Σάββατο, Ιουνίου 07, 2014

Ψωνίζουμε Ελληνικά Προιόντα!

 
Στην Αμερική έχει αρχίσει το εξής φαινόμενο:
στα καλά του καθουμένου, εκεί που κάποιο μαγαζί πάει για κλείσιμο λόγω χρεών, πέφτει σύρμα (SMS, FACEBOOK) και πλακώνει κόσμος , που αρχίζει να αγοράζει ό,τι βρει μπροστά του. Οι ιδιοκτήτες τους , από άφραγκοι και χρεωμένοι που είναι, ξεπουλάνε σε μία μέρα και γλιτώνουν το κλείσιμο. Αυτό για τους ξένους λέγεται κοινωνική αλληλεγγύη. Ευαισθησία  που στη χώρα μας, έχει εκλείψει από το '60 .

Ήρθε όμως ο καιρός να κάνουμε κι εμείς κάτι.


-Στηρίζουμε τα μικρομάγαζα της γειτονιάς μας , με την πολύ απλή σκέψη ότι κάτι καλό θα έχουν και αυτά. Πρέπει να  έχουμε στο μυαλό μας ότι σε λίγο είναι πολύ πιθανό να τα χρειαζόμαστε, αλλά  αυτά να μην  υπάρχουν ...

 Ενα κουτί π.χ.  χρώμα και 10 πρόκες δεν απαιτούν ημερήσια εκδρομή στο PRAKTIKER, το LEROY MERLIN ή στο ΙΚΕΑ . Μια βόλτα στο χρωματοπωλείο της γειτονιάς δε θα σας κάνει καθόλου κακό, αφού θα κερδίσετε και τη βενζίνη που θα διατηρήσετε στο ρεζερβουάρ του αυτοκίνητου σας.
-Αγοράζουμε Ελληνικά λαχανικά, φρούτα και χυμούς. Γωρίζετε ότι τα ολόλευκα μανιτάρια εισαγωγής είναι περασμένα με λευκαντικό και αντισηπτικό για να μη μαυρίζουν-ενώ τα Ελληνικά δεν είναι λευκά, αλλά είναι βιολογικά;

Προτιμάμε λοιπόν Ελληνικά προιόντα-
το χρήμα έτσι μένει στην Ελλάδα και  κάνει κύκλο εδώ και όχι μέσω της τσέπης κάποιων  ξένων  επιχειρηματιών.
Οι σοκολάτες ΙΟΝ, τα  αναψυκτικά Φλώρινα και ΕΨΑ είναι προϊόντα ελληνικότατα & εξαιρετικά.
 

Η COCA COLA, η PEPSICO και η Jacobs-Παυλίδης δε θα φτωχύνουν, αν πρώτ΄από όλα ψωνίζουμε με κριτήρια ελληνικά . Εντάξει, το ξέρουμε ότι απασχολούν  και Ελληνες εργαζόμενους, αλλά τα έσοδα των ξένων εταιρειών δεν θα μηδενιστούν κιόλας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γάλλοι σεφ μαγειρικής: εκπαιδευτές και συνεργάτες ή σαδιστές που κάνουν εφιαλτική τη ζωή των εκπαιδευομένων και των υφισταμένων τους;

  Εφιάλτες στην κουζίνα Από τα μικρά μπιστρό ώς τα φημισμένα πολυτελή εστιατόρια, οι...