Τρίτη, Νοεμβρίου 01, 2016

Η πρόσφατη πολιτική Ιστορία της Ελλάδας αλά Ισπανικά

Η φωτογραφία μου   
Διεφθαρμένοι οι Σοσιαλιστές , αρχιβρομιάρης κι  ο Ραχόι,
συνεταιράκια στα σκάνδαλα, το Σύστημα εδούλευε  ρολόι,
εβούλωσε ο βόθρος τους  και τα σκατά εβγήκανε στη φόρα
το Σύστημα δεν κώλωσε, ανάγκασε τον Σάντσεθ να φάει  φόλα! 

VIVA ESPANA!  


  Αποτέλεσμα εικόνας για viva espana funny animated gifs

Σάντσεθ: Τράπεζες και εταιρείες με απείλησαν με πόλεμο αν δε στηρίξω Ραχόι – Έκανα λάθος με τους Ποδέμος


Μπορεί η είδηση των ημερών να είναι η ο σχηματισμός κυβέρνησης μετά από δέκα μήνες κυβερνητικού αδιεξόδου και δύο εκλογικές αναμετρήσεις, εκείνο ωστόσο που αναμένεται να συζητηθεί το επόμενο διάστημα στην Ισπανία, είναι οι καταγγελίες στις οποίες προχώρησε ο πρώην ηγέτης των Σοσιαλιστών, Πέδρο Σάντσεθ, σε μία συνέντευξη-ποταμό.
Ο πρώην ηγέτης του ισπανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, που παραιτήθηκε από βουλευτής προκειμένου να μην επιτρέψει να κυβερνηθεί η χώρα από τον συντηρητικό Μαριάνο Ραχόι, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα επιχειρήσει να ανακτήσει την ηγεσία του κόμματος, μίλησε στην εκπομπή Salvados του καναλιού La Sexta με τον Τζόρντι Εβόλε.
Ο Σάντσεθ αναφέρθηκε στις πιέσεις και τον πόλεμο που δέχτηκε όλο αυτό το διάστημα προκειμένου να συναινέσει σε συνεργασία Σοσιαλιστών με το συντηρητικό κόμμα του Μαριάνο Ραχόι και αναγνώρισε το λάθος του σχετικά με τη μη συνεργασία με τους Ποδέμος.
Όπως μεταφέρει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ισπανία Δώρα Μακρή, «η εφημερίδα Ελ Παίς του διαμήνυσε ότι αν συμμαχούσε με τους Ποδέμος τότε θα του έκαναν τη ζωή δύσκολη και θα τον πολεμούσαν. Συναντήθηκε με επικεφαλής της εφημερίδας που του είπαν «ή Ραχόι ή θα σε πολεμήσουμε μέσα από τα άρθρα μας«.
Ακόμα, στη διάρκεια της συνέντευξης αναφέρθηκαν τα εξής από τον πρώην ηγέτη του έτερου πια, κυβερνητικού κόμματος:
– Έκανα λάθος να χαρακτηρίσω λαϊκιστές τους Ποδέμος πριν από λίγους μήνες. Έκανα λάθος γιατί δεν είδα το τεράστιο κίνημα που υπήρχε από πίσω, τον νέο κόσμο που ήθελε να δει πολλές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα. Δεν ήξερα. Και πρέπει να δουλέψουμε χέρι χέρι μαζί τους για να αλλάξουμε τη χώρα. Δεν ήξερα ποιοι ήταν οι Ποδέμος.
– Τελικά PSOE και Ποδέμος είναι «καταδικασμένοι» να συναντηθούν κάποια στιγμή.
Εμένα ήθελαν να με εξαφανίσουν. Να βρεθώ μπροστά σε αδιέξοδο να μην υπακούσω στη γραμμή του κόμματος και να με διαγράψουν, γι αυτό διάλεξα να παραιτηθώ από βουλευτής
Θα είναι υποψήφιος αν βρει υποστήριξη στη βάση του κόμματος. Νιώθει ότι τώρα είναι πιο έτοιμος από ποτέ.
– Η εφημερίδα Ελ Παΐς του διαμήνυσε ότι αν συμμαχούσε με τους Ποδέμος τότε θα του έκαναν τη ζωή δύσκολη και θα τον πολεμούσαν. Συναντήθηκε με επικεφαλής της εφημερίδας που του είπαν «ή Ραχόι ή θα σε πολεμήσουμε μέσα από τα άρθρα μας»
– Η μεγαλύτερη εταιρία τηλεπικοινωνιών η Telefónica επίσης τον σταμάτησε από το να συμμαχήσει με τους Ποδέμος. Όλες οι μεγάλες εταιρίες και οι τράπεζες που βρίσκονται πίσω από μεγάλες εφημερίδες τον εμπόδισαν να προχωρήσει. Τον απείλησαν. Επέμεναν σε κυβέρνηση Ραχόι.
Και τα δύο κόμματα της Αριστεράς να μην βρουν πεδίο να συμμαχήσουν! Είναι γεγονός πάντως ότι για τις πιέσεις αυτές μιλούσαν αρκετά στελέχη του Σοσιαλιστικού κόμματος. Οι «συστάσεις» ήταν έμμεσες αλλά και άμεσες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ATZENTA : Aύριο Σάββατο 30 Μαρτίου θα διεξαχθεί το Περιπατητικό Συνέδριο του Αναγνώστη

  Τι θα γίνει στο Περιπατητικό Συνέδριο του Αναγνώστη ...