Ελεύθερη πρόσβαση στις λύσεις των ασκήσεων της σειράς διδακτικών εγχειριδίων "ΚΛΙΚ στα ελληνικά" και σε επτά εκδόσεις του ΚΕΓ!
Για όσους έχουν, ήδη, προμηθευτεί τη συγκεκριμένη σειρά διδακτικών εγχειριδίων του ΚΕΓ, οι λύσεις των ασκήσεων βρίσκονται αναρτημένες στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.greek-language.gr/certification/node/89.html
Επίσης, παρέχεται ελεύθερη πρόσβαση σε εκδόσεις του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας που εκπονήθηκαν στο πλαίσιο του Επιχειρηματικού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», το οποίο συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από Εθνικούς Πόρους (ΕΣΠΑ 2007-2013).
Β. Βασιλειάδης – Κ. Δημοπούλου (επιμ.), Σελιδοδείκτες. Για την ανάγνωση της λογοτεχνίας, Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, Θεσσαλονίκη, 2015.
Δ. Κουτσογιάννης – Α. Μάτος (επιμ.), Διαδικτυακές κοινότητες εκπαιδευτικών για τα γλωσσικά μαθήματα: σχεδιασμός και εμπειρία, Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, Θεσσαλονίκη, 2015.
Δ. Κουτσογιάννης & Ι. Χατζηκυριάκου, Στ. Αντωνοπούλου, Β. Αδάμπα, Μ. Παυλίδου, Ανάλυση σχολικού λόγου. Η γλωσσική διδασκαλία σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο. Τόμοι Α-Β, Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, Θεσσαλονίκη, 2015.
Κ. Γιαννάκης (επιμ.), Ο γλωσσικός χάρτης της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας κατά την αρχαιότητα, Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, Θεσσαλονίκη, 2015.
Νίκη Οικονομάκη - Γιάννης Τζιφόπουλος, Εισαγωγή στην ελληνική επιγραφική, Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, Θεσσαλονίκη, 2015.
Κ. Γιαννάκης (επιμ.), Αρχαία Μακεδονία: γλώσσα, ιστορία, πολιτισμός, Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, Θεσσαλονίκη, 2012.
Γ. Τζιφόπουλος (επιμ.), Μεθώνη Πιερίας Ι: Επιγραφές, χαράγματα και εμπορικά σύμβολα στη γεωμετρική και αρχαϊκή κεραμική από το ‘Υπόγειο’ της Μεθώνης Πιερίας στη Μακεδονία, Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, Θεσσαλονίκη, 2012.
Ολοκλήρωση του 2ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου Νεοελληνικών Σπουδών στη Ρωσία (21-23/4/2016)
Σκοπός ήταν η συμμετοχή στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Νεοελληνικών Σπουδών στο Κουμπάν, και συνομιλίες του Πρύτανη του ΑΠΘ με τον Πρύτανη καθηγητή Αστάποφ, για συνέχιση του Προγράμματος ΙΑΣΩΝ (με περιεχόμενο την πρακτική ενίσχυση των ελληνικών σπουδών στα παρευξείνια πανεπιστήμια), και, κυρίως, για τη διεύρυνσή του σε άλλες περιοχές ζωτικού ενδιαφέροντος για τα δύο ιδρύματα.
Η στήριξη που παρέχει το ΚΕΓ εδώ και είκοσι χρόνια στις δράσεις του «Ιάσονα», έχει τη μορφή επιμορφωτικών σεμιναρίων και πρόσβασης στο Ψηφιακό Σύμπαν της ΠΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, είναι συνεχής και είναι ουσιαστική.
Στην κατακλείδα του Συνεδρίου, σε πανηγυρική τελετή, ο καθηγητής Καζάζης, για τις εικοσαετείς υπηρεσίες του ως επικεφαλής του ΙΑΣΟΝΑ, αναγορεύτηκε από τον Πρύτανη Μ. Αστάποφ και τη Σύγκλητο «Επίτιμος Καθηγητής» του Κρατικού Πανεπιστημίου του Κουμπάν.
Eκδηλώσεις του Πανεπιστημίου Ca’Foscari της Βενετίας (19/4/2016 & 2/5/2016)
Η πρώτη εκδήλωση είχε ως θέμα την ‘Ελλάδα’ ,στο πλαίσιο των 'Συζητήσεων με τον Ιταλό Πρέσβη κ. Gianpaolo Scarante' ,και πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Απριλίου 2016 . στη Βιβλιοθήκη (CFZ) του Πανεπιστημίου Ca’Foscari. Τη διοργάνωση της εκδήλωσης επιμελήθηκαν η κ. Caterina Carpinato και η κ. Ida Zilio-Grandi.
Η δεύτερη εκδήλωση με τίτλο 'Venezia, Creta e Cipro: dei, regine, santi e sultani. Nuove prospettive di ricerca interdisciplinare’ θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2 Μαΐου 2016 στις 3.00 μ.μ. στο Ateneo Veneto της Βενετίας. Τη διοργάνωση της εκδήλωσης έχουν επιμεληθεί η κ. Caterina Carpinato και ο κ. Lorenzo Calvelli.
Συνημμένα
- αφίσα εκδήλωσης 19-4-2016 (pdf, 2.16MB)
- αφίσα εκδήλωσης 02-5-2016 (pdf, 1.87MB)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου