Κυριακή, Απριλίου 03, 2016

Οι διάλογοι του ΔΝΤ αλλάζουν το τοπίο της διαπραγμάτευσης

Η ηχηρή αποκάλυψη των διαλόγων μεταξύ των, Π. Τόμσεν, Κλέλιας Βελκουλέσκου και Ίβας Πέτροβα, στους οποίους τα στελέχη του ΔΝΤ εμφανίζονται να επιθυμούν τη δημιουργία συνθηκών τεχνητής πτώχευσης στην Ελλάδα μεταθέτοντας την αξιολόγηση για τον επόμενο Ιούλιο, δεν θα μπορούσαν να έλθουν σε πιο κατάλληλη ώρα.
Με την διαπραγμάτευση να βρίσκεται σε σημείο καμπής, η ευγενής χορηγία του WikiLeaks, ήρθε σαν από μηχανής Θεός να προσφέρει ένα πολύ δυνατό χαρτί, που αντικειμενικά ενισχύει τη θέση της χώρας στο διαπραγματευτικό τραπέζι. Εξίσου ωφέλιμη για τα εθνικά συμφέροντα, είναι η κυνική παραδοχή της Ρουμάνας, Βελκουλέσκου (σ.σ: ο πατέρας της υπήρξε στέλεχος του λαομίσητου καθεστώτος Τσαουσέσκου), σύμφωνα με την οποία το ΔΝΤ, έπρεπε πρώτα να διαπραγματευθεί με την Κομισιόν «και μετά να θέσουμε στους Έλληνες κάτι πολύ χειρότερο. Τους βάλαμε το μίνιμουμ που ήμασταν πρόθυμοι να σκεφτούμε και οι Έλληνες λένε τώρα ότι δεν διαπραγματευόμαστε».
 Πρόκειται για θεαματικές αποκαλύψεις που, αν επιβεβαιωθούν, φωτίζουν καθαρά, τον άκαμπτο ρόλο που τηρεί το ΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις επιμένοντας σε αξιώσεις εκτός πλαισίου της Συμφωνίας του περασμένου καλοκαιριού.
Το θέμα, όπως είναι ευνόητο, ενισχύει τις ελληνικές θέσεις και ως τέτοιο θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί, προκειμένου να πληροφορηθούμε ποιες τελικώς είναι οι προθέσεις του Ταμείου.
 Όμως δεν έχουν όλοι την ίδια άποψη… Χωρίς να κρύψει την πολιτική του κακεντρέχεια και χάνοντας εντελώς από τα μάτια του το δάσος, ο βουλευτής και…Αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνης Γεωργιάδης, διερωτήθηκε με προσποιητή αφέλεια στο twitter, ωσάν να ζει στην Κεντρική Ευρώπη: «Λίγο περίεργο πάντως δεν είναι να υπάρχει τέτοια διαρροή εν μέσω της διαπραγματεύσεως; Ποιός τους κατέγραφε και γιατί; Πού έγινε η καταγραφή;». Εύγε!

Πηγή: reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Beethoven: Symphonie n° 9 - 4 Οrchestres, 4 Villes/4 Ορχήστρες, 4 Πόλεις - ARTE Concert

Βικιπαίδεια=>9η Συμφωνία (Μπετόβεν) Η Συμφωνία  No. 9, Op.  125 του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν είναι αναμφίβολα ένα από τα μεγαλύτερα αριστου...