Δευτέρα, Οκτωβρίου 30, 2017

ΟΙ ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ ΤΟΥ ΓΥΑΛΙΟΥ



Ο Βελόπουλος και τα «fake news» για τις «πυρηνικές» οδοντόκρεμες (video)

Το φθόριο στις οδοντόκρεμες προέρχεται από ραδιενεργά απόβλητα;

«Fake news» ή αλλιώς «hoax» αποδεικνύεται πως είναι ο ισχυρισμός του πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ και νυν προέδρου του κόμματος «Ελληνική Λύση», Κυριάκου Βελόπουλου, σχετικά το περιεχόμενο οδοντόκρεμων του εμπορίου, οι οποίες, σύμφωνα με τον ίδιο, περιέχουν «δηλητήρια» και φθόριο που προέρχεται από… ραδιενεργά απόβλητα.
Τον ισχυρισμό αυτό κατέρριψε η ιστοσελίδα «ellinikahoaxes.gr», γνωστή για τις έρευνές της σχετικά τις ψευδείς ειδήσεις, στις οποίες πολύς κόσμος εκτίθεται χωρίς πολλές φορές να έχει τη δυνατότητα να τις διασταυρώσει.
Τι ισχυρίστηκε ο Βελόπουλος
Αναλυτικότερα, ο κ. Βελόπουλος, σε μια από τις εκπομπές του, ανέφερε πως τα χρώματα στο κάτω μέρος του σωληναρίου της οδοντόκρεμας, απεικονίζουν:
-Πράσινο: Φυτική
-Μπλε: Φυτική με προσθήκη φαρμακευτικής ουσίας
-Κόκκινο: Φυτική με προσθήκη χημικής σύνθεσης
-Μαύρο: Μόνο χημική σύνθεση
Τι πραγματικά είναι τα σημάδια στα πλαστικά σωληνάρια
Σύμφωνα με τα ellinikahoaxes.gr, τα σημάδια στα πλαστικά σωληνάρια και γενικότερα σε διάφορες συσκευασίες ονομάζονται «eye marks» και χρησιμοποιούνται από τα σύγχρονα μηχανήματα συσκευασίας. Ηλεκτρονικά μάτια μπορούν να ανιχνεύσουν αυτά τα σημάδια και έτσι γνωρίζουν που θα κάνουν διάφορες εργασίες, όπως που θα τυπώσουν ή που θα κόψουν την συσκευασία.
Στη συνέχεια της έρευνας των ellinikahoaxes.gr, αναφέρεται πως οι περισσότερες εμπορικές οδοντόκρεμες χρησιμοποιούν NaF (φθοριούχο νάτριο) ως φορέα φθοριούχου ιόντος και η ουσία παράγεται σε βιομηχανική κλίμακα από εξουδετέρωση HF (υδροφθορικού οξέως), ή άλλων οξέων, με ισχυρή βάση όπως NaOH (καυστικό νάτριο). Το NaF είναι πολύ διαλυτό στο νερό και διίσταται αμέσως στα δυο ιόντα που το απαρτίζουν δηλαδή το νάτριο και το φθόριο. Το φθόριο στην οδοντόκρεμα βοηθάει στο να αυξηθεί η συγκέντρωση του στο σάλιο μας. Ο οργανισμός μας έχει την ικανότητα να αναπληρώνει το χαμένο σμάλτο συνθέτοντας μια αντίστοιχη χημική ένωση που βασίζεται στο φθόριο. Εν ολίγοις, το φθόριο παίζει υποστηρικτικό ρόλο στη διατήρηση της ακεραιότητας του σμάλτου των δοντιών.
O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, συνιστά, μεταξύ άλλων, τη χρήση φθορίου στο νερό και τις οδοντόκρεμες, για αποτελεσματική στοματική υγιεινή.

Σε κάθε περίπτωση, οι πρώτες ύλες για τη παραγωγή του NaF είναι πετρώματα και όχι ραδιενεργά απόβλητα.
Πηγή: ellinikahoaxes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ακόμα και καθηγητές πανεπιστημίων συλλαμβάνονται στις ΗΠΑ όταν καταγγέλλουν τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

  Η Μαργαρίτα Συγγενιώτη έγραψε στο προφίλ της στο Facebook το παρακάτω σχόλιο , το οποίο ευχαρίστως προσυπογράφουμε και αναρτούμε:   «Η Νόε...