Σάββατο, Μαρτίου 22, 2008

Duo Mellis: ένα θαυμάσιο ζευγάρι



"Το κιθαριστικό DUO MELIS ιδρύθηκε το 1999 από την Ισπανίδα κιθαρίστρια Σουζάνα Πριέτο και τον Ελληνα κιθαριστή Αλέξη Μουζουράκη. Σύντομα έγιναν γνωστοί στήν Ευρωπαϊκή σκηνή κερδίζοντας μερικούς από τους πιο σημαντικούς διεθνείς διαγωνισμούς για κιθαριστικό ντούο και μουσική δωματίου, μεταξύ των οποίων στο Frechen, στο Montelimar, το “Mauro Giuliani”, στη Λειψίας, και στο Παρίσι.

Έχουν δώσει συναυλίες στις μεγαλύτερες αιθουσες της Ευρώπης και της Αμερικής μεταξύ των οποίων το Concertgebouw του Άμστερνταμ, η Gewandhaus της Λειψίας, το Μέγαρο Μουσικής της Αθήνας, το Merkin Concert Hall της Ν. Υόρκης. Έχουν συμπράξει με ορχήστρες όπως η Berliner Sinfoniker και έχουν διδάξει σε φεστιβάλ κιθάρας στην Ευρώπη και τη Ν. Αμερική. Συνθέτες όπως ο Carlo Domeniconi και ο Joaquin Clerch τους έχουν αφιερώσει έργα τους.

Το ρεπερτόριό τους εκτείνεται από την προκλασική μουσική μέχρι τη σύγχρονη. Στο πρόγραμμα τους δίνουν ένα πανόραμα αυτής της εξέλιξης, περιλαμβάνοντας κλασικά έργα του ρεπερτορίου για κιθάρα αλλά και μεταγραφές έργων που προορίζονταν για άλλα όργανα, όπως σονάτες του Scarlati για τσέμπαλο."
Από το Πρόγραμμα
της πρόσφατης συναυλίας
των δύο νέων μουσικών
στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

1 σχόλιο:

gademissa είπε...

Μα τι ωραία μουσική!

ΚΩΣΤΑΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΑΗΔΙΑ...

    Οργή από την εμφάνιση Καραμανλή στη Βουλή (topontiki.gr)