Κυριακή, Ιουλίου 20, 2014

Για ένα κω@ο-δισεκατομμύριο, ρε κοπρίτες;

 
Πέρα από τα έξι μνημονιακά προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης του ενός δισ. ευρώ η τρόικα έδωσε 28 εντολές στην κυβέρνηση, οι οποίες πρέπει να υλοποιηθούν μέχρι το Σεπτέμβριο.
 
Ιδού οι 28 εντολές της τρόικας, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, και τα μέσα σε παρένθεση σχόλιά μας  : 
  1. Την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του για το 2014. (=Πρέπει δηλαδή να βρουν πώς θα περισσέψουν χρήματα για τα λοιπά "ειδικά μισθολόγια" που θα αποφασίσει η "τυφλή"  Δικαιοσύνη)
  2. Την κατάρτιση του προϋπολογισμού για το 2015. (=Αυτό σημαίνει :Πόσες καινούριες  τρύπες θα ανοίξουν στο ζωνάρι των μισθωτών και των συνταξιούχων)
  3. Την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού που προκύπτει για το 2015 με λήψη ισοδύναμων μέτρων. (= Βλέπε μέτρο Νο 2)
  4. Τον τρόπο υλοποίησης των δικαστικών αποφάσεων για τα ειδικά μισθολόγια και την κάλυψη της «τρύπας» που προκύπτει. (= Βλέπε μέτρο Νο 2)
  5. Τη δυνατότητα φορολογικών ελαφρύνσεων, με πρώτο στη λίστα τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης. (=ΧΑ ΧΑ ΧΑ  ΧΑ! Υπάρχει κανείς που σας παίρνει  στα σοβαρά;)
  6. Τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος – τις προτάσεις του υπουργείου Εργασίας για την ενοποίηση των Ταμείων και την ενίσχυση της σχέσης μεταξύ εισφορών και παροχών. (=Πράγμα που σημαίνει: "Λιγότερες εισφορές-Μικρότερες συντάξεις. Και τότε θα ξαναφωνάξουν τον σχιζοφρενή δολοφόνο με το πριόνι  για έκτη φορά...)
  7. Τις αναλογιστικές μελέτες και τις παρεμβάσεις που θα απαιτηθούν στο συνταξιοδοτικό με βάση τα αποτελέσματα των μελετών. (=Η καλύτερη λύση , κατά την Τρόικα, είναι η σύνταξη να εκδίδεται άμα τη αναγγελία θανάτου του δικαιούχου για σύνταξη  και όχι πριν από τα ογδόντα έτη)
  8. Τις αλλαγές στο σύστημα είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών, ενοποίηση με φορολογική διοίκηση. (=Θα εισπράττεται ο φόρος σε μηνιαία βάση επί δωδεκάμηνο , μαζί με τα χαράτσια Αλληλεγγύης, Κατοικίας, Κεφαλικού, Αναπνοής, Περιβάλλοντος κλπ. Ό,τι μένει και ξεπερνάει το ελλάχιστο εγγυημένο εισόδημα κατά οικογένεια (περίπου 1000 ευρώ) , τότε θα θα επιβάλλεται πρόσθετος φόρος Πολυτελείας)
  9. Τα αποτελέσματα από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9%, που θα στοιχίσει στο ΙΚΑ συνολικά 900 εκατ. ευρώ. (=Θα ζημιωθεί μεν το ΙΚΑ, αλλά θα ωφεληθεί ο εργοδότης , που θα έχει ένα πρόσθετο κίνητρο για να ...μην πάρει κανένα νέο υπάλληλο)
  10. Τη νέα μείωση κατά μία μονάδα που έχει συμφωνηθεί για το 2015 ως κίνητρο για την απασχόληση. (= Πράγμα που σημαίνει περαιτέρω ζημία για το ΙΚΑ)
  11. Την πορεία χρηματοδότησης των ταμείων. (=Η πορεία των Ταμείων οδηγεί την Υγεία και τις Συντάξεις στον Καιάδα)
  12. Την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις. (=Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά των επικουρικών συντάξεων)
  13. Τις αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο. (=Ο εκάστοτε αρμόδιος υπουργός και όχι η Δικαιοσύνη  θα αποφασίζει εάν κάποια απεργία είναι παράνομη ή καταχρηστική)
  14. Την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. (=-Γιατί χαίρεται και χαμογελά ο εργαζόμενος , Πατέρα;-Γιατί του γ@μούν τα πρέκια, Θυγατέρα!)
