Σάββατο, Οκτωβρίου 28, 2017

Και ολετήρες και απεργοσπάστες

Οι απεργοσπάστες... πολιτικοί

Πηγή: tvxs.gr


Δεν τίμησαν την απεργία των δημοσιογράφων για τα ασφαλιστικά δικαιώματά τους και αγνόησαν την έκκληση της ΕΣΗΕΑ να μην συμμετέχουν στα πάνελ του απεργοσπαστικού Σκάι, ορισμένοι πολιτικοί.
Έτσι, την Τετάρτη εμφανίστηκε ο πρώην υπουργός Εργασίας της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, στην εκπομπή «Σήμερα» του Σκάι με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και η Μαρία Αναστασοπούλου. Θέμα ήταν τα εργασιακά και χωρίς αντίπαλο.
Την ίδια μέρα ο πρώην υπουργός Εργασίας του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος παρέστη στην απεργοσπαστική εκπομπή «Αταίριαστοι» των Γιάννη Ντσούνου και Χρήστου Κούτρα. Επίσης, χωρίς αντίλογο.


Με την έναρξη της απεργίας, η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας:
«Από τις 6 το πρωί, σήμερα (Τρίτη 24 Οκτωβρίου), όλοι οι δημοσιογράφοι απεργούν για τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ, ζητώντας από την κυβέρνηση να νομοθετήσει αμέσως.
Ο Σκάι, αγνοώντας τον αγώνα που δίνει ο κλάδος για τα στοιχειώδη ασφαλιστικά δικαιώματά του, «έσπασε» την απεργία.
Καλούμε τους πολιτικούς όλων των κομμάτων, τους κοινωνικούς φορείς, τους δημοσιογράφους αλλά και κάθε πολίτη που σέβεται τη δημοκρατία και το δίκαιο αγώνα μας να μην συμμετέχει στα πάνελ του Σκάι κατά τη διάρκεια της απεργίας.
Ζητούμε από όλους αλληλεγγύη και στήριξη στη μάχη για τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ».
Μετά τη διαπίστωση της απεργοσπασίας η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε νέα ανακοίνωση για παραπομπή των απεργοσπαστών δημοσιογράφων στο Πειθαρχικό συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Jan Stanislawski (1860-1907)- Polish modernist painter and founder of various innovative art groups-Πολωνός μοντερνιστής ζωγράφος και ιδρυτής διαφόρων καινοτόμων ομάδων τέχνης

Ο Jan Grzegorz Stanisławski (24 Ιουνίου 1860, Vilshana – 6 Ιανουαρίου 1907, Κρακοβία, Αυστροουγγαρία) ήταν Πολωνός μοντερνιστής ζωγράφος, ...