσοδο ο βουλευτής και η σύζυγός του.
Σύμφωνα με τη Documento, τα στοιχεία του ΣΔΟΕ για τις διασυνδέσεις του Μπαμπάμτση είναι αποκαλυπτικά. Όπως σημειώνουν οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ στην αναφορά τους ο Μπαμπάμτσης έχει δημιουργήσει έναν κύκλο γνωριμιών τον οποίο και χρησιμοποιεί για να εξυπηρετεί τα συμφέροντά του. Με δώρα, διευκολύνσεις, χάρες και πληρωμές καταφέρνει να ικανοποεί τον κύκλο του, ο οποίος με τη σειρά του τον εξυπηρετεί όποτε το ζητήσει. Ο Μπαμπάμτσης κινητοποιεί τον Αυγενάκη Ελευθέριο (εν ενεργεία βουλευτή της ΝΔ), τον Δημόπουλο, τον Νικόλαο Μανώλη και τον Τόλη Παππά και καταφέρνει να παίρνει έγκριση για ανανέωση των μισθωμάτων.
Αυτές οι διασυνδένσεις είναι διάχυτες στους 91 δίσκους που καταγράφουν τις συνομιλίες της ομάδας. Μάλιστα μήνυμα στον Μπαμπάμτση στέλνει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εκείνη την περίοδο ήταν υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ. Πρόκειται για προεκλογικό μήνυμα που τον καλεί σε συγκέντρωση στο Χαλάνδρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...