  15. Τη νέα ρύθμιση των οφειλών προς τα ταμεία. (= Δηλαδή : Δώσε ό,τι έχεις, παίρνουμε  ακόμα και  οφειλές  σε είδος, π.χ. σιτηρά και οπωροκηπευτικά, γάλα, μεταχειρισμένα είδη σπιτιού, ρούχα, κινητά  κλπ.)
  16. Την εφαρμογή του θεσμού του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. (=Καλέ, μας δουλεύετε ή μας επεξεργάζεστε σε κιμά  με τα λιανομάχαιρα;)
  17. Το συμψηφισμό των κοινωνικών επιδομάτων. (=Στόχος: να μην παίρνει κανείς ΑΜΕΑ  κοινωνικό επίδομα, κανένα παιδί να μην πηγαίνει σε βρεφονηπιακό σταθμό, κανένας αιμοκαθαρόμενος σε τσάμπα  μηχάνημα κλπ)
  18. Την πορεία υλοποίησης της λίστας του ΟΟΣΑ. (=Σαν τη Λίστα  στο ψωμί και το γάλα που είδαμε   και μειώσεις δεν είδαμε, ρε σεις αλήτες;...)
  19. Τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων. (="Κόκκινα" δάνεια, "κόκκινα" δάνεια"; ΜΠΡΡΡ, πολύ αίμα μου μυρίζει...)
  20. Την πορεία της διαθεσιμότητας-απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων. (=Τουτέστιν, Καινούρια σφαγή στο ελληνικό Ελ Πάσο...)
  21. Την πορεία αξιολόγησης των δημόσιων υπαλλήλων και την εφαρμογή νέου μισθολογίου, ανάλογα με την ικανότητα και την απόδοση του προσωπικού. (= Θυμίζουμε τις δύο παγκόσμιες αξιοκρατικές πρωτοτυπίες του κίλερ-Μητσοτάκη : α/ Αξιολόγηση κυρίως  βάσει συνέντευξης,  σε ποσοστό 70% (!), β/ Βρέχει-χιονίζει, θα σφάζονται ως ακατάλληλοι υπάλληλοι υποχρεωτικά, το 15%  (!).
  22. Την ενσωμάτωση των συστάσεων της μελέτης του ΟΟΣΑ για το διοικητικό βάρος.(=Θα τις ενσωματώσουνε , όπως όλες τις άλλες, και στο τέλος θα τις πετάξουνε στη θάλασσα)
  23. Την πορεία των αποκρατικοποιήσεων (με αιχμή τη ΔΕΗ). (=Σύνθημά μας πρέπει να γίνει, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟ, ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΟΣ, ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΟ, ΤΟ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑΥΤΑ ΣΤΟΝ ΕΞΑΠΟΔΩ!)
  24. Την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας. (ΕΡΩΤΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ:Σύντεκνοι, από ποιον κατακτητή θα ελευθερώσουν τις πηγές ενέργειας; Ποιος αφέντης κρατάει σκλαβωμένες τις πηγές ενέργειάς μας;)
  25. Την απλούστευση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης των επιχειρήσεων. (=Με απλά λόγια: "Βιάστε (κάψτε, κόψτε, καταπατήστε) το Περιβάλλον και μην ανησυχείτε. Εμείς είμαστε εδώ για να διαφυλάξουμε την ατιμωρησία σας")
  26. Την πρόοδο του Κτηματολογίου. (ΘΥΜΑΣΤΕ μήπως κανείς  ότι από την εποχή του Θείου Βρέφους  (Λαλιώτης, 1982 είχε ξεκινήσει το Εθνικό Κτηματολόγιο; Χελώνα να ήταν , θα είχε φτάσει προ πολλού στον προορισμό του)
  27. Την απελευθέρωση της λιανικής αγοράς φυσικού αερίου, με κατάργηση του μονοπωλίου των Εταιρειών Παροχής Αερίου σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία. (=Αυτό, σε απλά ελληνικά, σημαίνει ότι θα παίρνουμε φυσικό αέριο και από ιδιώτες. Υπό την προϋπόθεση φυσικά να υπάρξουν ιδιώτες που συνάπτουν συμβάσεις και φέρνουν φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν. Μυθικά πράματα, σου λέω!...
  28. Την κατάργηση των αναλογικών διοδίων της Εγνατίας οδού και την αντικατάστασή τους με μετωπικά. (=Δηλαδή θα σου ρίχνουν τα διόδια κατακούτελα. Στο Δοξαπατρί και πάρ΄τον κάτω!).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τις τελευταίες 14 υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές ανακοίνωσε η Νέα Αριστερά.

  Ευρωεκλογές 2024: Μάρω Δούκα και Κωστής Καρπόζηλος στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς! ...