Πέμπτη, Ιουλίου 31, 2014

Ελληνοκοτσαναρία

Δασκάλα: Παπαδάκη, γράψε στον πίνακα μια λέξη που να αρχίζει από "όμικρον".
Μαθητής (γράφει): "Ωμέγασαλέξαντρος"
Δασκάλα :Τι είναι αυτό που γράφεις , Παπαδάκη; Πρώτ΄απ΄όλα η, λέξη πρέπει να αρχίζει με "όμικρον" και όχι με "ωμέγα".
Μαθητής: Μα , κυρία, κοτζάμ Ωμεγαλέξαντρος είναι αυτός.Χρειάζεται "ω" θαυμαστικό!

ΥΓ. Το ανεκδοτάκι που αναρτούμε είναι αφιερωμένο εξαιρετικά στους ανελλήνιστους Έλληνες δημοσιογράφους των ιδιωτικών και κυρίως των δημόσιων ΜΜΕ, που μας έχουν απελπίσει με τη γλωσσική τους φτώχεια. Οι λοβοτομήσεις, οι ανασκολοπίσεις, οι διαστρεβλώσεις, οι εν ψυχρώ δολοφονίες της ελληνικής γλώσσας έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας. 
Ιδιαίτερα εξοργιστική είναι η εικόνα του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα (ΝΕΡΙΤ), όπου η διαβόητη "εξυγίανσή" του στηρίζεται στις επιλεκτικές προσλήψεις κομματικών εγκαθέτων , που οι περισσότεροι "διακρίνονται" για τη μορφωτική και γλωσσική τους ανεπάρκεια. Ποιος σοβαρός εργοδότης θα προσελάμβανε υπαλλήλους σαν αυτούς της ΝΕΡΙΤ, που πετάνε κοτσάνες του τύπου όπως:  α/ "αυτό το ακίνητο άνηκε (=ανήκε) στον Τάδε", β/ "το πετρέλαιο διαπραγματεύεται ( = είναι διαπραγματεύσιμο ή υφίσταται διαπραγμάτευση ή η διαπραγμάτευση του πετρελαίου γίνεται) στην τιμή, κλπ)", γ/  "Θεσσαλονίκη, η νύφη (= νύμφη) του Θερμαϊκού", δ/  "Ανακαλύφθηκε αρχαίος  τάφος που περιέχει  πλήθος από εδώλια (= ειδώλια)" , ε/ "Το Ποτάμι ανακοίνωσε ότι δεν θα παίρνει (=πάρει) μέρος στο διάλογο για την Κεντροαριστερά";  .




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επιστροφή στην Άνοιξη με κακό καιρό: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ για Παρασκευή και Σάββατο

      emy.gr Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) https://www.boatfishing.gr/wp-content/uploads/2018/09/ektakto-deltio-thyellodon-an...